29 januari 2020, door Maartje

25 x Werkplekken Amsterdam

29 januari 2020, door Maartje

25 x Werkplekken Amsterdam

Werken of studeren is heus niet altijd big fun (en wil íemand de term #girlboss afschaffen, please). Maar verplichte nummertjes vallen eenvoudig stukken leuker te maken: locatie locatie locatie. Plus goede koffie, een puike lunch en een gezellig maar niet al te rumoerig sfeertje. Dat. Net een koffiedate, maar dan met je laptop. Waar? Hier: 25 x Werkplekken Amsterdam.

 

Fosbury & Sons

Fosbury & Sons

Jeetje pietje, wat een lekkere werkplek hebben we erbij gekregen in Amsterdam (januari 2020). Het voormalige ziekenhuis aan de prinsengracht (6000 m2!) is een droomwerkplek slash kantoor slash vergaderzaal voor elk persoon. Het enige wat je moet meenemen is een laptop+oplader.nl. Er is een koelkast, koffie en thee apparaat aanwezig en ook kun je in de lobby uitgebreid of snel ontbijten of lunchen, up to you. Vrijdag moet je hier al helemaal wezen, want ook bij Fosbury & Sons doen ze aan Vrijmibo’s. Oh en leuke funfact: Fosbury & Sons is 24/7 open dus top voor de mensen die deadlines bewaren voor het allér laatste moment.

Bij Fosbury & Sons kun je een dagpas nemen of maand memberships. Het lijkt de sportschool wel. Samen met je team is het mogelijk om werkruimtes voor een lange of korte tijd te huren. Je kunt Fosbury & Sons ook vinden in Antwerpen en Brussel.

Fosbury & Sons

Meetingroom East Village

Meetingroom East Village

Voor de kniesoor die oplet: meetingsroom East Village ligt eigenlijk in Diemen, maar héy, Diemen ligt grenzend aan Amsterdam dus East Village keuren we goed. Bij East Village kun je samen met 9 andere work buddies vergaderen en dat geeft toch net dat beetje extra. Het beste? De vergaderruimte voelt meteen heel huiselijk aan en is alles behalve een saaie grijze werkruimte. Andere extra’s? Een groot 75′ inch beeldscherm met aansluitingen voor elke laptop. En een Nespresso apparaat.

Het woordje ‘east’ en eigenaresse Merel are meant for each other. Zo is Merel verliefd op East Village in New York, is verhuisd naar Diemen (het Oosten van Amsterdam) en is opgegroeid in Hengelo (hello again Oost). Et voilà, de naamsverklaring. East Village is makkelijk aan te rijden en ligt nét achter de ring A10. Ook de tramhalte zit op vijf minuten loopafstand.

East Village 

Mindspace

Mindspace

Laptop mee, koffietje voor je neus en hop, aan de bak. Dat doe je bij Mindspace in Amsterdam. Een plek waarbij de hele mikmak aan freelancers en ZZP’ers, bedrijven, teams bijeenkomen met één doel: werken. Oké, af en toe online shoppen mag ook, vertellen we tegen niemand.

Mindspace

The Hoxton (Herengracht, centrum)

The Hoxton (Herengracht, centrum)

Het hotel is opgebouwd uit zes aaneengeschakelde grachtenpanden (drie aan het Singel en drie aan de Herengracht waar de voordeur zit, met de konten tegen elkaar dus), en de lobby waar je binnenkomt is de plek waar je wezen wilt. Beeldschoon, dat ten eerste, maar daarnaast de plek om relaxed met de laptop aan te schuiven (aanrader: de vaak vergeten vide) voor (werk)besprekingen of andere prangende verhalen (zonder laptop). Om dan meteen een gezond en lekker ontbijt naar binnen te schuiven, of om een cocktail te doen aan de bar (als beloning aan het einde van de dag). Meteen daarnaast is het restaurant – wil je ook zitten – en is perfect voor een gezonde (of niet – gezonde) lunch. Eerder gegeten? Ga nog een keer: het menu werd onlangs volledig herzien en opgepimpt.

The Hoxton

Toki (Jordaan)

Toki (Jordaan)

In de Amsterdamse Jordaan, op een vergeten hoekje, huist Toki. Koffiebar, hang-out, werkplek en vrijdag-pre-borrelstek (maar na 20 uur sluit eigenaar Jeff de deuren). Bij Toki is alles even mooi en lekker. De producten van Toki zijn onder andere; koffie van o.a. het Amsterdamse Stooker en thee van de Brooklyn based Bello CQ. Kortom: voor al het goede moet je bij Toki zijn.

Toki

Coffee Concepts, (Zuid, om de hoek van het Vondelpark)

Coffee Concepts, (Zuid, om de hoek van het Vondelpark)

We kunnen ons zo voorstellen dat het idee achter Coffee Concepts begon met de zoektocht naar een werkplek, een ruimte waar ideeen kunnen ontstaan. En iets met koffie… Bingo! Blijkt me dat even prima samen te gaan. Voeg daar wat smaak aan toe – een simpele tafel wordt te gek met een leren kleedje en bevriende kunstenaars voor wisselend moois aan de muur werkt beter dan een behangetje, comfortabele werkplekken, een zee van licht, wat sapjes, iets voor de lekkere trek en klaar ben je.

