Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 14-08-2018
  • Barts Groene Hoekje, Nederland

Een week op retraite in één dag: One Day Retreats

Een week op retraite in één dag: One Day Retreats

Het was een mooie zonnige dag in juni en we streken neer in de allermooiste geheime tuin van Amsterdam. Om met een cirkel van vrouwen de dag te vullen met traditionele rituelen, verhalen en meditaties. Waarna we - met nieuwe inzichten en tools - weer een stukje lichter en meer versterkt terug naar huis zijn gegaan.

Je in één dag zo laten ontladen, voeden en inspireren dat het lijkt alsof je een week op retraite geweest bent. Dat is wat One Day Retreats doet. Iedere keer stelt een nieuw team een mooie dag samen. Waar elk retreat de focus op iets anders ligt. We schreven er in de winter al over. Inmiddels zitten er weer heel wat eendaagse retreats op en staat er een fijn programma voor het najaar gereed. Overigens zijn mannen net zo welkom op deze mini-retraites.

One day to Reconnect and Heal

Op 22 september geven Alixe en Mae voor de tweede keer het retreat Reconnect and Heal your Linneage. Bij het Lichtcentrum in Amsterdam Noord - daar bij die prachtige geheime tuin - nemen de twee vrouwen je mee langs je voorouders en je innerlijke kind. Om te kijken waar je iets verloren bent geraakt wat weer heel gemaakt mag worden. De rituelen die Alixe en Mae hebben meegekregen op hun reizen en retreats over heel de wereld, geven ze weer door. En zo krijg je de geheimen voor je dagelijkse portie self care mee naar huis. Hoe je een sacred space maakt. Hoe je een eigen ochtendritueel creëert. En naar welke stukjes van jezelf meer liefdevolle aandacht mag.

One day Reconnect and Heal your Linneage met Alixe en Mae

Zaterdag 22 september 2018 van 10.00 - 17.30 uur

One day Heart over Head

Zelfliefde, compassie en dankbaarheid staan in het licht bij het One Day Retreat wat Nienke en Britta op 13 oktober geven. Iets te vaak nemen onze niet helpende gedachten de overhand. Bij onze lokale favoriet Zwier gaan de twee yogi's je liefdevol bijspijkeren. Over self care routines, heart chakra openende yoga poses en meditaties om je compassie en dankbaarheid te vergroten. Zodat je niet alleen na deze dag met een open hart weer richting huis gaat. Maar dit thuis ook kunt blijven herhalen. En voortaan meer vanuit je hart leeft. Zoals bij ieder One Day Retreat zitten een overheerlijke lunch, mooie ontmoetingen en een goede dosis soul nourishing inbegrepen.

One day Heart over Head met Nienke en Britta

Zaterdag 13 oktober 2018 van 10.00 - 17.30 uur