5 februari 2022, door Margaux van der Mieden

Welke films, docu’s en series kijk je in 2022 op Netflix/Videoland/Disney/..?

5 februari 2022, door Margaux van der Mieden

Welke films, docu’s en series kijk je in 2022 op Netflix/Videoland/Disney/..?

Chill-modus-aan, popcorn in de maak en tijd voor een urenlange (zeg maar gerust: dágenlange) tv-sessie. Perfect voor de druilerige dagen, windhoosweekenden en donkere avonden. Hier vind je de leukste/fijnste/nieuwste series en films én waar ze te kijken. Graag gedaan hoor! O, en we vullen aan, dus stay tuned!

 

Wil je een cozy dekentje bij op de bank? Kijk dan eens in dit lijstje. 

The Tinder Swindler op Netflix

The Tinder Swindler op Netflix

Wat een shocker. De Netflix documentaire The Tinder Swindler gaat over een man die ideaal lijkt te zijn na een match op Tinder. Schijn bedriegt, want de ongelukkige dames die voor de Prince of Diamonds vallen, worden voor tonnen opgelicht. Behalve de schokkende verhalen van de vrouwen leert het ons de les om niet zomaar de slachtoffers de schuld te geven. Op-het-puntje-van-je-stoel kijken is dit.

And Just Like That

And Just Like That

Niet dat het nu perse de beste serie ooit is, maar wat is het toch weer heerlijk om – highly fashionable – met Carrie & co door de straten van New York te struinen. We waren nog geen twintig toen Sex and the City ons mode- en reishart sneller deed kloppen. En nu thirty-something (in holding) is de serie weer terug. Noem And Just Like That maar pure nostalgie. De SATC reboot gaat over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Van doodnormale thema’s als ouder worden, sex en kinderen tot maatschappelijke kwesties als inclusiviteit en seksuele geaardheid. Ja, nog steeds heeft And Just Like That een lekker sausje van sex en fashion. Hoe je And Just Like That kunt bekijken zolang HBO nog niet in Nederland verkrijgbaar is lees je hier.

Around the World in 80 Days op BBC First

Around the World in 80 Days op BBC First

De BBC First serie Around the World in 80 Days is een groots avontuur waarbij Phileas Fogg in de jaren 1870 een weddenschap aangaat. In waanzinnige settings zie je de personages op avontuur gaan door de mooiste landschappen en culturen. Deze semi-moderne adaptatie van Jules Verne’s Around the World in 80 Days is een klassieker die het binge-watchen waard is.

Meer over Around the World in 80 Days en bijbehorende travel itch.

My Lost Daughter op Netflix

My Lost Daughter op Netflix

Een vrouw van eind 40, Leda van Britse komaf, gaat in haar eentje op vakantie naar een klein Grieks dorpje. Zittend op het strand raakt ze verstrikt in het leven van een aanwezige familie, waardoor ze geconfronteerd wordt met haar eigen pijnlijke verleden tijdens het moederschap. My Lost Daughter is geschreven en geregisseerd door Maggie Gyllenhaal en de actrices Olivia Colman, Jessie Buckley en Dakota Johnson spelen hun rollen zo sterk dat je de ongemakkelijke sfeer van de situaties kunt proeven. My Lost Daughter is een aangrijpende – niet bepaald vrolijke – film die na afloop door je hoofd blijft spoken.

The White Lotus op Ziggo Go

The White Lotus op Ziggo Go

Op Ziggo Go kijk je naar The White Lotus, een serie over het leven in een luxe resort in Hawaii. We aanschouwen de levens van drie rijke Amerikaanse gezinnen, het personeel van het hotel en de struggles die ze hebben. De serie is het best te omschrijven als satire en er kan hard gelachen worden om de soms misselijkmakende gedragingen van de personages. Van een just married couple waarvan de rijkeluiszoon blijft mekkeren over de verkeerde kamer tot een wat oudere labiele dame die het as van haar overleden moeder wil uitstrooien op haar vakantie. Tegenover de white privileged staan de (inheemse) medespelers die lijden onder het verwende gedrag van de gasten. Een grappige serie met een serieuze ondertoon in de vorm van een sneer naar het gedrag van rijke Amerikanen.

