Nederland, Amsterdam7 september 2020, door Maartje

Wander Island Vinkeveen

Nederland, Amsterdam, 7 september 2020, door Maartje

Wander Island Vinkeveen

Weet je wat het is? We zijn gewoon wel een beetje 'op' Vinkeveen. En op Abcoude, een plaatje van een dorp aan de rand van de Vinkeveense plassen. Het is er mooi, het is er rustig en je vindt er keiharde parels van horeca-adressen. Zoals de door ons geliefde vrijhaven Zwier waar je vanaf oktober in unieke havenhuisjes kunt overnachten, een bootje inclusief (duh, je bent op de plassen of niet!).

We gingen je alvast voor in de eerste van die heerlijke havenhuisjes, leenden een elektrische sloep en voeren over de de plassen zo tegen het nieuwe (open sinds 1 juni 2020) Wander Island Vinkeveen aan. Quelle surprise was dat! Je meert aan bij Eiland 1 (zo leest het adres van Wander Island Vinkeveen dus echt, alleen dat is toch al feest!), legt je bootje vast en wandelt zo het strand-stijl paviljoen in. Vakantie! Ook in het najaar.

Wander Island Vinkeveen

Wander Island Vinkeveen

Geen idee hoe het met jou zit maar wij drómen van een eigen eiland op de Vinkeveense plassen. Daar zijn er best wel wat van, van  die eilandjes met alleen een hutje voor jou/ jullie, en de meeste zijn reeds in het bezit van een gelukkige eigenaar. Bummer. Kijk maar eens op AirBnB: daar vind je best nog wel wat puike huisjes die je van die happy few mag huren zodat je jezelf ook een week(end) eilandbewoner mag noemen. Dat gezegd kun je dus ook gewoon inchecken bij de havenhuisjes van Zwier in een kleine jachthaven nog geen 20 minuten vanaf Amsterdam (oost).

Doe je dat, en vaar je vanuit de haven naar links, dan kan het niet anders dan dat je Wander Island Vinkeveen passeert. Meer hier vooral spontaan  aan want de ‘beach bar‘ met eigen strandje (want: eigen eiland) is 7 dagen per week open. Vooral in de zomermaanden heel hele fijne pitstop en een topplek voor een fuif (zoals een intieme bruiloft op het water!). Of we de keuken nu helemaal om over naar huis te schrijven vonden…? Dat laten we in het midden maar de plek en het enthousiasme van het personeel maken heel veel goed!

Overigens kun je Wander Island Vinkeveen ook te voet bereiken aangezien het eiland verbonden is met ‘de rest’ van Vinkeveen door een loopbrug. Maar een bootjes is natuurlijk véél leuker.