15 maart 2020, door Daimy

Tijd voor Netflix films/docu’s/series – de update!

15 maart 2020, door Daimy

Tijd voor Netflix films/docu’s/series – de update!

Chill-modus-aan, popcorn in de maak en tijd voor een urenlange (zeg maar gerust: dágenlange) Netflix (& co want Videoland doet natuurlijk ook mee) sessie. Om het even makkelijk te maken: dit zijn de nieuwste en/of leukste Netflix films/docu's/ series die ervoor gaan zorgen dat je niks tekort komt tijdens je vrije uurtjes. Graag gedaan hoor! O, en we vullen aan dus stay tuned!

You

You

Jaaa, het is bijna 26 december en dat betekent dat You deel 2 uitkomt. Voor de peeps die nog geen tijd hebben gehad om deel één te kijken: de serie gaat over Joe Goldberg (ook wel bekend als Dan in Gossip Girl), de manager van een boekwinkel in de stad New York. Tijdens zijn werk ontmoet hij Guinevere Beck, waar hij meteen verliefd op wordt. Deze verliefde Joe verandert al snel in stalker Joe. Zo komt Joe alles te weten over Guinevere en houdt hij haar 24/7 in de gaten.

You

Top Boy

Top Boy

De serie Top Boy gaat over de sociale wijk Summerhouse in Oost-Londen . Een plek waar de lokale drugshandel merendeels in handen is van Dushane. Maar Dushane wil meer (nog meer) en om ‘top boy’ te worden en zijn vijanden uit te schakelen gaat hij in zee met de beruchte drugsbaron Bobby Raikes. In dezelfde ongetemde buurt leidt de 13-jarige Ra’Nell een stuk beter leven en probeert hij niet om te gaan met jongens als Dushane. Toch slaat de twijfel toe wanneer de moeder van Ra’Nell in de psychiatrie belandt en ook zijn buddy zich aansluit bij de bende.

Topboy

Russian Doll

Russian Doll

Eentje die je zo in één avond uitkijk: Russian Doll. Nadia (Natasha Lyonne / speelde ook in Orange is the new Black) is een vrouw uit New York die terechtkomt in een situatie waarin ze keer op keer doodgaat op een feest ter ere van haar 36ste verjaardag. Russian Doll wilt er graag achterkomen hoe het precies. De serie heeft wat weg van de Groundhog Day of Edge of Tomorrow, maar dan de nieuwe/moderne versie.

Russian Doll

Don't Fuck with Cats

Don't Fuck with Cats

Vers van de pers is de documentaire en onder het mom van heavy shit: Don’t Fuck with Cats. De titel wekt in ieder geval veel nieuwsgierigheid op. De Netflix docu gaat over de Canadese moordenaar Luka Magnotta: een dieren mishandelaar die video’s op het internet publiceert waarin hij dieren toetakelt. Wat leven we soms in een bizarre wereld hè. De docu laat ook zien dat veel mensen zijn geshockeerd na het zien van deze filmpjes en ze proberen kosten wat het kost de dierenbeul te pakken.

Don’t Fuck with Cats

Someone great

Someone great

Een heerlijke romcom en valt dan ook meteen in de categorie vrouwenfilms. Jenny droomt van een carrière als muziekjournaliste. Dit begint aardig te lukken wanneer Jenny een baan krijgt bij een bekend tijdschrift met als gevold dat Jenny naar het nooit vervelende San Francisco moet verhuizen. Haar vriend trekt dit niet en maakt het uit met als argument dat hij geen zin heeft in een lange afstandsrelatie. Jenny krijgt veel steun van haar twee beste vriendinnen Erin en Blair met wie ze voor een laatste keer afspreekt in New York.

Someone great 

Sherlock

Sherlock

Sherlock is de gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle, weet je wel, die man die eind jaren 80 met een reek Sherlock boeken kwam. Deze serie is wel in een modern jasje gestopt zo heeft onze beste vriend Sherlock gewoon de nieuwste Iphone in de serie. Sherlock speelt zich af in het huidige Londen, Holmes is even briljant en arrogant man Samen met zijn trouwe vriend Watson die in de oorlog in Afghanistan als een militaire arts heeft gewerkt, lossen ze misdaden, moorden en verdwijningen op.

Suite Francaise

Suite Francaise

Eentje waarbij je de zakdoeken van stal mag halen. Pourqoui? De film speelt zich af in Bussy, een gemeente in de buurt van Parijs. In het door de Nazi’s bezette Frankrijk wacht Lucille Angellier samen met haar eigenwijze schoonmoeder op nieuws van haar echtgenoot, die een krijgsgevangene is. Wanneer Duitse soldaten in het dorp arriveren, krijgen Lucille en haar schoonmoeder in hun woning het gezelschap van de goed gelukte officier Bruno von Falk. En je raadt het al, Lucille krijgt gevoelend gevoelens voor de Duitse Bruno.

