Kroatië14 maart 2022, door Iben Dekker

Villa Angelo Motovun, Kroatië

Kroatië, 14 maart 2022, door Iben Dekker

Villa Angelo Motovun, Kroatië

Onthoud: vooraf genieten = nog meer believen. Dus natúúrlijk hebben we de leukste, mooiste, beste vakantiebestemmingen voor je uitgepikt. Om meteen te boeken of om te bookmarken en te bewaren voor later. Is ook goed. Komende vakantie willen we in elk geval (weer) naar Kroatië. En dan naar dit vakantiehuis in het bijzonder: Villa Angelo in Motovun, Kroatië. De villa heeft plek voor acht personen, is geschikt voor kinderen en jawel, zelfs je huisdier mag mee (en laat de autoroute naar Kroatië nu een hele mooie zijn). De prachtige villa van onderwerp ligt midden in de natuur tussen de bergen en is, volgens de eigenaren, één van de mooiste plekken om te verblijven in Kroatië. Niets van gelogen, dunkt ons. Villa Angelo maakt deel uit van een groep stenen huizen uit de vroege achttiende eeuw en werd volledig gerenoveerd. Het idee bleef hetzelfde, maar dan plus big ass infinity pool, luxe loungebedden, geweldig dakterras, drie slaapkamers met kingsize bedden en eigen badkamer, keuken met alles erop en eraan en zelfs een TV met Netflix erbij. En nóg meer...

 

 

 


 

Villa Angelo

Villa Angelo

Stel je voor: op de route naar Villa Angelo word je vermaakt door indrukwekkend gebergte om je heen (althans, als je niet wagenziek bent..). De auto parkeer je op zo’n 100 meter van het huis, stukje klimmen en, ha: je bent er. Als eerste plons je natuurlijk direct het zwembad in (die trouwens 14m lang is, just saying) en neem je het weergaloze uitzicht op de vallei in je op. Ah ja. Vakantie!

Onder het zwembad ligt de tuin die vol staat met mooie planten en kleurrijke bloemen. Even uitrusten doe je op de lounge bedden naast het zwembad of op het terras. Wat koken (in de keuken die alles heeft), gezellig samen eten en genieten van de sterrenhemel ‘s avonds. Daarna bekaf naar bed. Er zijn drie slaapkamers met een kingsize bed en een zolder met nog twee eenpersoonsbedden. Ook hoef je na het zwemmen niet in de rij te staan voor de douche: er zijn drie ruime badkamers. Nog beter: afspoelen onder de buitendouche!

Villa Angelo ligt op slechts 5 minuten lopen van het centrale plein van de stad Motovun. En dat niet alleen: er zijn heel veel leuke plaatsen om te bezoeken in de omgeving van Motovun. Je was immers toch met de auto, toch? Nee? Ook goed: je kunt fietsen huren in de stad en zo de omgeving verkennen. Auto gehuurd? Dan kun je alle kanten op: een half uur rijden en je bent aan de kust bij Piran. En ook Slovenië is dichtbij. Verder zit ongeveer 1,5 uur rijden van het meer van Bled en kun je ook de veerboot naar het eiland Cres nemen.

Kortom: het perfecte vakantiehuis. En we zijn niet de enige die er zo over denken: de villa staat in meerdere bekende internationale magazines zoals The Financial Times, Condé Nast Traveler, The spaces, Journal en nog een aantal. Dus, vakantie naar Kroatië, in Villa Angelo, graag. En ja, dat gaan we deze zomer zelf doen dus houdt Barts Boekje in de smiezen voor het finale oordeel!