Nederland, Utrecht28 februari 2023, door Tessel Horsting

Dé visrestaurants van Utrecht

Nederland, Utrecht, 28 februari 2023, door Tessel Horsting

Dé visrestaurants van Utrecht

Als je fan bent van de zee, en vooral wat er in rondzwemt, en dat dan vervolgens voor op je bord, én je bent op zoek naar een fijn (vis)restaurant in Utrecht, dan is deze lijst wellicht interessant voor je. De stad is er niet rijk aan, aan visrestaurants, maar aan deze toppers heb je genoeg. Je kunt tenslotte maar bij één zaak tegelijk zitten, dat scheelt. We hebben de beste voor je weten te vangen; dit zijn dé visrestaurants van Utrecht.

 

Niet zo'n fan van vis of weten wat er nog meer rondzwemt in Utrecht? Check dan onze lijst met de beste restaurants in Utrecht.

Sea Salt Saloon

Sea Salt Saloon

Ook wel de visbistro van Utrecht, Sea Salt Saloon. Een plek waar je pure vis zonder poespas voorgeschoteld krijgt. Wat ons betreft hoe puurder hoe beter, houden we van. De vis wordt op een verantwoorde manier gevangen en is zo vers mogelijk, vinden we ook belangrijk. Ons favoriete plekje is buiten op het terras, aan een gezellig drukke straat in Utrecht staan een aantal tafels waar je heerlijk van je visgerechten kunt genieten. Op het menu staan gerechten om te sharen, zoals Baba Ganoush met rauw gemarineerde Zwaardvis, Tartaar van Tonijn, Dorade (hint hint, die is echt heel lekker), gebakken coquille, begin je al te kwijlen? Oh en de oesters bijna vergeten. Daarvoor moet je bij de bediening wezen, die vertellen je wat het assortiment van de dag is. Zoals ze zelf zeggen bij Sea Salt Saloon ‘Neem het leven met een korreltje zout, platte oesters en een Hermit Gin & Tonic’, hebben wij niks meer aan toe te voegen!

Sea Salt Saloon

The Seafood Bar

The Seafood Bar

Begonnen in Amsterdam met drie locaties, één in Utrecht en eentje buiten de grenzen van ons land in London. The Seafood Bar in Utrecht staat hoog op het lijstje als het gaat om visrestaurants. Het is een modern visrestaurant, opgezet door Familie De Visscher. Aan vis genoeg: de kaart is overspoeld met allemaal lekkers uit de zee. Fingerfood, Soepen, de geliefde Fish & chips, Fruits de Mer, Oesters, van alles zijn er genoeg opties. Alle vis wordt zo duurzaam mogelijk en lijn gevangen. Je kan er heerlijk neerstranden, maar ook voor de snelle hap is dit een favoriet. Je vindt The Seafood Bar in Utrecht aan het Stationsplein (ideaal als je daarna met de trein moet of als niemand zin heeft om de bob te zijn).

The Seafood Bar

Blue Bar 1

Blue Bar 1

Bij Blue Bar 1 draait het allemaal om de lekkerste ingrediënten die uit eigen land komen en dan vooral uit onze eigen wateren. Die zitten namelijk vol met schaal- en schelpdieren, zeegroenten en zeewier; de koks van Blue Bar 1 weten wat ze ermee moeten doen. In hartje Utrecht vind je de zaak. Het menu bestaat uit verschillende gerechten, zoals rivierkreeftkroketten, zeewierburgers, oesterwodka, maar ook vegan seawharma en natuurlijk verse schaal- en schelpdieren. In de zomer kun je plaatsnemen op het gezellige terras, waar je heerlijk mensen kunt kijken, binnen hebben ze tafeltjes aan het raam en aan de bar. Sea ya!

Blue Bar 1

Vis&Meer

Vis&Meer

Als je vaak in Utrecht bent ken je het wel, dat kleine knusse straatje tussen het Vredenburgplein en de Oudegracht. Dat kleine knusse straatje heet de Drieharingstraat en is ook de straat waar je restaurant Vis&Meer kunt vinden. Het interieur geeft je aan de ene kant het gevoel alsof je in het oude Marseille bent en aan de andere kant heeft het ook industriële touches. Het is een lichte, hoge ruimte met een betonnen vloer en veel staal als detail. In de open keuken worden je favoriete visgerechten klaargemaakt en ben jij na al het lekkere eten zo gaar als een garnaal.

Vis&Meer