Italie12 november 2022, door Nina van Hilst

Casale Tre Gelsi, B&B in Italië

Italie, 12 november 2022, door Nina van Hilst

Casale Tre Gelsi, B&B in Italië

Slapen in een Italiaanse gerenoveerde boerderij op het platteland van Le Marche. Casale Tre Gelsi is een kleinschalige B&B in het midden van Italië. Dit kleine hotel heeft de sfeer van een historische boerderij, terwijl je toch omringd bent door alle moderne luxe. Een prima plek om eens lekker bij te tanken en genieten van het Italiaanse leven.

 

 

Een klein stukje noordelijker ligt Florence. Waar je wellicht langs komt als je op roadtrip door Italië bent. Slapen kun je dan bij een van deze fijne hotels.

 

 

Casale Tre Gelsi

Casale Tre Gelsi

Op zo’n 30 minuten van Ancona en het strand ligt Casale Tre Gelsi een stukje het binnenland in. Rijdend over de landwegen, tussen de velden, kom je uit bij deze voormalige boerderij, die een fikse make-over heeft gehad tot moderne rustplek. Met behoud van de originele elementen van de boerderij heeft Tre Gelsi vijf comfortabele hotelkamers gemaakt. De B&B heeft geen eigen restaurant, maar op sommige avonden koken ze farm-to-table (met de ingrediënten van de omliggende boeren) voor de gasten. De B&B op dit landgoed met oprijlaan is het levenswerk van een Duits-Zwitsers stel dat hier een goed uitgevoerde versie van Ik-Vertrek neer wisten te zetten.

Zwembad, zee of oude dorpjes

Zwembad, zee of oude dorpjes

Grote vraag op deze lekkere plek is of je de hele dag blijft relaxen bij het zwembad, naar de kust rijdt of in de omgeving rondtoert op zoek naar Italiaans schoon. Le Marche is nog steeds minder bekend bij toeristen, maar vooral een provincie voor Italianen. Leuk vinden we. Van historische dorpjes, tot mooie stranden en natuur; er is genoeg te doen in de regio. Om aan het einde van de dag weer heerlijk neer te ploffen bij Casale Tre Gelsi.