Nederland, Den Haag7 juli 2021, door Maartje

Wateringen’s finest: Culinair uiteten bij Triptyque (Groot Den Haag)

Nederland, Den Haag, 7 juli 2021, door Maartje

Wateringen’s finest: Culinair uiteten bij Triptyque (Groot Den Haag)

Up for something special? Dan moet je toch echt richting Wateringen (in de rook van Den Haag) en een tafel reserveren bij restaurant Triptyque. Een spannende naam voor een bovengemiddeld meer dan leuke avond of middag. En vooral: een ware smaakverrassing van gang tot gang en een ambiance waar je u tegen zegt.

Triptyque Wateringen

Triptyque Wateringen

Ho. Wacht. Bij het begin beginnen, Bart. Voor we compleet losbarsten in enthousiasme. Restaurant Triptyque in Wateringen is sinds augustus 2020 up-and-running en wordt met enorme passie en enthousiasme geleid door Virginie en Niven. Virginie is een duizendpoot en alleskunner: ze is arts, werkt als interieurstylist én runt de tent. Maar in de keuken komt ze minder goed uit de verf: daar is Niven juist in zijn kracht. Dé chef die op zijn 24ste al een eerste Michelinster te pakken had. Hoppa. Wellicht ken je hem nog van het gelijknamige restaurant Niven, in Rijswijk, waar hij vele jaren de heerlijkste gerechten uit de keuken toverde.
Triptyque is ontstaan in het corona jaar. Gek wellicht, maar het pakt verrassend goed uit: in augustus, toen het restaurant open ging en de grootste coronapiek achter de rug leek, werd het hoogwaardige restaurant met een even fijne sfeer heel goed ontvangen. Het was dan ook enorm treurig dat na twee maanden lekker koken en blije gasten het mooie pand weer op slot moest. Het mooie pand, ja, want Restaurant Triptyque bevindt zich in het oude gemeentehuis van Wateringen – meteen een entree waar je blij van wordt. Gelukkig werden de coronamaanden opgevangen met heerlijke kookboxen voor thuis, maar echt blij werden Virginie en Niven daar natuurlijk niet van…

Des te fijner dat het restaurant sinds kort weer op volle toeren draait. Teken je voor het vijftiengangen menu van Triptyque, dan kun je je lol op. Heerlijke gerechten met een 80-20 verhouding in alle gangen. Dat houdt in: 80% groente en de rest kan vlees of vis zijn. Dat is overigens sowieso de signature van Niven, die ook wel de beste groentechef van het land wordt genoemd. Waarvan acte.

Elke gang is een explosie van smaak. Uitschieters? De heerlijke huisgemaakte brioche, die nooit meer mag verdwijnen (wij dromen er nog steeds over). Snijboon carbonara (ja, je leest het goed). Een pasta carbonara, maar dan met snijbonen. Lekker, verrassend en ongelofelijk knap in elkaar gezet. Om je vingers bij op te eten. Daarnaast is alles een waar kunstwerkje op je bord: kleur, diverse structuren en prachtig servies. Een lust voor het oog!

Wat we ook niet onderbelicht willen laten, is de liefde die Triptyque voor zijn leveranciers heeft. Veel zijn van restaurant tot restaurant trouw gebleven aan Niven en hij aan hen. Zo komen vele groente en producten rechtstreeks van het land. De crudité die je vooraf geserveerd krijgt, rivierkreeftjes uit de buurt, de snoekbaars, de oesterzwammen… Allemaal uit het Westland.
We kunnen blijven praten, want we hebben het nog niet eens over de wijnkeuzes gehad en hoe zalig die klopten bij alle gerechten. Maar zelf moet je ook nog wat gaan beleven zonder dat we alles al verklapt hebben.
Reserveren kan van woensdag t/m zaterdag.