Nederland14 januari 2022, door Bo Peters

Parc Buitengewoon: een verstopt geheim in de wijnstreek van Noord Limburg

Nederland, 14 januari 2022, door Bo Peters

Parc Buitengewoon: een verstopt geheim in de wijnstreek van Noord Limburg

Op een buitengewone plek in Noord-Limburg vind je Parc Buitengewoon, verscholen in het groen. De perfecte setting voor een weekje kamperen in eigen land. Op deze prachtige plek kun je kiezen voor kamperen plus (glamping it is) in één van de tien (ja, de keuze is reuze) unieke accommodaties. Mét eigen badkamer. Én kachel. Én hottub. Knusser wordt het niet.

 

Meer fijne glampings hebben we hier verzameld.

 

Parc Buitengewoon

Parc Buitengewoon

Waar voorheen de oude expositietuin de Rhulenhof zat – een begrip in de regio – ligt nu het kleinschalige Parc Buitengewoon. Vlakbij Ottersum en tegen de Duitse grens, in een – zo kunnen we het wel noemen – prachtig, klein dorpje en natuurgebied. Het terrein kent allerlei bijzondere plekken waar eigenaren Bas en Bernadette met veel liefde de fijne huisjes en tenten hebben geplaatst en waar ze gebruik maken van de prachtige elementen die al aanwezig waren in de exposititetuin. Slaap je in een pod, dome of tipi? Dan teken je voor een slow start in stilte (just the two of you) en met uitzicht over de velden en het bos. Ben je met meer personen, dan kies je voor de uniekste accommodatie op het park: de Orangerie. Een glazen kas van 450m2 waar je knus rondom de houtkachel kunt opwarmen.

Er is iedere dag een uitgebreide ontbijtservice (of ga voor een ‘ontbijtje in he weitje’ bij de alpaca’s, leuheuk!), dus geen reden om te haasten. Wakker word je alleen van de fluitende vogels en niets anders: hier slaat rust en stilte de klok. Precies waar iedereen wel eens aan toe is. In de weekendavonden schuif je aan voor een heel prima daghap (Bas was in een eerder leven kok en dat proef je dus) en ieder moment van de dag staat de Limburgse vlaai, met een bakkie natuurlijk, klaar op het terras. Precies zoals gastvrijheid hoort te zijn. Zin in een beetje actie en sportiviteit? Pak de kajak en ga de rivier Niers op of fiets richting een wijnproeverij (doen!) naar Groesbeek. Dat is op een steenworp afstand en staat bekend als dé wijnregio van Noord-Limburg (en ver daarbuiten). No surprise: je vindt hier een tal aan fijne wijnhuizen. Strijk lekker neer bij een wijngaard en cheers to the good life.

Nog even over die accommodaties want boy, wat zijn die leuk. Sinds we het kamperen hebben omarmd, zijn we helemaal weg van het glampingconcept. En als het boeltje dan ook nog eens zo picture perfect ingericht is als op Parc Buitengewoon, dan heb je ons. Vooral de Sunfield Tipi met houtkachel scoort punten, maar eigenlijk zouden we voor al deze glampingspots onze tas gelijk pakken en richting het zonnige zuiden rijden. Komt goed uit, want een snelle blik op de kalender maakt ons duidelijk dat er nog plekken zijn voor de rest van de zomer. Op naar Limburg.

Extra info: in april worden er nieuwe accommodaties geplaatst. Er is een kleine sneek peak geweest en man, wat zijn ze mooi!

Parc Buitengewoon