Oudere series en films (maar nog steeds het kijken waard)

Oudere series en films (maar nog steeds het kijken waard)

Sinds we smitten zijn op Lupin (zie een paar blokjes hieronder) en we niet kunnen wachten tot Netflix het volgende seizoen in de ether slingert, zijn we om wat betreft Franse series. En toen was daar de Franse Netflixserie Dix pour cent. Een Netflix original dat gaat over een chaotisch agentschap voor acteurs. Of nee, dat klopt niet: Dix pour cent gaat al een paar seizoenen mee en dus – alleluja – kunnen we nu weer eens lekker doorpakken met bingen. De eerste drie seizoen blinken vooral uit wat betreft de grappen van de gastrollen, echt heel leuk. Deel 4 gaan we meemaken!

Red Light op NOP1

Red Light op NOP1

In 2019 maakten Halina Reijn en Carice van Houten al bekend dat ze bezig zijn met een nieuwe serie namelijk Red Light. Toen bleef het even stil tot daar de trailer verscheen. Red Light gaat over drie vrouwen die proberen te ontkomen uit de prostitutie. De nieuwe serie is gemaakt door productiebedrijf Man Up. Halina en Carice zijn de initiatiefnemers van dit bedrijf.

Man Up wil verhalen vertellen vanuit vrouwelijk perspectief. En dat in combinatie met een boel goede acteurs moet dat wel een succes worden. Te zien vanaf vrijdag 19-02-2021 op NPO1.

Firefly Lane op Netflix

Firefly Lane op Netflix

Toe aan een makkelijke wegkijker? Dan is nieuwe serie Firefly Lane een aanrader. Twee vriendinnen Tully en de iets truttigere Kate zijn sinds jonge leeftijd al vriendinnen. Ze zijn beide opgegroeid in het Amerikaanse provinciestadje Firefly Lane, yes vandaar de naam. De twee vrouwen hebben een hechte band, ze steunen elkaar door dik en dun, echte vriendinnen dus.

Hoe het dan spannend gaat worden? Dat kunnen we lastig verklappen hier. Dat je na seizoen blijft zitten met een cliffhanger dat is een feit. Verder? Gewoon kijken.

BBC First heeft ook een groot aanbod aan (spannende) ontspanning, lees hier meer. 

Lupin op Netflix

Lupin op Netflix

In Lupin, van de makers van Now You See Me, speelt Omar Sy (bekend van onder andere Les Intouchables) een bijzonder snuggere meesterdief. Geïnspireerd by the tales of Arsène Lupin, speelt Sy, onder de naam Assane Diop, een gedreven gentleman-dief die zijn brein gebruikt om een schatrijke familie te wreken die er ten onrechte voor hebben gezorgd dat zijn vader in de gevangenis zit. Diop ziet het als zijn missie om – a la Arsène Lupin – misschien wel een van de meest bijzondere, ietsjes galante, diefstal ooit te plegen en hiermee te bewijzen dat zijn vader onschuldig is. Gaat het Diop lukken?

 

Bridgerton op Netflix

Bridgerton op Netflix

Mochten we hier de eerste zijn die je aanraadt om Bridgerton te gaan kijken, wellYou missed out. De in acht aflevering gegoten serie, is er één in het caliber lekkerwegkijken. Geen zin in zwaar, melo-dramatisch of kans op vloeiende tranen? Dan heb je gegarandeerd zin in Bridgerton. Een kostuumdrama, zoals dat heet, maar dan in een onbeschrijfbaar modern jasje gestopt. Aan de hand van Daphne Bridgerton wordt je in acht maal een uur lang meegenomen naar het jaar 1813, waarin de belangrijkste taak voor de vrouw trouwen is. Ook wel het societyseizoen genaamd. En dat is een handvol roddels en een flinke snuf ons kent ons.

En good news on its way, er komt een tweede seizoen aan. Sommige spreken zelfs over acht seizoenen. Genoeg over de Bridgerton familie in de toekomst dus.

