Marokko, Marrakesh4 januari 2023, door Maartje

Top 5 favoriete plekken voor het vinden van ultieme rust in en (net) buiten Marrakesh, Marokko

Marokko, Marrakesh, 4 januari 2023, door Maartje

Top 5 favoriete plekken voor het vinden van ultieme rust in en (net) buiten Marrakesh, Marokko

Heel af en toe nodigen we een kenner uit om te vertellen over zijn of haar lievelingsplekken. Want tsja, een kenner is nu eenmaal een kenner. Maar dan wel eentje met smaak graag! Zoals dreamy trip planner Yusra Idrissi van Moroccan Musthaves. Want ons betreft dé insider op het gebied van alle tofste en nieuwste spots in Marokko, haar tweede thuis.

 

Aan wie konden we beter vragen om een lijstje top 5 favoriete plekken voor het vinden van ultieme rust in Marrakesh te maken? Precies. Niemand. Yusra aan het woord: 

Agafay Desert Camel Ride & Lunch

Agafay Desert Camel Ride & Lunch

Hoeveel ik ook van de drukte, de geuren en de geluiden van Marrakech houd, vind ik het altijd fijn om me minimaal een dag of twee even terug te trekken. Op van die unieke, rustigere plekken nét buiten de stad. Zoals bij de Agafay Desert Camel Ride & Lunch. Nog geen 50 minuten vanaf Marrakech-city ligt de Agafay Desert. In tegenstelling tot de sahara-woestijn met ‘zacht-rood’ zand, vind je hier prachtige gebergten in verschillende crème-tinten, overal om je heen. Naast een heerlijke Marokkaanse lunch, diner en een prachtig uitzicht over het Atlas Gebergte, kun je hier kamelentochten maken, paardrijden, quad biken of ontspannen in het zwembad. Een combi-booking lunch & camel ride maak je hier. En als je toch meer van zonsondergang houdt, boek dan hier de dinner & camel ride.

 

Pool Day at Palais Aziza & Spa

Pool Day at Palais Aziza & Spa

Ben je na een dag shoppen helemaal toe aan een relax-en-zwemba dagje, omringd door palmbomen, loslopende pauwen en fluitende vogeltjes – kortom: het (Marokkaanse) Paradijs? Ga dan zeker een dagje naar dit all-time favorite boetiekhotel Palais Aziza & Spa. Leuk om te weten is dat zij heel veel doen aan duurzaamheid en recyclen. Zo zijn alle glazen bekers in het hotel bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclde Heineken flesjes. Boek van te voren ook een traditionele hammam of massage en voel je als herboren! Een dagje aan het zwembad inclusief lunch boek je hier.

Magical Garden Marrakech

Magical Garden Marrakech

Ongeveer 40 minuten vanaf Marrakech city ligt een geheime, magische tuin! Zeker als je van kunst houdt, is dit must-see. De tuin heeft zo’n 250 verschillende plantsoorten die in combinatie met kunststukken van Pablo Picasso, Keith Haring en meer talenten worden gepresenteerd. Na een wandeling door de tuin kun je op het dak een drankje doen of wat lunchen. Het uitzicht over het Atlas Gebergte is fenomenaal! Een bezoek aan deze tuin boek je hier.

Domaine de la Roseraie

Domaine de la Roseraie

Iets meer de hoogte opzoeken? Ga dan naar Domaine de La Roseraie in Ouirgane in het Atlas Gebergte. Na ongeveer anderhalf uur in de auto kom je in een andere wereld terecht. Deze prachtige locatie heet niet voor niets ‘La Roseraie’ – overal waar je kijkt groeien wilde rozen, terwijl je omringd bent door de immens hoge gebergten. Je kunt hier lunchen en er een spadag van maken, maar je kan er ook een aantal nachten verblijven. Er is nauwelijks tot geen bereik – perfecte plek voor een super-detox dus!

Museum Dar el Bacha

Museum Dar el Bacha

Voor wat rust hoef je natuurlijk niet altijd de auto te pakken. Rust kun je op verschillende plekken, zelfs in de medina van Marrakech vinden. Neem een bezoekje aan het eeuwenoude museum Dar el Bacha – naast de rust vind je hier ook prachtige Islamitisch mosaïc-muren, tentoonstellingen en verhalen over geschiedenis. Ook kun je hier, bij Bacha Coffee, genieten van de lekkerste koffie in town met keuze uit meer 200 dan verschillende soorten versgemalen koffie uit 33 landen.