Nederland, Limburg12 augustus 2020, door Maartje

De Baron, Maastrichts allercoolste pop-up (cocktail)bar

Nederland, Limburg, 12 augustus 2020, door Maartje

De Baron, Maastrichts allercoolste pop-up (cocktail)bar

We really really really love it when little birdies vertellen ons dingen. Zo gingen we pas naar Maastricht, hebben we nog geen tijd gevonden om al die nieuwe tips uit te werken (maar pak dit lijstje er wel alvast even bij: vol met Barts Best of Maastricht! More to come) en werd ons het nieuwtje over een niet te missen pop-up cocktailbar ingefluisterd. En ja, die tijdelijke speak easy schrééuwt om een bezoek. Voor het te laat is. Dat krijg je namelijk met pop-ups. Die zijn er maar voor even. Ga op zoek naar De Baron when live gives you Maastricht. Hieronder lees je waarom...

De Baron Maastricht

De Baron Maastricht

Op het Vrijthof, sowieso een goed idee qua rondhangmateriaal in Maastricht, opende tijdelijk De Baron, een speak easy stijl (zonder het geheimzinnige, wel wat betreft de donkere boudoir vibe) cocktailbar. Bijzonder is het: in een 18e-eeuws decor werden fluwelen fauteuils neergezet onder het hoge Victoriaanse plafonds, de kroonluchters en indrukwekkende ornamenten. Niet te veel naar boven kijken echter: in je glas is het te doen. En op tafel want los van zowel klassieke als spannende, verrassende cocktails komen er ook nogal wat om over naar huis te schrijven happen voorbij; je bent in Maastricht of je bent het niet natuurlijk.

Cocktailbar zeiden we? Ah, sorry! Dat zal ons vast en zeker een tik op de vingers opleveren, uitgedeeld door de uitbaters. De Baron is namelijk heus geen bar maar een club. Ah. ‘De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door een dj met de betere lounge en chill-out’, aldus De Baronners. Oke, isgoed.