New Amsterdam op Netflix

New Amsterdam op Netflix

Let op alle Liefhebbers van ER en Grey’s Anatomy dit vinden jullie leuk! De ziekenhuis serie New Amsterdam. Hierin wordt dokter Max Goodwin gevolgd. Hij is de nieuwe medisch directeur van New Amsterdam, een van de oudste openbare ziekenhuizen van de Verenigde Staten. In de eerste aflevering wordt duidelijk dat dr. Goodwin een drukke baan heeft. Hij maakt als nieuw medisch directeur kennis met al zijn medewerkers  en ontslaat meteen de hele afdeling cardiochirurgie vanwege de slechte resultaten. Dr. Goodwin vindt het belang van de patiënten belangrijker dan de winst van het ziekenhuis – dit tot ongenoegen van een aantal invloedrijke personen binnen de organisatie.

New Amsterdam is gebaseerd op de ware gebeurtenissen uit het boek ‘Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital’. 

The Restaurant op Netflix

The Restaurant op Netflix

The Restaurant is een Zweedse serie te zien op Netflix die afspeelt in Stockholm in 1945 net na de oorlog. The Restaurant gaat over de familie Löwlander. Zij runnen samen een hoogwaardig restaurant ‘Djurgårdskällaren’. De eerste twee seizoenen van de reeks beslaan de periode van 1945 tot en met 1962, de periode dat de Tweede Wereldoorlog net ten einde is gekomen. Door deze moeilijke tijden staat de familiezaak op omvallen. Iedereen uit de familie heeft zo zijn eigen ideeën om dit rampscenario te verhelpen. Het derde seizoen speelt zich afspeelt in de periode 1968 tot en met 1971. Een periode vol politieke en maatschappelijke veranderingen. Spannend en mooi is The Restaurant.

The Bold Type op Netflix

The Bold Type op Netflix

The Bold Type is geïnspireerd op het leven van voormalige hoofdredacteur Joanna Coles van het tijdschrift Cosmopolitan. De serie is gefilmd in de grote steden New York City, Toronto en Montreal. De serie laat het leven van drie millenniumvrouwen zien. Katie Stevens, Aisha Dee en Meghann Fahy. Deze drie vrouwen werken in de serie bij een fictief wereldwijd tijdschrift genaamd Scarlet.

Elite op Netflix

Elite op Netflix

Een Spaanse serie is Elite op Netflix. De serie draait rond de studenten in een elitaire middelbare school. Er zijn drie studenten uit arbeidsgezinnen die op deze fancy school aankomen. Dat clasht natuurlijk. De drie studenten krijgen ruzie met de rijke studenten op school. Hieruit gebeuren er spannende dingen. Een serie waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Elite heb je zo uit.

Four weddings and a funeral op Netflix

Four weddings and a funeral op Netflix

Four weddings and a funeral is een komische film uit 1994 met Hugh Grant, Rowan Atkinson, Andie MacDowell en nog veel meer goede acteurs. Een hechte vriendengroep die met z’n allen samenkomen op drie bruiloften waar grappige anekdotes voorkomen. Daarna overlijdt een vriend uit de vriendengroep en zien ze elkaar weer op zijn begrafenis. Na de begrafenis hebben ze nog één bruiloft van de hoofdrol zelf. Deze loopt anders uit dan een normale bruiloft…

Diana in her own words op Netflix

Diana in her own words op Netflix

Het huwelijk met de meeste kijkers op tv. Dat is het huwelijk van Prins Charles en Princes Diana geweest. Het leven van het Britse koningshuis is verfilmd in een serie, The Crown. De drie seizoenen die op Netflix staan hebben we al verslonden. Nu ook de documentaire Diana in her own words op Netflix staat om nog even in die Britse koninklijke sferen te blijven stond deze meteen aan. Diana vertelt openhartig haar verhaal over haar slechte huwelijk en Camilla. Bijzonder… Na deze documentaire snap je nog beter hoe het in elkaar zit bij het Britse koningshuis. N deze documentaire is het kijken van het nieuwe seizoen van The Crown (seizoen vier) meer begrijpelijker en spannender.