Coffee Concepts (Zuid en Centrum)

 

Monks Coffee Roasters (West)

Monks Coffee Roasters (West)

De koffieconnaisseur die Monks runt, doet niet aan linksgedraaid en rechtsmetlowfatopgeklopt. Je koffie of thee drink je wit, zwart of gefilterd. Met een brownie on the side. Zitten doe je er lekker rustig, wederom geen fuzz, aan een van de (behoorlijk vele) zitjes of aan de grote gemeenschappelijke tafel achterin de zaak.

Monks 

Vascobelo V-Bar (Zuid)

Vascobelo V-Bar (Zuid)

Vascobelo V-bar was er al even, en nu ook op de Rijnstraat. Een topplek is het voor een hele dag met de laptop aan het werk. Niet onbelangrijk: hoe zit het met de koffie? Die wordt gebrouwen op 92 graden, niet meer of minder, precies 92 graden, want zo vinden de mannen van Vascobelo hun blend het lekkerst. We kunnen ze geen ongelijk geven.

Vascobelo

Scandinavian Embassy (de Pijp)

Scandinavian Embassy (de Pijp)

Aan het Sarphatipark in de Pijp zit Scandinavian Embassy, stiekeme favoriet van iedereen die wel eens een middag uit huis werkt. Ja, je moet er in het Engels bestellen maar verder is het er heerlijk verfrissend, net even anders en precies zoals in Stockholm of Kopenhagen.

Scandinavian Embassy

Betty Blue (Centrum/ Nieuwmarkt-buurt)

Betty Blue (Centrum/ Nieuwmarkt-buurt)

De plek is net zo gezellig als de naam klinkt, probeer maar: Betty Blue. Een mooie, lichte ruimte, opgefleurd met een veeg neon en een klodder kleur hier en daar. ‘Betty Blue is cake, koffie en sweet stuff‘, zeggen ze zelf. Een inspirerende plek om te werken, een gezellige stek voor meetings en nieuwe favoriet voor onze drukke laptop-middagen. Zeker als het regent (…). Op naar Betty dus.

Betty Blue 

De Werkplaats, Volkshotel (Oost)

De Werkplaats, Volkshotel (Oost)

In een grote open ruimte staan lange houten tafels met stopcontacten in het midden van de tafel (handig als je telefoon of laptop bijna leeg is). Door de grote ramen komt er veel licht naar binnen en overal staan groene planten. De leukste plekken zijn aan de hoge tafels bij het raam, waar je lekker naar buiten kunt turen terwijl je wegtikt op je laptop. Ook fijn: de Werkplaats is al vanaf zeven uur ’s ochtends geopend. Ideaal voor vroege vogels.

De Werkplaats, Volkshotel

 

"

Een nachtje erachteraan plakken? Lees hier meer over het Volkshotels

"

Kanarieclub (West)

Kanarieclub (West)

De jongste uit dit rijtje werkplekken maar misschien wel de allerbeste van het stel als het aankomt op een stevige sessie met de laptop. Wat heet: ze hebben er zelfs een lange laptoptafel voor ingericht die voor de verandering nu eens niet ongemakkelijk maar écht comfortabel is. Hulde. Verder zijn de zitjes aan de zijkant van de zaal perfect voor een bespreking of wat, hoewel je ook altijd nog de Foodhallen in kunt rollen.

Kanarieclub

 

Koffiebar Idéfix (Centrum West)

Koffiebar Idéfix (Centrum West)

Een koffiebar, in Amsterdam, maar ééntje die weer eens even wat anders is dan al die koffiebarretjes die we al kennen: Koffiebar Idéfix. Het idee achter Idéfix: alles waar je wakker van wordt combineren op één plek. Een plek om inspiratie op te doen in het Koffiebar Idéfix ideeënkabinet, om ideeën uit te wisselen of om, gelukkig, gewoon een kop koffie te drinken. Daarnaast kun je een werkplek huren of een een van de Idéfix programma’s volgen.

Koffiebar Idéfix

 

Zoku (Oost)

Zoku (Oost)

Ga, beste mensen, ga. Al is het een longstayhotel officieel… ga! Ga laptoppen, ga eten, ga hangen want voor ons gevoel doet Zoku het echt weer even helemaal anders.

Zoku 

 

Kessens (Rozengracht, West)

Kessens (Rozengracht, West)

Kessens is licht, wit en fris en, bonuspunten, serveert de hele dag ontbijt. Lekker simpel. Pain au chocola bijvoorbeeld, altijd goed, zeker ook bij Kessens, maar ze hebben ook andere klassiekers (croissants, yoghurt met granola, etc.). Voor de werkplek is het prettig om naar achteren te lopen en aan de grote tafel plaats te nemen onder het dakraam zodat je ook voldoende licht hebt. Bij Kessens is de bediening altijd vriendelijk en het kleins bij de koffie niet te versmaden.

