10 augustus 2020, door Maartje

Het nieuwtje dat je vanaf nu verder mag gaan vertellen: team Five Brothers Fat opent binnenkort Trattoria Locatelli’s Amsterdam!

10 augustus 2020, door Maartje

Het nieuwtje dat je vanaf nu verder mag gaan vertellen: team Five Brothers Fat opent binnenkort Trattoria Locatelli’s Amsterdam!

Als we érgens enthousiast over zijn, dan is het wel over het Amsterdamse Five Brothers Fat. Je weet wel, die Champagneria die zonder tromgetroffel of borstklopperij maar met gewoon kwaliteit leveren vele harten - inclusief de onze - veroverden. Dat komt, uiteraard, helemaal door de tomeloze inzet en horeca-liefde van de 8 (!) gasten die de zaak op poten zetten. De mannen, vrienden en familie, openden al 4 Five Brothers Fat vestigingen: 3 in Amsterdam en 1 in Haarlem. Goed eten, goede bubbeld, altijd een goed idee. En toen was het tijd voor een nieuw concept. Spain goes Italy dachten de mannen.

Het soon to be resultaat?  Trattoria Locatelli's Amsterdam. We kunnen niet wachten.

Trattoria Locatelli's Amsterdam!

Trattoria Locatelli's Amsterdam!

Trattoria Locatelli’s… Daar zit geen woord Chinees bij. Het mag duidelijk zijn dat we er een italuaan bij krijgen in de stad. Maar wacht! Het wordt wel een áuthentíeke Italiaan werd ons ingefluisterd. Echt goed en echt eten in een speelse omgeving. We geloven de mannen op hun woord want datzelfde trucje, maar dan op zijn Spaanse, flikten ze ons al met Five Brothers Fat. We zijn ervan overtuigd dat ze ons ook weten te overtuigen met antipasti, pasta, een Barolo en een Chianti.

Waar wilde je weten? Hartje stad! Sterker nog: Locatelli’s gaat dichtbij het Leidseplein openen en wordt zo’n plekkie zoals we ze het liefst zien: voor de hele dag, elke dag mét een danspasje. Ha! Van 11:00 uur ‘s ochtends tot 03:00 uur ‘s nachts mag je aanhaken bij Locatelli’s aan de Lijnbaansgracht op de plek waar nu nog restaurant Dubbel zit.

Het restaurant wordt een moderne maar ouderwets gezellige Italiaanse trattoria. Een grote steenoven is gefixt, de producten komen rechtstreeks bij producenten uit Italie vandaan en in de keuken staan Francesco’s, Lorenzo’s en Vito’s. En er zijn pizza’s. Vooral pizza’s. Pizza chef Marco (duh) serveert de lekkernij in grote en kleine formaten (slim) en doet dat met een hoop bravoure: niets minder dan een pizza-show wordt er gegeven in de open keuken. Nu al leuk. Enne: Trattoria Locatelli’s is het eerste Italiaanse restaurant in Nederland die vanaf 11 uur ‘s ochtends tot 3 uur ‘s nachts pizza zal serveren! Nogmaals: nu al leuk.

Bonuspunten voor de B’s van het concept (je snapt waarom): de Brunch Boot en de Bar dancing. Locatelli’s zit, nogmaals, aan de Lijnbaansgracht. Water = boot en dus zal van donderdag tot en met zaterdag een brunch boot vertrekken. Dat doet Loccatelli’s in samenwerking met Flagship Amsterdam. Om het uur varen ze uit over de Amsterdamse grachten, Italiaanse gerechten incluis. In het weekend wordt Locatelli’s na het diner een gezellige bar met DJ – lord knows dat we hopen dat er eindelijk een tent komt waar dit ook echt lukt… Zoals vroeger. We willen het.  O, nog even over die gracht: natuurlijk zit daar een terras. En er zit er nog een om de hoek, aan de Korte leidsedwarsstraat. Nu kun jij vast ook niet wachten wel?

ps. de gebruikte beelden zijn sfeerbeelden. Dan weet je alvast wat het streven is! Looking good, nietwaar?