6 maart 2020, door Imara Milatz

Voor je vega-cravings ga je dus ook naar Lidl! De supermarkt verdrievoudigt namelijk het vega assortiment

6 maart 2020, door Imara Milatz

Voor je vega-cravings ga je dus ook naar Lidl! De supermarkt verdrievoudigt namelijk het vega assortiment

Hoera! Goed nieuws vanuit het Lidl front voor vegans, vega’s (en flexitariërs). Of eigenlijk gewoon voor iedereen, want ook de toegewijde carnivoor mag  af en toe best een beetje nadenken over wat er allemaal naar binnen gaat (en wat voor effect dat op mens en milieu heeft). Dat is een groot goed dat steeds meer mensen zichzelf eigen maken (hoera) en als zelfs grote supermarkten meebewegen dan weet je: dit is geen trend, dit is een blijvertje.

We waren al hoteldebotel op Lidl vanwege het beste zomerbiertje out there (en ook nog eens het meest voordelige), vanwege hun vorige FutureGoods campagne en nu dus nog veel meer vega-lekkers dan ooit in het supermarktschap. Kortom: de voordelige (en steeds aantrekkelijkere) supermarkt breidt haar vegetarische assortiment flink uit. Just in time voor de Week Zonder Vlees. We gingen proeven en - spoiler alert - het was beter dan we hadden verwacht. Nog beter: vanaf vandaag  ligt alles in de schappen! Drie, twee, één...

Lidl's Giga Vega assortiment

Lidl's Giga Vega assortiment

De afgelopen periode is supermarktketen Lidl flink en in rap tempo aan de slag gegaan met hun vega-aanbod. Niet dat daar iets mis mee was hoor, zeker niet. We fietsen al graag een blokje om voor de vegetarische ingredienten van  Lidl voor onze wekelijkse boodschappen. Maar er kon wel wat meer bij. Niet één keer zoveel, niet twee keer maar wel drie  keer zoveel om precies te zijn! Nog meer vegetarische happen in de supermarkt, nog meer keus uit vlees- en vis-vervangende producten en nog meer maaltijd-inspiratie.

Het vega-schap van Lidl bestaat vanaf vandaag, vrijdag 6 maart 2020, uit zowel producten op basis van kaas en groente, producten die afgeleid zijn van echt vlees (een meer dan prima braadworstje bijvoorbeeld, en de sappige linzenburger slaan we groot in). Er zijn pure producten zoals tofu en er zijn producten die nog even de pan in mogen (zoals ‘kip’stukjes).

Mocht je nou he-le-maal geen dierlijke producten eten (goed idee hoor), dan heb je keuze tussen (maar liefst) 11 compleet vegan producten. Dat brengt ons tot het volgende feit: 22% van Lidl’s gekoelde vis-, vlees-, kip- en vegaschap bestaat tegenwoordig uit vegetarische en vegan producten. Doen ze goed! Zeg dan nog maar eens dat vega(n) eten te moeilijk is, of te duur (een veel gehoorde kreet). Nee hoor, op naar Lidl.

We gingen voorproeven (perks of the job) en smulden (geen woord van gelogen) van een opvallend en verrassend assortiment. De Next Level Burger mag je eigenlijk echt niet missen. Die is zelfs vegan en gemaakt van erwten, tarwe en soja. Maar ook de bietenburger en de pita shoarma gaan op ons vaste comfort food lijstje. Bonuspunten krijgt Lidl voor het brede pakket aan kant-en-klare vleesvervangers én de reeks aan inspirerende producten om zelf mee aan de slag te gaan. ‘Spekreepjes’ en rul ‘gehakt’ bijvoorbeeld. En nu jij weer!

Lidl