Suite Francaise 

Love Actually

Love Actually

Wie kent ‘m niet, de film Love Actually. Deze valt honderd procent in de categorie ‘gouwe ouwe voor altijd’. Love Actually vertelt tien met elkaar verweven Londense liefdesverhalen gaat over een reeks korte verhalen, die uiteindelijk weer samen komen. Een film waar ze alle goede acteurs en actrices hebben gepropt en die ongetwijfeld deze decembermaand 2 a 3 keer op de televisie voorbij komt, maar hé die ene extra Netflix avond is oké.

Love Actually 

The Bridge

The Bridge

The Bridge is een Deens-Zweedse misdaadserie bestaande uit 4 afleveringen waarbij vanaf het begin tot het einde op het puntje van je stoel zit. En ja tuurlijk is dat Scandinavische taaltje in het begin wennen, maar dit is puur een kwestie van de knop omzetten en kijken maar. The Bridge flikt het iedere keer: bij het einde van het seizoen denk je te weten wie de moordenaar is en dan bekijk je het de laatste aflevering en dan is het totaal iemand anders.

The Bridge 

A conspiracy of faith

A conspiracy of faith

Heb je geen geduld om een hele serie te kijken, ga dan voor de film A cospiracy of faith. Lijkt een beetje op de eerdere genoemde serie The Bridge. De film begint met een vergeten fles uit Schotland waarin een nauwelijks leesbaar briefje met het woord ‘help’ gevonden door rechercheur Carl Morck . De fles houdt verband met enkele verdwijningen van broers en zussen, waarvan de ouders de kinderen nooit als vermist hebben opgegeven. Carl en Assad storten zich vervolgens op de zaak om de mysterieuze verdwijningen op te lossen. Zorg dat de  nagels kort zijn geknipt, want dit is weer een reuze spannende film.

A conspiracy of faith

Kijk vooral even verder op Netflix want de beste man Carl Morck heeft zijn eigen serie onder de naam SerieQ op de streaming dienst staan. Een vijftal aan steengoede films met hetzelfde team Q.

Tiger King

Tiger King

Voor op de to do lijst van alle dingen die je tijdens het binnen blijven moet doen. Waaronder Netflixen, binnen blijven, nog een beetje binnen blijven en verder met Netflixen. Zwaar hé? Vooral als je begint aan Tiger King. Een spik en span nieuwe Netflix Original miniserie die je in een ademteug af wilt kijken. Want spannend op de juiste manier en gewoon sterk op de juiste manier. Vond je Making a Murderer goed? Dan is deze jouw op het lijf geschreven. Tijdens het kijken van de serie kom je erachter dat er meer wilde tijgers gevangen worden gehouden in Amerika dan dat er over de wereld vrij lopen. De markante (en heerlijk foute) Joe Exotic heeft honderden tijgers, leeuwen en andere wilde beesten in zijn bezit en niet iedereen in zijn omgeving is het daar mee eens. Dat betekend in dit geval het inhuren van een moordenaar. Voor de rest van het verhaal moet je gewoon maar gaan kijken.

Tiger King

Brot (The Valhalla Murders)

Brot (The Valhalla Murders)

Nog zo een lekkere Scandinavische thriller. Gewoon omdat ze daar steengoede maken en because we love it. Brot oftewel The Valhalla Murders vindt plaats in het prachtige IJsland. Een rechercheur uit Oslo met een pijnlijk verleden gaat terug naar IJsland (hallo grappig accent) om een agent te helpen zoeken naar een seriemoordenaar gelinkt aan een mysterieuze foto. De allereerste seriemoordernaar die IJsland kent, er zit dus druk op de zaak. De moorden lijken in eerste instantie niets met elkaar gemeen te hebben. Totdat ze er na een aantal heftige aanwijzingen achter komen dat er een link is aan het verlaten jongenstehuis Valhalla. In datzelfde huis vonden járen terug de verschrikkelijkste dingen plaats. Alleen kijken als je ertegen kunt.

Brot 

Toy Boy

Toy Boy

In Spanje kunnen ze ook wel prima series maken. Ook Toy Boy is er een uit het Zuid Europese land welke vooral heerlijk is om gewoon lekker weg te kijken. Ditmaal gaat het verhaal over de mannelijke stripper Hugo Beltrán. Als stripper leeft hij de leef aan de Costa Del Sol en geniet hij van alles wat erbij komt kijken. Totdat meneer wakker wordt, na opnieuw een feestnacht, en er een verbrand lijk naast hem ligt. Al snel begint het verhaal te lopen en draait het zo dat Hugo zelf moordverdachte wordt waarna hij in de cel beland. Zeven jaar na dato begint de hoofdrolspeler, na ontdekking van onregelmatigheden in zijn strafzaak, zichzelf vrij te pleiten.

Toy Boy