Engeland, Londen15 april 2022, door Merche Ariza Gallego

Restaurant Bacone is de pastahemel van Londen

Engeland, Londen, 15 april 2022, door Merche Ariza Gallego

Restaurant Bacone is de pastahemel van Londen

Zeg nou zelf, met een bord pasta is eigenlijk iedereen wel blij. Wij in ieder geval sowieso! Maar je hebt lekkere pasta, en je hebt de pasta van Bancone in Londen. Die is echt hemels hoor. In de keuken van Bancone wordt elke dag verse handgemaakte pasta gemaakt voor gerechten die zijn geïnspireerd op Italië, Londen en Europa. En niet geheel onbelangrijk, het is voor een restaurant in Londen ook nog eens leuk geprijsd!

 

Foto's: Instagram Bancone

Restaurant Bacone in Londen

Restaurant Bacone in Londen

De essentie van het restaurant is simpel: goede pasta, lekkere wijnen en een sfeervol restaurant. Je moet geluk hebben om een plekje te bemachtigen. Het is zelfs zo populair dat je op de website van Bancone een artikel kan vinden met de titel ‘Insider tips to getting a seat at Bancone…’ Niet getreurd, want als je een beetje op tijd boekt kun je zeker een tafeltje regelen. De echte waaghalzen gaan op de bonnefooi, wie weet is het in een keer raak. 

Er zijn twee restaurants van Bancone te vinden in het centrum van Londen. Het verhaal begon bij de locatie in Covent Garden die in 2018 zijn deuren openden en niet veel later volgde er een tweede restaurant om de hoek van Piccadilly Circus. De inrichting is sfeervol en modern, echt een plek waar je de hele avond wilt blijven plakken. Of je nou met familie, een date of een grote groep bent, hier voel je je gelijk thuis. 

Alhoewel per gang de keuze niet reuze is (denk aan 4 verschillende aperitieven en voorgerechten, 8 pasta gerechten en 3 verschillende toetjes) is het kiezen van jouw gerecht absoluut geen makkelijke opgaven. Je vindt er wel voor ieder wat wils: van vis tot aan vlees, van groenten tot aan het klassieke cacio e pepe. Gelukkig is er de Instagram van Bancone om je een handje te helpen bij het kiezen van het perfecte bord. De foto’s van hun pagina verdienen een plekje in een museum en zijn voor de hongerige personen onder ons gevaarlijk terrein. 

Staat een bezoek aan Londen nog niet op de planning? Geen probleem, want ook vanuit huis kun je de recepten van Bancone met een beetje tijd en liefde recreëren. Dus neem gauw een kijkje op de website bij bijvoorbeeld de ‘top 3 vegan pasta recepten’ of het ‘recept voor Peanut Butter Panna Cotta’. Eén ding is zeker: of je nou een bezoek brengt aan het restaurant of zelf de mouwen opstroopt in de keuken: deze pasta gaat je heel erg gelukkig maken.