Nederland9 september 2020, door Imara Milatz

Wijnfestival Brasserie Paardenburg, Amstelveen

Nederland, 9 september 2020, door Imara Milatz

Wijnfestival Brasserie Paardenburg, Amstelveen

Eén woord, 4 letters en we zijn er gewoonweg dolletjes op: wijn. Plak er een magisch tweede woord aan vast en, hopla, onze aandacht heb je. Het Wijn Festival ('wijn' plus 'proeverij' voldoet trouwens ook om hetzelfde effect te creëren) is waar we het over hebben, tevens ook waar we het graag over wíllen hebben. Dit weekend, zondag 13 september, mogen we weer gaan festivallen. Wel op zijn corona-proofs (natuurlijk), maar met wijn in het handje en muziek in de oren. Waar het allemaal gebeuren gaat? In de (prachtige!) tuin van Brasserie Paardenburg, daar aan het Amstelveense gedeelte van de Amstelzijde.

Paardenburg Wijn Festival

Paardenburg Wijn Festival

Verscholen in de achtertuin en verstopt in de wijnkamers van Brasserie Paardenburg, worden zondag aanstaande maar liefst honderd wijnen -van topkwaliteit natuurlijk- ontkurkt. En tjongejonge, hebben we daar een partijtje zin in! Ogen dicht, hele dag door proeven en wegdromen naar de wijngaarden en kelders van Europa’s mooiste wijngebieden.

Van alle uithoeken die ons land kent, komen Nederlandse top wijnimporteurs langs schuifelen om hun passie voor wijn er weer eens dik bovenop te mogen leggen. Afijn, hoe vroeg wordt dat eerste wijntje geschonken? Vanaf 13:00 plopt de eerste fles bubbels open met een glas champagne bij binnenkomst. En dan is het alles op je af laten komen en vooral de dag sippend, aangevuld met lekkere happen, doorkomen. Mist er alleen nog live muziek in de oren… Ha, geen gemiste kans, want ook hier is over nagedacht. Geheel verzorgd en vergezeld door de Bas van Lier Band een middag onder de zon -want die is ook uitgenodigd!- diverse wijn masterclasses en thema-proeverijen bijwonen! Wat we daar nog aan toe te voegen hebben: Prost, salud? Zoiets?

 

Sinds we live by more is more, blijft het hier natuurlijk niet bij. Nee, 100 -niet vergeten: top– wijnen is niet niks, maar Paardenburg wilde uitpakken. Echt uitpakken. En dat doen ze.  Gedurende het festival is er de mogelijkheid om blind (spannend) te proeven samen met een echte wijnkenner, ook kun je ervoor kiezen (doe!) om een masterclass vintage bordeaux te volgen (met een echte ‘proef’werk tot gevolg), een gespecialiseerde proeverij in Italiaanse wijnen bijwonen, leren sabreren en gewoon lekker lummelen in die waanzinnige tuin onder het zonnetje bij de garden tastings. En, dat vinden we dan wel weer extra interessant, aan boord stappen van een heuse rosé boot…

Mocht je ook helemaal zin hebben om te gaan wijnfestivallen, twijfel niet en sla dan nog snel de laatste tickets aan de haak.