The Crown op Netflix

The Crown op Netflix

De drie eerste seizoenen van The Crown zijn als een razend tempo erdoorheen gegaan. Bingewatchen kun je het ook noemen. Het leuke nieuws: er is een vierde seizoen uit op Netflix! In het vierde seizoen van The Crown speelt de Britse koninklijke familie zich af in de jaren ’70 en ’80. De tijd van Margaret Thatcher, de inbraak in Buckingham Palace én natuurlijk het huwelijk van prins Charles en Diana. Spannend! Enne, seizoen vijf is ook in de maak.

The Queen's Gambit

The Queen's Gambit

Spannend, aangrijpend, meeslepende muziek en goed acteerwerk. O, en de jaren 50 en 60 sfeer en looks, daar gaan we ook errrug goed op. Het verhaal gaat over een jong meisje in een weeshuis. Het verhaal speelt zich af rond 1950. Beth, het meisje ontdekt dat ze een groot schaaktalent is. Onverwachts word ze een ster en krijgt ze te maken met haar verslaving die ze op jongere leeftijd heeft opgelopen in het weeshuis.

The Queen’s Gambit

The Undoing

The Undoing

You had us at Nicole Kidman en Hugh Grant. De twee spelen een getrouwd koppel (winning) in de New Yorkse (winning in het kwadraat) moordmysterie (lievelings) The Undoing. En als er in zo’n korte zin al zoveel positieve punten staan, dan kún je niet anders dan gaan kijken toch? And so we dit. Nadelen? Er zijn maar 6 afleveringen waarvan  er iedere week één online komt (vinden we een tikkie irritant – bingen willen we). Maar dat is dan ook echt het enige nadeel.

Samen met haar man en zoontje woont psychotherapeute Grace Fraser in een kast van een huis op Manhattan. ’s Morgens is het een drukte van belang rond het kookeiland, waarna haar echtgenoot Jonathan (Hugh Grant) zich als oncoloog naar de kliniek spoedt en hun zoontje Henry (Noah Jupe) zich aansluit bij zijn vriendjes op een kleine, dure privéschool. Tot er door een afschuwelijke moord een einde komt aan het idyllische leventje aan de Upper East Side. Grace’s echtgenoot ­Jonathan, de charmante arts die zich met zoveel inzet over kinderen met kanker buigt, is opeens verdachte in de moordzaak waarover we hier verder niets zullen verklappen, maar die veel publiciteit genereert. Voor iedereen die ook fan was van Big Little Lies (rijkeluiskringen, New York, Nicole Kidman)

Disney+ (via Sonos)

Disney+ (via Sonos)

De indoor speeltuin is alleen te bezoeken op afspraak en ff langswippen bij vriendjes heeft nu gewoon net wat meer voeten in aarde. Dus moeten we er thuis het beste van maken. In comes Sonos: wie houdt er niet van een Disney film?! Das dus echt leuk voor klein en voor groot (we love Disney al even hard als die kleine met dank aan de altijd precies lollige grappen die alleen volwassenen snappen en waar Disney patent op lijkt te hebben). Sonos snapt dat: de leading sound experience company (dat is natuurlijk geen term die wij zelf bedacht hebben maar het dekt zo lekker de lading so why change a winning team) speelt al lekker vroeg voor vroeg Sinterklaas en geeft zes maanden lang gratis Disney+ weg. Mits je de Arc (dat is een wil-je-hebben soundbar, zo’n lang ding om aan je tv te koppelen voor fantastisch geluid), Beam (een ding, een (compacte) soundbar om precies te zijn, om je muziek te streamen) of een in aanmerking komende speakerset koopt. Lees meer. 

Designated Survivor

Designated Survivor

Designated Survivor is een Amerikaanse politieke dramaserie over een kabinetslid dat plots president van de Verenigde Staten wordt als al zijn kabinetscollega’s omkomen. En nu met het oog op de verkiezingen is dit dus relevant en spannend. En die combi, die werkt. Het lot van Amerika ligt in handen van een ‘gewone’ ambtenaar terwijl het land te maken heeft met een steeds grotere crisis, na een aanval op Washington.

