W Dubai Mina Seyahi

W Dubai Mina Seyahi

Een adults-only, prachtig hotel iets ten zuiden van de stam van de Palm: W Dubai Mina Seyahi. Het hotel is groot, en hoog (want he: Dubai), maar van binnen voelt dat helemaal niet zo. Meer boutique hotel vibes, vonden we, zelfs een beetje knus. Helemaal wanneer je de lobby binnenloopt: zachte banken, eclectische printjes, een vliegend tapijtkunstwerk dat zich van het plafond naar de muur drapeert; alles al knap bij binnenkomst. En de kamers, oh man, zalig ingericht met dan de drukke stad en knipperende lichtjes op de achtergrond. W Dubai Mina Seyahi dus, een aanrader om nog meer redenen dan alleen de centrale locatie en inspirerende interieur.

 

Een tipje van de sluier: het ontbijt. Fantastisch, van gezonde superfoods salades en verse sappen tot een Full English  breakfast én, én, én: Bloody Mary's en Mimosa's. Inclusief. Iedere dag. Bam.

 

W Dubai Mina Seyahi

W Dubai Mina Seyahi

W Dubai Mina Seyahi

Fan van W Dubai Mina Seyahi, dus wat hebben ze nog meer? Een zwembad, met zo’n rand waar je heel instagrammable op kunt leunen en de verte in kunt turen, zo een. En ook met zitjes ín het water, áán de bar. Mina Seyahi zit ook aan het strand, dus daar zou je ook nog gebruik van kunnen maken (maar het strand heeft geen bar, just saying). Je mag als je bij Mina Seyahi verblijft trouwens ook de stranden en zwembaden van buurhotels Le Méridien en Westin gebruiken.

Je vindt er ook een rooftopbar, Attiko. Hier kun je tot in de late uurtjes een drankje doen en kleine bites bestellen. De muziek staat wat luider, het uitzicht is dan wel weer mega (maar when in Dubai raak je daar wel een beetje aan gewend). Als je rustig nog een drankje wilt doen, kan dat beneden bij de Pool Bar. Als je nog even wat moet typen voor werk is Ginger Moon een fijne plek: cool Bali vibes, met een Middel Oosters tintje.

kamers en suites

kamers en suites

Je hebt in Mina Seyahi maar liefst 318 kamers, inclusief 27 suites en ja: hoe luxer je gaat, hoe minder je je kamer uit wilt. Acht verschillende smaakjes, en alle kamers kloppen tot in het details. De ruimtes zijn gescheiden (grote badkamers, een balkon met uitzicht op de Marina en je slaap/woongedeelte), je kasten zijn lieflijk weggewerkt achter een gordijn van voile en je hebt er op iedere kamer je eigen bar. Niet zo’n klein koelkastje dat je misschien gewend bent, maar met uitschuiflade, met shakers en ijsklontjes en fijne glazen. Koffie- en theefaciliteiten (inclusief) zijn er ook en worden iedere ochtend netjes aangevuld.

W Dubai Mina Seyahi