Afkoelen in hot hotter hotst Dubai? Doe je zo!

Afkoelen in hot hotter hotst Dubai? Doe je zo!

Well, en dan is het dus warm. Of zeg maar gerust: bloed verzengend heet. Dubai summer is here and the heat is on!
Buiten is het té heet en het strand opzoeken is alleen nog aangenaam in de hele vroege ochtend of aan het eind van de dag (of liever nog later op de avond). Tussen mei en - pak ’m beet - half oktober lopen de temperaturen hier serieus op. No worries, alsnog geldt: een tripje deze kant op kan prima, maar zorg dan wel voor een combi van poolaircon days. Met temperaturen van rond de 40 graden of meer wil je eigenlijk nog maar één ding: airconditioning (en veel graag)! Keep it cool.

En wat moet je dan.. Je kan natuurlijk bijvoorbeeld naar zo’n gigantic mall waar je eindeloos kunt shoppen, ondertussen afkoelen, schaatsen, skiën of rodelen. It's true. Bizar en een waanzinnig contrast natuurlijk met die woestijnstad. Maar gelukkig er is meer en de innerlijke mens wil ook wat. Er is de laatste maanden weer enorm veel fijn nieuws geopend onder de Dubai zon. Genoeg om jezelf binnen -en ook nog eens heel fijn totally airconditioned- te vermaken. Here we go:

Tashas café

Tashas café

Deze keten, van origine Zuid-Afrikaans, in brasseriestijl heeft op meerdere locaties
restaurants in Dubai. In een kleinere mall zit deze onlangs verbouwde Tashas, en heeft een heerlijke Marrakech vibe door de welbekende groene zelliges tegels en het Tamegroute servies. Zo mooi.

En verder? Het eten is er altijd top en verser dan vers. Favorietje wel!

Tashas Café

 

Time Out Market

Time Out Market

Goed gezien. Ook Lissabon kent een Time Out Market. Overeenkomstig? De zaak huist in zo’n grote markthal, vandaar ook de naam. En nu dus ook hier in Dubai, vlak onder de Burj Khalifa. Vanuit de grote Dubai Mall rol je er zo, hink-stap-sprong, naar binnen. Voor een beetje frisse lucht duik je het overdekte terras met airco op. En ja, er is een bar en, já kan je er gewoon biertjes, wijntjes en cocktails bestellen. Qua keuze kan je losgaan op een aanbod van wereldkeukens: voor elk wat wils. Fan!

Time Out Market

 

Tip! Boek je voor komende Oktober een tripje naar Dubai, dan kun je gelijk een bezoek aan de
komende Expo 2020 meepakken! (werd verschoven naar 2021 ivm Covid).

No 57 café

No 57 café

Nieuw, clean, strak en alleen het interieur is al om van te smullen. Heus niet alleen het interieur hoor. De kaart doet er niet aan onder. Bestel bijvoorbeeld de charcoal pancakes, very instagrammable. De geinige pannenkoekjes zijn gezond en ook nog eens te lekker. De porties zijn groot, dus een doggybag mee vragen is helemaal prima. Dit boetiekcafeetje, zoals ze zich zelf (met recht) noemen, zit eigenlijk beetje verstopt als hidden gem in concept store THAT in de Mall of the Emirates. En dat maakt No 57 eigenlijk alleen nog maar leuker.

No 57 café

 

Ori jins coffee house

Ori jins coffee house

Van pittige espresso’s, loeihete drip tot aromatische slow filterkoffie, de Ori jins baristas weten er wel raad mee. No worries voor de niet zo into the koffie peeps: thee hebben ze ook. In overvloed. Al slurpend kijk je er je ogen uit. Overal zie je… nou, eingelijk niet zoveel. Maar dat betekent niet dat de binnenboel niet om bij weg te kwijlen is. Natuursteen is er het thema. We’re talking: marmer, travertin, eenvoud, simplicity en snufje wabi sabi. Go get your coffee en inspiration dose!

Ori jins coffee house