Designated Survivor

You, Me, Her

You, Me, Her

Een ander soort relatie als wat we gewend zijn, but ok. Een stel neemt een derde persoon in de relatie. Dat er liefde bij zou komen hadden ze alleen alle drie niet verwacht. Dit is zo’n serie die echt geen hoofdprijs verdiend (vinden we) maar wel zo’n serie die je opzet als je nog een avondje op de bank zit met je laptop op schoot of nog zo half bezig bent met je laatste dingen van die dag. Gewoon dom wegkijken. Vinden we soms best fijn.

You, Me, Her.

The Escape Artist

The Escape Artist

Een Britse serie (altijd lekker) over een getalenteerde strafrechtadvocaat die goed is in vrijpleiten van zijn cliënten en maar al te graag wil blijven winnen. Tot er op en moment een bijzonder uitdagende zaak terecht komt bij de advocaat…Het is een serie bestaande uit drie delen, allemaal een uur. Conclusie: binnen 1 avond heb je deze weer afgerond en kun je deze afvinken van je Netflix lijst.

The Escape Artist

 

Homeland

Homeland

Deze serie op Netflix is spannend, niet normaal. Je wil niet stoppen met kijken, soms wel, want er zitten ook hele trieste stukken in. CIA-analiste Carrie Mathison worstelt met haar geestelijke gezondheid en familieproblemen terwijl ze de strijd tegen terrorisme leidt in deze politieke thrillerserie.

De serie is gebaseerd op de Israëlische televisieserie Hatufim, ook bekend als Prisoners of War, welke bedacht is door Gideon Raff. Claire Danes speelt in de serie Carrie Mathison, een CIA-agent die ervan overtuigd is dat een Amerikaanse marinier een spion is voor Al Qaida. Deze marinier is acht jaar lang krijgsgevangene geweest van Al Qaida en is in de ogen van de CIA een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Homeland

VIS a VIS

VIS a VIS

Een hoe zullen we dit zeggen, ja een naïeve jonge vrouw belandt in de gevangenis nadat ze voor haar vriend geld heeft verduisterd. Ze moet leren overleven in een wrede en gevaarlijke nieuwe omgeving. Vijf seizoenen lang, 40 afleveringen. Kijk, daar hebben we wat aan. Deze serie deed ons een beetje denken aan de Spaanse versie van Orange Is The New Black.

VIS a VIS

Big Little lies

Big Little lies

Het eerste seizoen hebben we al een tijd terug verslonden (2017 om precies te zijn) en nu eindelijk is het tweede seizoen er. Hoe blij we waren? Blij! Zeker als je weet dat Meryl Streep in het tweede seizoen haar entree maakt. Het perfecte en luxe (zo lijkt het eruit te zien) leven van een aantal vrouwen (Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley. We know, allemaal goede actrices) in Californië blijkt alles behalve perfect. Achter de voordeuren begint het drama, de geheimen en de leugens. Dit is zo’n serie die je niet meer wil uitzetten.

Big Little lies

Devils

Devils

Vinden we altijd leuk als McDreamy (die ene goddelijke dokter van Greys Anatomy) opduikt op tv. En ja hoor in Devils is hij te zien als CEO van een grote bank. Hij wil zijn titel doorgeven aan Massimo (een grote bankier) maar geeft de promotie niet… Spannend (daar houden we van) en ook echt vernieuwend in de manier waarop het gefilmd is enne de muziek is ook écht goed.

Devils 

Emily in Paris

Emily in Paris

Deze hot and happening serie op Netflix is er eentje waar glamour en fashion geen vraag zijn. Sex And The City en Gossip Girl stijl all the way. Ja we hebben het hier over Emily in Paris. Emily is een Amerikaanse workaholic (kan geen frans…) die naar Parijs verhuist en gaat werken in een groot bekend frans bedrijf. Deze twee werelden botsen nogal en worden vertrekt door de Franse en Amerikaanse vooroordelen. Zo cliché dat het leuk wordt. Je kijkt Emily in Paris in 1,2,3 weg.

