5 augustus 2020, door Jorien Thijs

Parc Buitengewoon: een verstopt geheim in de wijnstreek van Noord Limburg

5 augustus 2020, door Jorien Thijs

Parc Buitengewoon: een verstopt geheim in de wijnstreek van Noord Limburg

Parc Buitengewoon ligt middenin het groen. De perfecte setting voor het ideale weekje kamperen in eigen land, als je het ons vraagt. Op deze prachtige plek in Noord Limburg kies je voor kamperen plus in één van de luxe glampingtenten of boek je een natuurhuisje met eigen badkamer en kacheltje. Knusser wordt het niet.

Parc Buitengewoon

Parc Buitengewoon

Waar voorheen de oude expositietuin de Rhulenhof zat, een begrip in de regio, ligt nu het kleinschalige Parc Buitengewoon. Vlakbij Ottersum en tegen de Duitse grens. Het terrein kent allerlei bijzondere plekjes waar eigenaren Bas en Bernadette met veel liefde de fijne huisjes en tenten hebben geplaatst. Slaap je in een Pod, Dome of tipi, dan teken je voor een slow start in stilte en met uitzicht over de velden en het bos. Er is iedere dag uitgebreide ontbijtservice, dus geen reden om te haasten. In het weekend schuif je ’s avonds aan voor een hele prima daghap en ieder moment van de dag staat de Limburgse vlaai klaar op het terras. Zin in een beetje actie? Pak de kajak of de fiets. Richting een wijnproeverij, zouden wij doen, want Groesbeek is dé wijnregio van Noord-Limburg.

Nog even over die accommodaties want boy, wat zijn die leuk. Sinds we het kamperen hebben omarmd, zijn we helemaal weg van de tipitent. En als het boeltje dan ook nog eens zo picture perfect ingericht is als op Parc Buitengewoon, dan heb je ons. Vooral de Sunfield Tipi met houtkachel scoort punten, maar eigenlijk zouden we voor al deze glampingspots onze tas gelijk pakken en richting het zonnige zuiden rijden. Komt goed uit, want een snelle blik op de kalender maakt ons duidelijk dat er nog plekken zijn voor de rest van de zomer. Op naar Limburg.

Parc Buitengewoon