8 april 2020, door Maartje

De 4 onmisbare tips: Hoe verander je jullie buitenbruiloft naar een binnenbruiloft?

8 april 2020, door Maartje

De 4 onmisbare tips: Hoe verander je jullie buitenbruiloft naar een binnenbruiloft?

Ah ja, ik snap het... Al jullie plannen voor een buitenbruiloft in mei of juni lagen al helemaal klaar. Alles in kannen en kruiken en je had er super veel zin in. En dan komt die Corona wedding-crasher langs. Je had je op veel voorbereid, maar dit niet. 

Wij ook niet hoor. Wie wel. En je mag best even flink balen. Heus. 

Maar bijzondere tijden vragen om een creatieve aanpak! Want wat is het superleuk om samen met onze klanten 'om te denken', en de plannen te wijzigen naar een wedding in het najaar of de winter! Als planners en stylisten moeten wij in ons reguliere werk continu omdenken. Natuurlijk is deze Corona-omdenk-Challenge bigger than ever, maar ook de verfrissende nieuwe ideeën zijn bigger than ever. Cheers to that!

Ik neem jullie graag mee in hoe we dit aanpakken, want ik gun iedereen fantastische omdenkresultaten! Komt ie:

1) Laat alle ideeën die je over jullie buiten bruiloft hebt los. Nu.

We gaan jullie dag opnieuw opbouwen en dat kan alleen als je niet gaat vergelijken met jullie buitenplannen. Het wordt niet hetzelfde. Echt niet. Het wordt een nieuwe variant, een variant die ook perfect bij jullie past. Beloofd.

Zie het maar als een tweede kind. Je denkt misschien dat een tweede kind nooit zo leuk kan zijn als een eerste. Is het kind eenmaal geboren, blijk je nog een hele extra kamer vol liefde in je hart te hebben. Minstens zo veel liefde voor de tweede. Nogmaals: beloofd.

(beeld door @ Wiona van Dongen)

 

Veel locaties zijn heel veelzijdig, ga dus vooral met de locatie van jullie keus in gesprek over de mogelijkheden! Misschien had je al bedacht wat je zou gaan doen als het zou regenen? Dat regenplan wordt dan de basis van jullie nieuwe plan. Maar echt, nogmaals: wees niet voorzichtig in het doorvragen! Veel locaties zijn gewend om het op een bepaalde manier te doen, maar kijk eens met een fris oog naar de beschikbare ruimtes en vul het in zoals JULLIE het graag voor je zien. Dikke kans dat de locatie-eigenaar dol is op deze verrassende inzichten. Jullie plannen kunnen zelfs zorgen voor nieuwe inspiratie en nóg meer ideeen. 

Vraag hierin ook overigens ook zeker advies van een professional. Die zijn goed in het verder kijken en komen vaak met verrassend frisse ideeën. Er kan vaak meer dan je denkt.

(Beeld via designtent.nl)

Is de locatie niet geschikt voor binnen, maar is het terrein zo fantastisch dat je geen andere locatie wilt? Overweeg eens om een tent of zelfs een kas te laten plaatsen. Met heaters binnen kun je dan echt een droomplaatje creëren.

Designtent.nl heeft fantastische sail cloth tenten die helemaal dicht kunnen. Als je aangeeft dat je via Myrthe Regelt Het bij ze bent gekomen, krijg je zelfs korting! Ik heb meteen even gerekend: die korting kan wel oplopen tot 200 euro! 

Nog een goeie tip: teleuktrouwen.nl heeft een mega interessante actie waarbij je hun kas-tent met 500,- korting kunt huren deze winter. Echt een plaatje!

(Beeld door _Lott’s Photography)

3) Maak een duidelijke styling keuze

Wil je graag All The Way herfst of idem voor de winter gaan? Pas jullie stylingplan daar op aan. Denk aan veel lichtjes in het plafond, kaarslicht in grote lantaarns, vuurtjes buiten en warme kleuren in de backdrop. En daarna een tafelstyling in diezelfde warme kleuren; zo mooi! Je kunt er zelfs voor kiezen jullie gasten een dresscode mee te geven in dezelfde kleurtinten. 

Sucker for Christmas? Laat de band cheesy kerstliedjes spelen en kijk eens wat een hilarisch-romantische dansvloer je dan krijgt! 

In dit artikel vertel ik je meer over onze liefde voor herfst- en winterbruiloften. Daar kun je meteen ook heel veel inspiratie te vinden!

Wil je toch liever het voorjaar of de zomer mee naar binnen nemen? Ook superleuk. Je kunt hier echt een sterk concept van maken en met vrolijke kleuren en bloemwerk een tropische oase creëren!

Zomerse kleuren kan je overal in terug laten komen in de styling en je kan zelfs over the top gaan en een summer-setting-photobooth neerzetten. Wil je er helemaal een knipoog van maken? Deel zonnebrillen of slippers uit en zet de verwarming wat hoger ;). Dat sorry grapjes klinken op de papier misschien een beetje al te ‘lollig’ maar zijn uitvergroot op je bruiloft echt ontzettend leuk!

5. Bonus tip

Ja jongens. Als ik eenmaal begin, komen er zoveel ideeen in me op… Daarom is dit werk ook zo leuk! 

De afgelopen weken ben ik een paar keer Live gegaan via Instagram en heb daar zoveel van jullie vragen kunnen beantwoorden. Dat moeten we over dit onderwerp ook maar gaan doen, toch? Dus bij dezen: Ik ga dinsdag 14 April om 20:00 Live op Instagram om al jullie styling-omdenk vragen te beantwoorden. Gewoon gratis advies, omdat dat leuk is.

Kom je er niet helemaal uit, kijk mee en stel je vraag; ik help je graag!

Meer weten? Alle ins en outs over Myrthe Regelt Het lees je hier

Personal branding shoot by Liselore Stap Myrthe regelt het Myrthe Nijboer