Emily in Paris

Rita

Rita

Buitenlandse series zijn een aparte categorie op zich. You either hate it or love it. En als het écht goed is dan houden wij ervan. Laat deze Deense serie, Rita, alles behalve slecht zijn. Het gaat over een geliefde lerares en moeder met een uitgesproken mening. Bij kinderen wordt ze aanbeden, bij volwassenen gaat dat een beetje moeilijker. Humoristisch, maar ook zachtaardig. Wij zijn er helemaal weg van en na een tijd ben je dat Deens ook gewend en valt het niet meer op.

Rita 

Velvet

Velvet

Om in de buitenlandse sferen te blijven… Velvet is een Spaanse wegkijker. De serie speelt zich af in de jaren 1950 in Madrid. Alberto, de zoon van de baas van het grote modehuis Velvet, is verliefd op Anna (een naaister in het atelier). Deze liefde wordt zwaar afgekeurd door zijn vader. Een soort Romeo en Juliet taferelen met veel drama en zielige gebeurtenissen. Een echte bankzitter want je wil eigenlijk niet stoppen met kijken. Mooi en spannend.

Velvet

Friends from college

Friends from college

De naam verklapt het al. Deze serie van twee seizoenen met bekende acteurs Keegan-Michael Key, Cobie Smulders, Annie Parisse en Nat Faxon gaat over een groep vrienden vanuit hun studenten tijd. Een hechte groep. Na universiteit zijn ze allemaal hun eigen weg gegaan. En na twintig jaar zien ze elkaar weer op een verlovingsfeest. Ze laten zien hoe mensen veranderen en hoe vriendschappen en liefde na zoveel jaar niet makkelijker wordt. Vooral heel grappig, een serie waarbij je niet te veel hoeft na te denken en op hoef te letten. Top voor een avond niksen.

Friends from college

Atypical

Atypical

Atypical is een ontroerende en lieve serie over Sam, een 18-jarige jongen met autisme die moeite heeft om de wereld om hem heen te begrijpen. Hij wil net zoals zijn leeftijdsgenoten een vriendin. Met hulp van zijn collega Zahid, zijn zusje Casey en zijn vader Doug gaat Sam aan het daten. Zijn super bezorgde moeder Elsa vindt dat maar niks. Zij is bang dat hij emotioneel gekwetst zal worden. Het wordt op een humoristische en mooie manier gefilmd.

Undercover

Undercover

Het eerste seizoen van Undercover was al een succes. We zij fan van deze mengeling van Nederlandse en Vlaamse tv. Heel spannend met goede scènes die ervoor zorgen dat je meer wil. Het eerste seizoen was er snel doorheen en nu is het tweede seizoen een feit. Een nieuwe scenery, nieuwe verdachten en nieuwe spanning. Geen bingewatchen, nu is het elke zondag wachten op een nieuwe aflevering. Zo kunnen we wel ergens naar uitkijken in deze tijden.

Undercover

Workin' moms

Workin' moms

Moeder zijn en een drukke job is soms even te veel. Workin’ moms is een Canadese comedy serie waarbij je in de levens kijkt van vier heel verschillende type vrouwen die hun werkleven, moederleven en liefdesleven zo goed mogelijk willen combineren. Soms lukt dat even niet zoals je had gewild. Komisch en lachwekkend. We hebben deze serie in één keer uitgekeken.

You

You

Voor de peeps die nog geen tijd hebben gehad om ‘m te kijken: de serie gaat over Joe Goldberg (ook wel bekend als Dan in Gossip Girl), de manager van een boekwinkel in de stad New York. Tijdens zijn werk ontmoet hij Guinevere Beck, waar hij meteen verliefd op wordt. Deze verliefde Joe verandert al snel in stalker Joe. Zo komt Joe alles te weten over Guinevere en houdt hij haar 24/7 in de gaten.

