Nederland, Utrecht16 januari 2023, door Tessel Horsting

Een lijstje fijne werkplekken in Utrecht

Nederland, Utrecht, 16 januari 2023, door Tessel Horsting

Een lijstje fijne werkplekken in Utrecht

Dagje in Utrecht om te werken en weet je niet waar? Wij hebben de beste werkplekken voor je op een rijtje gezet, voor als je het thuiswerken even niet meer ziet zitten. Soms lukt het gewoon niet vanaf je eigen stekkie en móét je even de deur uit, begrijpen we helemaal. Maar de selectie van fijne werkplekken is streng: er hoort een goeie kop koffie bij (of zelfs een lekkere lunch), de stoelen moeten aangenaam zitten, voldoende stopcontacten is een must en het mag er niet té rumoerig zijn. De selectie is gemaakt en dit zijn de fijnste werkplekken van Utrecht. 

 

Ook een dagje werken vanuit Amsterdam? Check dan het lijstje met fijne werkplekken in Amsterdam. 

Koffie Leute Brauhaus

Koffie Leute Brauhaus

Dichtbij het station vind je Koffie Leute Brauhaus. Het interieur heeft een vintage uitstraling dankzij de vele verschillende stoelen, tafels en kussentjes. Chille zitplekjes en koffiehoekjes worden afgewisseld met een aantal tafeltjes waar je aan kunt werken, aan stopcontacten is gedacht, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. In de open keuken bereiden ze een simpele, maar lekkere lunch die vaak varieert. En het zit natuurlijk al in de naam: koffie is de specialiteit.

Koffie Leute Brauhaus

De Utrechste Boekenbar

De Utrechste Boekenbar

Als je vanuit Koffie Leute iets verder richting de stad loopt, kom je vanzelf langs het volgende plekje: De Utrechtse Boekenbar. Van oorsprong een boekenwinkel, maar wat ons betreft ook een ideale plek om te werken. Er staan een aantal tafeltjes waar je aan kunt zitten om te werken, dus ben je opzoek naar een kleine rustige plek om te studeren? Dan raden we je deze zeker aan. Ze maken er lekkere koffie en als pauze kun je even bladeren door alle mooie boeken die ze hier hebben.

De Utrechste Boekenbar

Stayokay

Stayokay

Next, Stayokay aan het Neude. Je kent ze waarschijnlijk als hostel, maar het café is ideaal om te studeren. Met een centrale ligging en veel werkplekken is Stayokay een van de favorieten. Stopcontacten genoeg en de wifi werkt ook zoals die zou moeten werken. En ze beschikken over een vergaderruimte die je kunt afhuren. Ook is er gedacht aan de koffie- en theelurkers, je kan namelijk een ‘Refill’ kopen en daarmee de hele dag met je eigen mok onbeperkt koffie en thee drinken. Refillen maar!

Stayokay Utrecht 

BUNK

BUNK

Met de uniekste locatie van dit lijstje komen we bij de volgende werkplek: BUNK, gevestigd in een oude kerk, gelegen aan de Catharijnekade. In de kerk is een vide die helemaal is ingericht met werkplekken. Er zijn genoeg stopcontacten en goeie wifi. Geen zin om lang te wachten tot een ober langskomt om je bestelling op te nemen? Ook hier heeft Bunk aan gedacht. Je kunt eten en drinken bestellen via een QR-code en komen ze het brengen. Deze plek klinkt ideaal als je het aan ons vraagt en wij zijn niet de enige. Bunk zit vaak vol met flexwerkers en studenten, dus onze tip is om er op tijd heen te gaan.

BUNK

Kaffeetaria

Kaffeetaria

Kaffeetaria heeft twee locaties: een op de Croesselaan en een op de Saffierlaan. Beide locaties zijn perfect ingericht voor flexwerkers. Ook hier voldoende werkplekken met genoeg stopcontacten en goedwerkende wifi. De lichte ruimte maakt het fijn om te werken en er is heerlijke koffie.

Kaffeetaria

Het Muzieklokaal

Het Muzieklokaal

De naam verraadt het al een beetje (klein beetje), maar klassieke muziek staat centraal bij dit fijne plekje. Dus kun je goed werken met klassieke muziek op de achtergrond? Dan moet je bij Het Muzieklokaal wezen. Ze hebben een lekkere menukaart met biologische en eerlijke producten. In de zomer is er een klein terras aan de gezellig drukke straat en als je de straat oversteekt is er een vlonder waar je heerlijk je koffietje op kunt drinken. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Muzieklokaal

Het Gegeven Paard

Het Gegeven Paard

Deze mag ook zeker niet ontbreken op dit lijstje: Het Gegeven Paard. Onderdeel van Tivoli en altijd helemaal vol met flexwerkers en studenten. Als je een beetje motivatie nodig hebt, is dit zeker een goede plek. Er zijn veel werkplekken met stopcontacten en de wifi hier is goed, maar kom wel op tijd, want het is vaak erg druk. Klaar en zin in een borrel? Het gegeven Paard is open tot de latere uurtjes en ze hebben genoeg lekkere biertjes, wijntjes en cocktails op het menu staan.

Het Gegeven Paard

Karibu Café

Karibu Café

Met een Afrikaans geïnspireerd interieur, gevestigd in een pand dicht bij het Griftpark, vind je Karibu Café. Een ideale werkplek als je het thuiswerken even zat bent. Er eerst een fijne sfeer en er zijn genoeg plekjes waar je je goed kunt focussen op je werk. Karibu heeft een heerlijke menukaart, er zijn genoeg vega en vegan opties en aan glutenvrij is ook gedacht, dus vergeet ook zeker niet om daar een kijkje op te nemen.

Karibu Café

Café Keet

Café Keet

Met Café Keet bij Kanaal30 sluiten we lijstje af. Met een inrichting die ideaal is voor flexwerkers mag deze zeker niet ontbreken. In het café zijn verdiepingen gemaakt met hokjes, waardoor je je goed kunt afsluiten, maar wel zo dat het nog gezellig is. Er zijn genoeg stopcontacten, de wifi is snel én de koffie is goed. In de zomer is er zelfs geregeld dat je buiten kunt werken op het terras, met schaduwdoeken wordt er genoeg schaduw gecreëerd waardoor je je scherm goed kan blijven zien. Last but not least, vinden wij!

Café Keet