Verenigde Staten, New York7 september 2019, door Maartje

Waar te beginnen? 3 x Brunch danwel ‘Brekkie’ in New York

Verenigde Staten, New York, 7 september 2019, door Maartje

Waar te beginnen? 3 x Brunch danwel ‘Brekkie’ in New York

We geven het gewoon toe: we zien zelf door alle tips de stad ook niet meer. Dus zo nu en dan pakken we er gewoon een mini-lijstje uit. Een handje vol om uit te kiezen, en niet 300. Zoals in New York, waar de keuze sowieso soms iets al te reuze is. Drie plekken waarvan wij zouden zeggen... Ga dáár nou eens lekker ontbijten joh! Is leuk. En lekker. Gewoon doen. En uit 3 kun je kiezen, toch?

DIMES New York

DIMES New York

Zelfs de WC is cool bij Dimes. Met rookcirkels van brandende palo santo, spiegel-galore, en speakers. Een soort mini club eigenlijk, om te plassen. Niet om te eten natuurlijk, snap jij ook. The main thing van restaurant Dimes is een Donald Judd x Matisse all-day café.

Lees hier al onze New York tips: Barts Boekje goes New York

Voel je ‘m? Met color-blocking tafels in verschillende geometrische vormen – zo af en toe met een hoekje eraf – die zich heerlijk laten fotograferen (hallo instagram). We kunnen ons zo voorstellen dat Basquiat en Warhol hier ff koffie kwamen drinken. Ofzo. Het voelt quirky, artistiek, LES skater chic en we kunnen er nooit deel van uitmaken. Maar brunchen en ontbijten – dat kunnen we hier wel! Cali-style breakfast taco’s, açai en grain bowls, en dik besmeerde toast (die we zelf nooit zo lekker krijgen) met huisgemaakte sesampasta en frambozen. It’s Dimes times. 

Ohja, Dimes heeft ook een market en deli café.

ATLA

ATLA

Hoe ziet een Mexicaans restaurant eruit als je teruggaat naar de essentie? Dus zonder versiering, sombrero’s, overvloed aan kleur en cactussen? Nou, als het stijlvolle en waanzinnig strakke Atla New York! Veel glas en terrazzo, wat planten en dat allemaal pal in het immer leuke Noho (North of Houston). Atla heeft haar elegantie afgekeken van de Mexicaanse Mansions en strandhuizen uit de jaren ’50 en ’60. Ondanks het overheersende minimalisme – niks om achter te verschuilen – is het hier heel knus dankzij de kundige bediening, lange rij flessen crafty mezcal (van die rokerige tequila), en de o zo leuke illustraties van de Mexicaanse Rachel Levit Ruiz. Je snapt: altijd vol. Voor het dinner vooral; ontbijt en brunch vormen nog wel eens de uitzondering (en dat zouden wij dus doen). 

CARTHAGE MUST BE DESTROYED

CARTHAGE MUST BE DESTROYED

Eerst was er Bread & Circus op een ander continent (Australie), tot de twee verliefde Aussies  die de zaak runden vertrokken naar het coole New Yorkse Bushwick. Om daar het trucje nog eens dunnetjes over te doen. Ze noemden hun zaak Carthage must be destroyed. Aha. En misschien kwam het door die verliefdheid maar het hele restaurant werd plots roze. Zelfs de koffiemachine. En de buitenkant. Over de brunchkaart van Carthage must be destroyed kunnen we kort zijn: die is zoals het de Australiërs betaamd (het volk heeft het brunchen zo wat uitgevonden). Gewoon alles bestellen (pas wel op voor de rekening).

Vroeger kon je uitbuiken op een matje, want in deze (te) gekke loods in Bushwick werd ook yoga geserveerd in the basement: Like a Prayer. Vroeger, want in NY is zelfs vastgoed iets dat komt en gaat met de seizoenen.