You

Top Boy

Top Boy

De serie Top Boy gaat over de sociale wijk Summerhouse in Oost-Londen . Een plek waar de lokale drugshandel merendeels in handen is van Dushane. Maar Dushane wil meer (nog meer) en om ‘top boy’ te worden en zijn vijanden uit te schakelen gaat hij in zee met de beruchte drugsbaron Bobby Raikes. In dezelfde ongetemde buurt leidt de 13-jarige Ra’Nell een stuk beter leven en probeert hij niet om te gaan met jongens als Dushane. Toch slaat de twijfel toe wanneer de moeder van Ra’Nell in de psychiatrie belandt en ook zijn buddy zich aansluit bij de bende.

Topboy

Russian Doll

Russian Doll

Eentje die je zo in één avond uitkijk: Russian Doll. Nadia (Natasha Lyonne / speelde ook in Orange is the new Black) is een vrouw uit New York die terechtkomt in een situatie waarin ze keer op keer doodgaat op een feest ter ere van haar 36ste verjaardag. Russian Doll wilt er graag achterkomen hoe het precies. De serie heeft wat weg van de Groundhog Day of Edge of Tomorrow, maar dan de nieuwe/moderne versie.

Russian Doll

Don't Fuck with Cats

Don't Fuck with Cats

Vers van de pers is de documentaire en onder het mom van heavy shit: Don’t Fuck with Cats. De titel wekt in ieder geval veel nieuwsgierigheid op. De Netflix docu gaat over de Canadese moordenaar Luka Magnotta: een dieren mishandelaar die video’s op het internet publiceert waarin hij dieren toetakelt. Wat leven we soms in een bizarre wereld hè. De docu laat ook zien dat veel mensen zijn geshockeerd na het zien van deze filmpjes en ze proberen kosten wat het kost de dierenbeul te pakken.

Don’t Fuck with Cats

Someone great

Someone great

Een heerlijke romcom en valt dan ook meteen in de categorie vrouwenfilms. Jenny droomt van een carrière als muziekjournaliste. Dit begint aardig te lukken wanneer Jenny een baan krijgt bij een bekend tijdschrift met als gevold dat Jenny naar het nooit vervelende San Francisco moet verhuizen. Haar vriend trekt dit niet en maakt het uit met als argument dat hij geen zin heeft in een lange afstandsrelatie. Jenny krijgt veel steun van haar twee beste vriendinnen Erin en Blair met wie ze voor een laatste keer afspreekt in New York.

Someone great 

Sherlock

Sherlock

Sherlock is de gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle, weet je wel, die man die eind jaren 80 met een reek Sherlock boeken kwam. Deze serie is wel in een modern jasje gestopt zo heeft onze beste vriend Sherlock gewoon de nieuwste Iphone in de serie. Sherlock speelt zich af in het huidige Londen, Holmes is even briljant en arrogant man Samen met zijn trouwe vriend Watson die in de oorlog in Afghanistan als een militaire arts heeft gewerkt, lossen ze misdaden, moorden en verdwijningen op.

Suite Francaise

Suite Francaise

Eentje waarbij je de zakdoeken van stal mag halen. Pourqoui? De film speelt zich af in Bussy, een gemeente in de buurt van Parijs. In het door de Nazi’s bezette Frankrijk wacht Lucille Angellier samen met haar eigenwijze schoonmoeder op nieuws van haar echtgenoot, die een krijgsgevangene is. Wanneer Duitse soldaten in het dorp arriveren, krijgen Lucille en haar schoonmoeder in hun woning het gezelschap van de goed gelukte officier Bruno von Falk. En je raadt het al, Lucille krijgt gevoelend gevoelens voor de Duitse Bruno.

Suite Francaise 

Love Actually

Love Actually

Wie kent ‘m niet, de film Love Actually. Deze valt honderd procent in de categorie ‘gouwe ouwe voor altijd’. Love Actually vertelt tien met elkaar verweven Londense liefdesverhalen gaat over een reeks korte verhalen, die uiteindelijk weer samen komen. Een film waar ze alle goede acteurs en actrices hebben gepropt en die ongetwijfeld deze decembermaand 2 a 3 keer op de televisie voorbij komt, maar hé die ene extra Netflix avond is oké.

