Italie, Florence7 oktober 2022, door Isa de Laat

De mooiste (en tikkeltje luxe) hotels in en rond Florence, Italië

Italie, Florence, 7 oktober 2022, door Isa de Laat

De mooiste (en tikkeltje luxe) hotels in en rond Florence, Italië

Florence, a.k.a. Firenze, is de hoofdstad van de bekende Italiaanse regio Toscane. De perfecte stad voor de voorzomer of juist nazomer. En natuurlijk kunststad met een overvloed aan creativiteit en architectonische hoogtepunten. En van het een komt gelukkig het ander... Die creativiteit met kenmerken uit het renaissance gaat door in de hotels. Dat wil zeggen: hotels boordevol met kunstvoorwerpen, pracht en praal; paleisachtig. En omdat we (heel) stiekem misschien nog wel meer fan zijn van de omgeving dan van de stad zelf, kijken we voor dit lijstje wat verder. Want ja, in de stad zitten is praktisch, maar de zacht glooiende heuvels, daar tekenen we pas echt voor. Tadaaa, dit zijn de mooiste hotels in en rond Florence in Italië.

 

Ad Astra

Ad Astra

Net over de rivier de Arno, ja net daar, daar ligt een decadent en rustig boutique hotel met de naam Ad Astra. Hip en magisch, maar vooral erg charmant. En waar we dan vooral op doelen is het uitzicht over de Europa’s grootste privétuin binnen de stadsgrenzen. Gesloten voor het publiek, maar vanaf het terras dus wel alle rust om in stilte te genieten en weg te dromen bij het uitzicht.

En dan het hotel zelf… Dat heeft een hele fijne inrichting. Een modern-retro-design met vintage stukken uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. En dan nog de kamers: die zijn zo ruim dat elke kamer een bad op pootjes heeft.

Ad Astra

Villa San Michele

Villa San Michele

Oh lord, het Belmond Hotel Villa San Michele. De renaissancegevel is geïnspireerd op het werk van Michelangelo en het hotel ligt op een heuvel in Fiesole. En alsof we dan nog niet alles gehad hebben, vertellen we je ook nog dat het hotel een 15e-eeuws klooster is. Dan kan het bijna niet misgaan. Voeg er ook nog  een combinatie is van historische kenmerken en eigentijds meubilair aan toe en je zit snor voor een luxe vakantie.

Daarnaast vind je in het hotel een lounge (natuurlijk met stenen zuilen), twee restaurants met mooi uitzicht en terrassen uitkijkend op de bergen.

Villa San Michele

OLTRARNO SPLENDID, FLORENCE, ITALIE

OLTRARNO SPLENDID, FLORENCE, ITALIE

Hotel Oltrarno Splendid is verdeeld over twee verdiepingen van een typisch Italiaanse palazzo die dateert uit de 16e eeuw (!) en uitzicht geeft op de historische Via Dei Serragli in Florence. Tick box. Het hotel is eigenlijk geen hotel. maar een ‘boetiek bed & breakfast‘ met slechts 14 kamers, elk met een eigen stijl en sfeer. Hotelier en interieurontwerper Matteo Perduca is het brein achter deze je-wil-het plek en staat persoonlijk garant dat alles (maar dan ook echt alles) tot in de kleinste details blijft zoals hij het bedacht had.

Hotel, herstel, boetiek B&B Oltrarno Splendid vind je op een steenworp van het compacte centrum van Florence.

Hotel Oltrarno Splendid

Villa le Barone

Villa le Barone

Hotel Villa le Barone biedt de perfecte tussenstop tussen Florence en Siena. En geloof ons, hier wil je misschien ietsje langer blijven dan één nachtje. Of zeg maar gerust: nooit meer weg. Verwacht barokstijl bedden, fantastisch lief personeel en een omgeving waar je ‘u’ tegen zegt. Dit is zo’n plek waar echt alles samenkomt: zwemmen, lekker eten, wellness, prachtige natuur en zelfs een stukje historie. De kamers hebben iets weg van de barokstijl (kleine Bridgerton fantasie: die hele hete Netflix-serie over de Londense high society uit de 19e eeuw), zodat je je echt een royal voelt tijdens je vakantie.

Meer lezen? Klik dan door naar dit artikel. 

 

The Place Firenze

The Place Firenze

The Place to be in Florence is The Place Firenze. In hartje Florence ligt dit tijdloze hotel, waar misschien het uitzicht op het hotel het meest uniek is. En ja, er zijn veel goedkopere verblijven te vinden in de Italiaanse stad, maar een verblijf is zeker elke euro waard. Detail is key met beddengoed van topkwaliteit en de stoffen zakjes met slippers.

 

The Place Firenze

SoprArno Suites

SoprArno Suites

Straatje wel hoor, waar SoprArno Suites zich bevindt. In de wijk Oltrarno ligt deze boutique bed and breakfast met 13 kamers. Zet het team van architect Francesco Maestrelli, stadsbewoner Matteo Perduca en Betty Soldi bij elkaar en de ruimte wordt gevuld met een unieke stijl van antieke en afgedankte meubels en kunstwerken. In het kader van herstel en hergebruik.

 

SoprArno Suites