Nederland9 juni 2022, door Isa de Laat

Glampen doe je het beste bij Tiny Parks op Tiengemeten

Nederland, 9 juni 2022, door Isa de Laat

Glampen doe je het beste bij Tiny Parks op Tiengemeten

Tiengemeten, je kent het of je kent het niet, waarschijnlijk het laatste. Long story short: dat is een eiland bij Rotterdam met groen, water en nog meer groen. En een heel fijn plekje, om zen te worden, goed te wandelen en to just enjoy life. Dat fijne plekje, dat is Tiny Parks. Kamperen op de manier hoe we dat het liefste doen; niet in de modder met een lekkende tent en een steeds verder leeglopend luchtbed, maar in stijl. Glampen, we like it that way.

 

Net zoals ons in love met glampen? Dan hebben we met veel zorg een lijst voor je uitgestippeld met mooiste glampings van Europa.

Tiny Parks, Tiengemeten

Tiny Parks, Tiengemeten

Als we heel eerlijk zijn, kunnen we allemaal wel wat island life gebruiken. Al is het maar om het gevoel dat je ver weg bent van het vaste land of het idee dat je omringt bent met water. Hoef je het vliegtuig niet voor te pakken, want met het pondje bij Tiengemeten ben je er ook. Een vakantiegevoel in eigen land heb je zo gecreëerd, maar TinyParks “Cast Away” haalt ook nog voor even al je zorgen weg. We overdrijven niet als we zeggen dat dit toch wel een bijzondere beleving is. Kan komen door de vrolijke mensen bij het pondje (die je er echt nog op attenderen waar je moet staan of zitten), door de  medewerkers van Natuurmomenten (met een ongelofelijke passie voor het eiland) of door de stilte. Whatever, we vinden het allemaal fijn.

Rust, jahaaa. Maar dat is misschien toch niet helemaal voor de mens gemaakt. Het het hele jaar kun je op deze parel van een plek terecht. In de zomer om te zwemmen, suppen en tot in de late uurtjes op het terras genieten van heerlijke wijnen. In de winter steek je de houtkachel aan in je tent of sluit je je aan bij de andere gasten bij het kampvuur.

En gezelligheid, dat is ook iets wat hier zeker de klok slaat. Op het terrein vind je de “huiskamer”, barbecue, kampvuurplaats, hout gestookte sauna, de sjoelbak, silent disco, pizza-oven, jacuzzi en heerlijke relax zitjes rondom het eiland. Ook organiseren ze elke avond de “famous” TinyParks Family Diner waar je gezellig bij kan aanschuiven. Ideaal om te socializen, vrienden te maken of slap te kletsen, maar natuurlijk kun je je ook altijd even wegtrekken. Met een goed boek aan het water of ergens op het terras bij de huiskamer.

Na dat portie gezelligheid, rol je zo je tent in, want slapen kun je nergens beter. Daar heb je vier opties voor. De eerste is een hotelkamer en al begrijpen we dat dat soms handiger is, kun je die optie het beste overslaan. Niet omdat dat hotel slecht is, zeker niet, maar de andere opties zijn ‘een keer wat anders’. Veel beter ga je dus voor een van de drie verschillende soorten tenten. De eerste is de Belltent, de meest basic van de drie. Maar hey, wel heel knus. De tweede optie is een mooi ingerichte tipi, je wordt hier wellicht wat vroeg wakker door het licht in de tent of door een van de honderden verschillende vogels. Maar dit is het zeker waard en hier kunnen twee personen in. Baas boven baas gaat voor de Dome, hier kunnen vier personen in en dit geeft je een prachtig uitzicht. Puur natuur.

TinyParks “Cast Away” Tiengemeten