Love Actually 

The Bridge

The Bridge

The Bridge is een Deens-Zweedse misdaadserie bestaande uit 4 afleveringen waarbij vanaf het begin tot het einde op het puntje van je stoel zit. En ja tuurlijk is dat Scandinavische taaltje in het begin wennen, maar dit is puur een kwestie van de knop omzetten en kijken maar. The Bridge flikt het iedere keer: bij het einde van het seizoen denk je te weten wie de moordenaar is en dan bekijk je het de laatste aflevering en dan is het totaal iemand anders.

The Bridge 

A conspiracy of faith

A conspiracy of faith

Heb je geen geduld om een hele serie te kijken, ga dan voor de film A cospiracy of faith. Lijkt een beetje op de eerdere genoemde serie The Bridge. De film begint met een vergeten fles uit Schotland waarin een nauwelijks leesbaar briefje met het woord ‘help’ gevonden door rechercheur Carl Morck . De fles houdt verband met enkele verdwijningen van broers en zussen, waarvan de ouders de kinderen nooit als vermist hebben opgegeven. Carl en Assad storten zich vervolgens op de zaak om de mysterieuze verdwijningen op te lossen. Zorg dat de  nagels kort zijn geknipt, want dit is weer een reuze spannende film.

A conspiracy of faith

Kijk vooral even verder op Netflix want de beste man Carl Morck heeft zijn eigen serie onder de naam SerieQ op de streaming dienst staan. Een vijftal aan steengoede films met hetzelfde team Q.

Tiger King

Tiger King

Voor op de to do lijst van alle dingen die je tijdens het binnen blijven moet doen. Waaronder Netflixen, binnen blijven, nog een beetje binnen blijven en verder met Netflixen. Zwaar hé? Vooral als je begint aan Tiger King. Een spik en span nieuwe Netflix Original miniserie die je in een ademteug af wilt kijken. Want spannend op de juiste manier en gewoon sterk op de juiste manier. Vond je Making a Murderer goed? Dan is deze jouw op het lijf geschreven. Tijdens het kijken van de serie kom je erachter dat er meer wilde tijgers gevangen worden gehouden in Amerika dan dat er over de wereld vrij lopen. De markante (en heerlijk foute) Joe Exotic heeft honderden tijgers, leeuwen en andere wilde beesten in zijn bezit en niet iedereen in zijn omgeving is het daar mee eens. Dat betekend in dit geval het inhuren van een moordenaar. Voor de rest van het verhaal moet je gewoon maar gaan kijken.

Tiger King

Brot (The Valhalla Murders)

Brot (The Valhalla Murders)

Nog zo een lekkere Scandinavische thriller. Gewoon omdat ze daar steengoede maken en because we love it. Brot oftewel The Valhalla Murders vindt plaats in het prachtige IJsland. Een rechercheur uit Oslo met een pijnlijk verleden gaat terug naar IJsland (hallo grappig accent) om een agent te helpen zoeken naar een seriemoordenaar gelinkt aan een mysterieuze foto. De allereerste seriemoordernaar die IJsland kent, er zit dus druk op de zaak. De moorden lijken in eerste instantie niets met elkaar gemeen te hebben. Totdat ze er na een aantal heftige aanwijzingen achter komen dat er een link is aan het verlaten jongenstehuis Valhalla. In datzelfde huis vonden járen terug de verschrikkelijkste dingen plaats. Alleen kijken als je ertegen kunt.

Brot 

Toy Boy

Toy Boy

In Spanje kunnen ze ook wel prima series maken. Ook Toy Boy is er een uit het Zuid Europese land welke vooral heerlijk is om gewoon lekker weg te kijken. Ditmaal gaat het verhaal over de mannelijke stripper Hugo Beltrán. Als stripper leeft hij de leef aan de Costa Del Sol en geniet hij van alles wat erbij komt kijken. Totdat meneer wakker wordt, na opnieuw een feestnacht, en er een verbrand lijk naast hem ligt. Al snel begint het verhaal te lopen en draait het zo dat Hugo zelf moordverdachte wordt waarna hij in de cel beland. Zeven jaar na dato begint de hoofdrolspeler, na ontdekking van onregelmatigheden in zijn strafzaak, zichzelf vrij te pleiten.

Toy Boy