Nederland, Limburg13 augustus 2020, door Maartje

Nog meer buiten rondhangen: pop-up restaurant Veldkas in Sint-Geertruid (Zuid-Limburg) is leuk!

Nederland, Limburg, 13 augustus 2020, door Maartje

Nog meer buiten rondhangen: pop-up restaurant Veldkas in Sint-Geertruid (Zuid-Limburg) is leuk!

Even oppassen dat we hier, uit puur enthousiasme, niet gaan ratelen: pop-up buitenrestaurant Veldkas in het Zuid-Limburgse Sint-Geertruid verdient namelijk een degelijk verslag. Het tijdelijke restaurant dat zich post-COVID-lockdown in de Limburgse velden vestigde, is namelijk een ontzettende parel. Een beetje vergelijkbaar met het Amsterdamse Vuurtoreneiland, dat nog steeds te gekke restaurant in het Markermeer (voor Durgerdam).

Vuurtoreneiland opende bovendien ook ooit als pop-up (in 2013) en bleek een blijvertje. Ook hier tafel jein de zomermaanden in een kas, net als bij Veldkas. Nu maar hopen dat Veldkas in Sint-Geertruid, onder rook van Maastricht, ook een blijvertje blijkt...

restaurant Veldkas, Sint-Geertruid

restaurant Veldkas, Sint-Geertruid

De basis van restaurant Veldkas is, zoals dat bij alle goede ideeen werkt, simpel: dineren met uitzicht, in de wei (ruimte mensen!) en alleen van woensdag tot en met zondag als het Nederlandse zomerweer dat toestaat. En denk nou niet dat je mispakt: de mensen achter restaurant Veldkas zijn niet voor 1 gat te vangen: ze openen en sluiten de reserveringskalender per maand zodat iedereen kans heeft op een plekje. Op het moment van schrijven (half augustus) is de kalender voor september nog gesloten maar houd de instagrampagina van restaurant Veldkas in de smiezen en je leest vanzelf wanneer je weer terecht kunt.

Reservering in the pocket? Mooi. Dan staat je een avond uit met een gouden randje te wachten. Jij en je disgenoot op een hooggelegen plek in een weids landschap aan een eenvoudige houten tafel. Weilanden overal, getjilp van de vogels en een briesje (hopelijk) door het hoge gras: hallo Mescherhei! Daar werd de kas en het hele ruime terras opgebouwd, aan de rand van de Zuid-Limburgse heuvels. Je kijkt er uit over het Maasdal met Maastricht, het Savelsbos, het Plateau van Margraten, de Voerstreek en het Land van Herve.

Back to basics is het idee. Kleinschalig en met alleen het landschap als decor. Ja, en die knusse kas natuurlijk. O, en verrukkelijk eten en drinken! Kost dat? €57,50 exclusief drankjes. Dat is dus echt een schijntje voor een onvergetelijke avond.