28 december 2019, door Maartje

Van alle tijden: Het Nijntje Museum in Utrecht

28 december 2019, door Maartje

Van alle tijden: Het Nijntje Museum in Utrecht

We houden best een beetje van Nijntje. Flauw? Misschien. Maar wat goed is, is goed en truth be told: het Nijntje Museum in Utrecht is met stip onze favoriete go to met de kleine.

(ps.  Lees ook even over het hele leuke Nijntje kookboek!)

Nijntje Museum Utrecht

Nijntje Museum Utrecht

Het Nijntje museum is met stip onze favoriet voor de allerkleinsten. Waarom? Je waant je in het Nijntje museum in een kidswalhalla (en heel stiekem ook voor jezelf) . Ja, het is er druk en oke, er zijn veel hysterische lichtelijk overdreven moeders en vaders… Maar als je dat kunt negeren, dan is het opperbest vermaak voor jong en oud.

In het Nijntje museum is overal aan gedachtL van garderobe met handige leuk gestylde kluisjes tot leuke kleine grappige details. Elke kamer (ruimte) heeft een ander thema waar eigenlijk alles interactief is. Zo begin je in het huis van Nijntje waar gekookt en geslapen kan worden, maar de was opgehangen moet worden en o ja de kleintjes moeten ook de blaadjes in de tuin aanvegen en niet vergeten de plantjes te wateren.

Bij de meeste kinderen is de hal met transport/ vervoertaferelen toch het populairst. Hier klim je in de bus, rijd je rond op fietsjes of ga je zitten in de trein. Daarbij moeten er ook kids zijn die het ophalen van de slagbomen op zich nemen of wat dacht je van de stoplichten van rood naar groen klikken? Eén groot feest.

Let wel op: je moet voor het museum een tijdslot online kopen (dit om grote drukte te voorkomen) en aan die tijd word je echt gehouden (we spreken uit ervaring… Kom op dat tijdstip anders is het zonder fun naar huis).

Leuk om te combineren met een lunch bij Bunkhotel Utrecht!