13 juni 2018, door Maartje

VINADA: eindelijk een echt lekkere alcoholvrije sparkling rosé en nu ook Vinada gold!

13 juni 2018, door Maartje

VINADA: eindelijk een echt lekkere alcoholvrije sparkling rosé en nu ook Vinada gold!

Wat is er lekkerder dan een glas ijskoude champagne? Een glas ijskoude rosé champagne, toch? Vinden wij. En dan is het zomer en dan ben je zwanger en mag je aan de ginder ale (of aan de Seedlip, aanrader!)... Dikke vette bummer. In comes VINADA, een nieuwe non-alcoholische sparkling rosé! Zonder dollen. Alcoholvrij, lekker en gewoon best wel cool. Want hier een onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Zoals we 'm het liefst hebben dus.

VINADA is ontwikkeld door Jessica van Spaendonck die wel van een wijntje houdt maar dan vanwege haar gezondheid niet al te vaak drinken mag (dat kan natuurlijk ook nog eens). En Jessica zegt wat wij al zolang denken: “Het is toch absurd dat er anno 2018 nog steeds geen lekker alternatief is op het gebied van wijn?’’ Dus deed ze er iets aan met VINADA als resultaat (vi, van vino, nada van niksnoppesnada).

Het wordt overigens nog beter want naast geen alcohol bevat VINADA ook nog eens weinig calorieën: slechts 23 kcal per 100 ml. Kopen kun je VINADA Sparkling Rosé in piccolo formaat (200 ml), oftewel 1,5 a 2 glazen (Jessica is oke olé olé). Meeproosten en drinken dus zonder dat je een hele fles in je eentje weg ‘bubbelt’.

Toch wat meer info? De VINADA Sparkling Rosé komt uit de Spaanse wijnstreek Castilla-La Mancha en wordt gemaakt van de blauwe Tempranillo druif en heeft een heel fijn bubbeltje. De wijn wordt met zorg geproduceerd op precies dezelfde wijze als ‘gewone wijn’, maar wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie. Dit gebeurt bij een lage temperatuur waardoor de smaak optimaal blijft behouden.

Je kunt om al bij verschillende zaken drinken (lees je op de website). Online bestellen kan ook.