Kessens

Stroom (de Pijp)

Stroom (de Pijp)

Geen gelul aan de Ferdinand Bolstraat 151, wel razendsnelle topservice, hele lekkere goed belegde broodjes, rap wifi, ould school houten schoolstoeltjes en tafels. Niks meer aan doen.

Stroom

CT Coffee and Coconuts (de Pijp)

CT Coffee and Coconuts (de Pijp)

Een inkopper maar zeker niet één die in deze werkplekkenlijst mag ontbreken, in geen geval. De zaak is enorm en een rustig plekje vinden en jezelf in een zitzak nestelen, een van de lekkere originele lunchgerechten en huislimonade (of koffie, of sappen, of thee, of álles op de kaart) binnen handbereik.

CT Coffee and Coconuts

Bocca (Centrum)

Bocca (Centrum)

Wellicht de allernaaste koffiezaak van de stad, megasupercentraal in de Kerkstraat en toch door veel mensen vaak  niet gevonden. En dat is lekker, want dan is er tenminste nog plek aan één van de hoge tafels achter de koffiebar. De koffie is van eigen branderij en die is om door een ringetje te halen.

Bocca

 

Café DS @ De School (Nieuw West)

Café DS @ De School (Nieuw West)

What’s in a name. Bovendien kun je bij het low profile (lees: lekker toegankelijk, geen fuss, heerlijk) café DS van De School je laptopsessie afwisselen met een potje gymmen en ’s avonds dineren bij Restaurant DS. Lees meer:

De School

 

White Label Coffee (Baarsjes)

White Label Coffee (Baarsjes)

All the way aan de Jan Evertsenstraat is White Label Coffee een klein en rustig eiland in de drukke Baarsjes. Vinden we leuk. Ook leuk is de kwaliteit van de koffie en de vriendelijke service die je lekker links laat liggen als je dat wilt (lees: uitstraalt) en je op je wenken bedient als dat je wens is.

White Label Coffee

 

De Huiskamer van Rembrandt (Nieuw West)

De Huiskamer van Rembrandt (Nieuw West)

Toegegeven, je de hele dag achter je laptop verschuilen is niet perse het idee achter de Huiskamer van Rembrandt. Liever lees je dat dossier nog eens goed door, of een boek, of praat je bij. Ook dat is werk, non? Kleine side note: op dit moment houdt De Huiskamer een winterslaap om zo eind februari helemaal fris en fruitig te zijn.

De Huiskamer van Rembrandt

Cloud Art & Coffee (Jordaan)

Cloud Art & Coffee (Jordaan)

Je kunt er niet voorbij fietsen zonder de ZZP’er aan het raam uitkijkend op de Prinsengracht aan te staren. Die zitten daar niet voor niks: de galerie-slash-koffie-zaak is perfect voor een rustig werkuur. Niet verder vertellen, het is niet de bedoeling dat het ineens storm gaat lopen.

Cloud Art & Coffee

Boterham (Oost)

Boterham (Oost)

Boterhammen voor een paar euro om de hoek van het AMFI. Volop studenten dus, maar voor ZZP’er is er ook wel een tafeltje te vinden. Wel zelf even naar de bar lopen: bestellingen opnemen doen ze bij Boterham niet.

Boterham

Pllek (Noord)

Pllek (Noord)

De moeite van het pondje pakken waard: bij Pllek zit je vooral op mindere dagen rustig een stuk in de dag te tikken en vooral op de slechtste dagen can het jaar, weer-wise, vinden we het er het allerleukst. Regen op de containers, haardvuur aan en het uitzicht op de stad Amsterdam als dankbaar naarbuitenstaaronderwerp.

Pllek

Locals Coffee

Locals Coffee

Allereerst is dit gewoon een heel erg fijne stek. En een fotogenieke, dat ook. Dat vinden niet alleen wij: in de korte tijd dat Locals Coffee open is, is het een van de meest geliefde plekjes van de Amsterdamse Pijp geworden. terecht ook hoor: het rustige sfeertje (de zaak heeft ergens iets weg van Morgan & Mees, ook nog steeds een onvervalste favoriet voor de overdag-meeting met een bakkie), de gouden bar, de fijne drankjes – zeker niet alleen koffie – en de lekkere ongecompliceerde gerechten. Dat zal ook komen door de verschillende hoekjes, trekt zo lekker terug met een koffie en laptop.

Locals 

Public Space

Public Space

Sinds ons eerste bezoek hebben we het nieuwe Public Space pal achter Adam Toren in Amsterdam Noord tot onze vaste wekelijkse werkplek gebombardeerd. Wat een fijne vibe, fijne mensen, prachtig lokaal, heerlijk eten én goede koffie. Wat ons betreft een van de fijnste werkplekken. Toch wel.

Public Space