17 juni 2020, door Maartje

Een dag én nacht toeven aan het water van Vinkeveen (hondjes welkom!), dat doe je zo

17 juni 2020, door Maartje

Een dag én nacht toeven aan het water van Vinkeveen (hondjes welkom!), dat doe je zo

Gotta love vakantie in Nederland, vooral nu je er achterkomt dat er zóveel leuks te beleven valt, en nu alle horeca-ondernemers van het land nóg meer in petto blijken te hebben dan we al dachten. Het beste beentje voor, en wij haken aan. Joe!

In het midden van het land (more or less) mogen we graag naar de Loosdrechtse en de Vinkeveense plassen gaan - ongekende natuurgebieden waar je je echt nog even alleen op de wereld waant, óp of áán het water. Bij die laatste, de Vinkeveense plassen, (her)opende Apollo Hotel Vinkeveen zijn deuren, en dat is donders goed nieuws: eindelijk een tof hotel pal aan het water met eigen privé strand (!) waar hondjes hartstikke welkom zijn én waar je ontzettend goed kunt eten met dank aan de Harbour Club! Afijn, een dag en een nacht toeven aan het water van Vinkeveen, dat doe je zo...

Apollo Hotel Vinkeveen

Apollo Hotel Vinkeveen

Vanuit het hotel kijk je uit over de eigen haven van het Apollo Hotel – sowieso al feest (water equals vakantie, toch?). Toch ben je er vanuit Amsterdam in 12 autominuten en je parkeert er gewoon, zo, hopla, voor de deur. Kijk, en dan zijn wij geinteresseerd want die met kind en hond en een hoop zooi stad en land afreist, mag graag voor wat comfort tekenen. Precies dat is het geval bij het (nieuwe) Apollo Hotel. Apollo? Jazeker. Verdiep je vooral even in de club: ze hebben de meest heerlijke locaties en bij allemaal is het hele spul, kruipend of op vier poten, welkom. 

Alle kamers kregen een (hele knappe) upgrade van ingetogen blauw en grijstinten, warm hout en heerlijke bedden. Precies wat je nodig hebt, met een beetje extra.

Vinki Beach

Maar het hoogtepunt (vinden wij) van het hotel, moet Vinki Beach zijn, een privéstrandje vol met ligbedden, parasols en zitjes en met uitzicht over de Vinkeveense Plassen. Extra leuk: de boek kan exclusief gereserveerd worden voor o.a. teambuilding activiteiten, een borrel of barbecue. Aan de privé aanlegsteiger zijn sloepen beschikbaar om zelf of onder begeleiding van een schipper het water op te gaan.

Harbour Club Vinkeveen

Harbour Club Vinkeveen

Geen barbecue weer of sowieso geen zin in zand tussen je tenen? Het Apollo Hotel biedt dus ook onderdak aan een van de beste visrestaurants van het land: The Harbour Club. De ondernemers van die club zoeken steeds weer naar de meest locaties (met internationale allure) en die vonden dus dus hier, aan de plassen. Okeisgoed.

Alleen de beste, meest verse producten worden gebruikt en komen voor je neus aan een van de tafels op het terras (daar zijn 150 plaatsen!) of binnen in het donkere, sfeervolle restaurant.