29 september 2022, door Yfke Voorbij

Een stukje van thuis mee op vakantie – tv kijken in het buitenland!

29 september 2022, door Yfke Voorbij

Een stukje van thuis mee op vakantie – tv kijken in het buitenland!

Bijkomen na een hele dag city trippen of gewoon even helemaal niks na een lange dag op het strand? Dan moet je net Ziggo hebben! Want voor de echte tv-liefhebbers die zelfs tijdens de vakantie hun favoriete programma's, series of films niet willen missen is het fijn om te weten dat er dus manieren zijn om ook in het buitenland televisie te kunnen blijven kijken. Zo kijk je nu niet alleen thuis, maar ook in het buitenland naar je eigen favorieten op tv. Een stukje thuis mee op vakantie! Welke manieren dit zijn? Komt 'ie:

 

 

Gebruik een Virtual Private Network (VPN)

Gebruik een Virtual Private Network (VPN)

Reis je binnen Europa? Dan is het fijn om te weten dat streamingdiensten hun content niet meer mogen blokkeren voor klanten en je daarom in elk EU-land via dezelfde tv-apps films, series en online programma’s als in Nederland kunt kijken. Een kleine side note: houd er wel rekening mee dat door rechtenkwesties niet alle programma’s beschikbaar kunnen zijn.

Reizen buiten Europa? Super leuk! Maar buiten de Europese Unie worden de apps van streaming-services standaard geblokkeerd, omdat ze hier geen uitzendrechten hebben.. Vervelend? Ja! Is er een oplossing? Zeker! In deze landen heb je een Virtual Private Network nodig om televisie te kunnen kijken. Kort samengevat: Een VPN verbergt je IP-adres, waardoor het niet duidelijk is waar je bent. De server leidt je dataverkeer naar Nederland, waardoor het lijkt alsof je vanuit daar aan het internetten bent, in plaats van op je vakantiebestemming. Hierdoor krijg je toegang tot de content en kijk je – bijvoorbeeld via Ziggo Go – dezelfde programma’s, films en series als thuis.

 

Via internet of wifi

Via internet of wifi

Via het internet blijf je ook in het buitenland tv kijken op je televisie, smartphone, tablet of laptop. Wil je met je eigen internet en tv pakket in het buitenland alles volgen? Dan heb je natuurlijk wel een stabiele verbinding en goed internetabonnement nodig. Gelukkig zijn er in steeds meer landen op openbare plekken en in hotels, restaurants en bars wifi-hotspots te vinden. Er zijn ook speciale apps om ze mee op te sporen.

Televisie via een satellietverbinding

Televisie via een satellietverbinding

Is voor jou een camping de ideale vakantiebestemming of heb je een vakantiehuisje gehuurd? Dan ben je misschien wel afhankelijk van de wifi-verbinding ter plekke.. Bij campings en op vakantieparken moet je hier soms zelfs voor betalen. Wil je dit niet? Kijk dan via een satellietverbinding. Dit gaat via de schotel. Nu hoor ik je denken satellietverbinding? Schotel? Het klinkt allemaal moeilijker dan dat het is.. Zo is het niet moeilijk om een schotel aan te sluiten en uit te richten. Neem je genoegen met een beperkt aantal zenders? Dan is Satelliet-tv gratis. Wil je toch liever een stukje van thuis mee nemen op vakantie en hetzelfde zenderpakket? Dan kun je een smartcard kopen en een abonnement afsluiten bij een provider. Je betaalt hier wel eenmalige kosten voor de schotel en de benodigde randapparatuur, zoals kabels en een ontvanger. Maar een voordeel is wel dat je niet afhankelijk bent van internet of wifi en daar ook niet voor hoeft te betalen en gerust televisie kunt kijken op jouw bestemming. Niet heel praktisch al je gaat backpacken, maar wel weer als je met de caravan de hort op gaat.