11 september 2018, door Maartje

Weekendgids Amsterdam 13 t/m 16 september 2018

11 september 2018, door Maartje

Weekendgids Amsterdam 13 t/m 16 september 2018

En eerlijk? Wij vinden het ook wel lekker. Iedereen weer bereikbaar, borrelen met vrienden in eigen stad (of huis) is weer aan en - en dat is belangrijk - er is weer volop gezelligs in eigen land/ stad te beleven. Om dat vakantiegevoel toch nog een beetje vast te houden, maar dan anders. Vandaar weer eens een ouderwetse weekendgids voor Amsterdam, voor het weekend dat wat ons betreft al op donderdag begint: van 13 tot en met 16 september 2018. Have fun!

WOLFORD INK @ Bijenkorf Amsterdam

WOLFORD INK @ Bijenkorf Amsterdam

Zonder dollen: als het straks koud wordt (but only then), dan dragen we panty-wise alleen de kousen van Wolford. Dat klinkt misschien wat mondain maar echt… Het verschil tussen een Wolford en een goedkoper merk is wezenlijk: de kleur is mooier, de glans minder, de stof zachter, de kwaliteit beter. Goed, we zijn er de website niet naar om je te overtuigen van chique kousen natuurlijk. Wat we dan wel weer willen en kunnen verkondigen, is de aanstaande pop-up van Wolford in de Amsterdamse Bijenkorf. Want die is leuk! Ink-panty’s is het onderwerp. Jawel.

Het idee is simpel en goed: wil je een écht mooie tattoo maar twijfel je, want levenslang? Dan moet je zeker even naar de pop-up van Wolford. Het label lanceert leg fashion met echt waanzinnig mooie tattoos die fijntjes in de kousen zijn geborduurd. Nee nee nee, niet van dat carnavaleske: het merk zocht vijf steengoede tatoeëerders in Hamburg, Milaan, Parijs, Londen en Amsterdam, in de categorie millennials. Kunstenaars die snappen wat we nowadays willen in een tattoo. Klein, subtiel en kunstig.

In Nederland werd het tattoo-artist Galya Gisca die een uniek kunstwerk om de Nude 8-lijn van Wolford te pimpen creëerde. Het leukst is het om naar de lancering te gaan: Live tattoo tights drawings, by Galya Gisca. Je panty on-the-spot persoonlijk gemaakt! Hoe leuk. Dat feest begint op donderdag 13 september (15 – 19 uur) en dat gaat door t/m zondag de 16e (iedere dag dezelfde tijden). Kun je niet? Geen paniek: van 20 t/m 23 september doet ze het nog een keer. Walk-in appointments, first come first serve. En: elke panty is afzonderlijk verpakt in een prachtige doos.

foto’s door Vivian Hoorn

Er is weer volop gezelligs in eigen land/ stad te beleven. Om dat vakantiegevoel toch nog een beetje vast te houden, maar dan anders.

Rooftop Movie Nights Summer 2018 - donderdag 13 september

Rooftop Movie Nights Summer 2018 - donderdag 13 september

Films zijn leuk maar ze komen nog beter tot zijn recht in een knap theater. Of in de buitenlucht, met een drankje in je hand. Als een en ander dan ook nog eens een weergaloos uitzicht heeft, om het doek heen (zodat er ook nog wat te zien valt als de film tegen valt), dan zijn we om. Floor 17 organiseert deze donderdag voorlopig de laatste rooftop movie night: ‘the best classic and brand new movies, on a rooftop in Amsterdam’. Bam!

Reserveer vooraf en kies voor óf de Love seats by Terapy (een romantische dubbele beanbag voor twee), of een single seat variant of de beach seat, de grootste zakken om op te hangen. Regen? No problemo. Rooftop Movie Night is een event dat op elk weerbericht ingespeeld is. Mocht het nu heel hard regenen, dan krijg je een andere stoel (iedereen op ee beach seat) en een jasje meenemen valt dan ook aan te raden. Maar het blijft doorgaan, en leuk.

The Rooftop Jazz Club - zaterdag 15 september

The Rooftop Jazz Club - zaterdag 15 september

We blijven nog even op het dak want zoals voor films geldt, geldt ook voor Jazz muziek: alles beter met een beetje uitzicht! The Rooftop Jazz Club wordt georganiseerd bij Zoku: neem de lift naar de 6e verdieping, wandel door de mest gefotografeerde ingang van Amsterdam (want beeldig) en hopla, zie daar de zitjes die klaar staan voor een onvervalste Jazzy avond uit. Je zit overigens zelf binnen, dus weer of geen weer, altijd Jazz-weer. Het event is kleinschalig dus zodat de moppies gezongen en gespeeld zijn, kun je leuk naborrelen met de Amsterdamse muzikanten. Kost maar 15 euro.

We blijven nog even op het dak want zoals voor films geldt, geldt ook voor Jazz muziek: alles beter met een beetje uitzicht! 

24 H Amsterdam Zuid-Oost

24 H Amsterdam Zuid-Oost

De 24H dagen begonnen ooit als event voor ieder Amsterdams stadsdeel – tegenwoordig focust de gemeente zich op de ‘rand’wijken, zoals Amsterdam Zuid-Oost. En die hoek is dit weekend weer aan de beurt voor een heus 24H weekend! Het epicentrum van het hele gebeuren is het te leuke Oma Ietje, het gezelligste terras van de Bijlmer op slechts 50 meter van metrostation Bullewijk. Hier vind je alle programma-informatie en gouden tips die je nodig hebt voor de dag. Oma Ietje viert bovendien haar 4e verjaardag: dubbel feest! Om 12:00 is er een brunch en ochtendgymnastiek, vanaf 14:00 zijn er live-optredens, er zijn foodkraampjes en -trucks en je kunt meedingen naar geweldige prijzen uit Zuidoost zoals een overnachting in het Holiday Inn Amsterdam – Arena Towers (op elke 24H Zuidoost-locatie kun je een lootje krijgen om mee te doen. Meer lootjes = meer kans). Die hoofdprijs misgelopen? Geen paniek: je kunt te in het hotel laten opsluiten met het doel er zo snel mogelijk weer uit te komen: er is namelijk een tijdelijke escaperoom ingericht. We like. Meer lees je op iAmsterdam

Metro Movies @ Gaasperdammertunnel (14, 15, 16 september)

Metro Movies @ Gaasperdammertunnel (14, 15, 16 september)

Over twee jaar rijden er als het goed is duizenden auto’s per dag door deze tunnel, maar nu is het nog een lege ruimte. Spooky & cool. Een topplek voor het Metro Movies concept om hun ‘ding’ weer eens te doen. Niet in een metro dit keer, maar een andere ondergrondse dus. Op 14, 15 en 16 september showt @metromovies hun films in de Gaasperdammertunnel. Wil je meemaken (kun je je voorstellen dat je volgend jaar door de tunnel scheurt en denkt… Joh… Hier zat ik ooit gewoon een film te kijken!). Uniek! De tunnel zit om de hoek van metrostation Bullewijk. Op 14, 15 en 16 september worden er ’s avonds en overdag een bonte selectie van documentaires, korte en lange films gedraaid. Ook vinden er debatten en performances plaats, is er een pop-up galerie, foodcourt en een bar. Toegang is helemaal gratis.