Bonaire, Caraïben14 maart 2023, door Teun Tielen

Uitwaaien en uitzonen bij Windhoek Resort Bonaire

Bonaire, Caraïben, 14 maart 2023, door Teun Tielen

Uitwaaien en uitzonen bij Windhoek Resort Bonaire

Bonaire. Zon, zee en strand. Oh ja, en wind. Dat hoort nou eenmaal bij the island life en is eigenlijk hartstikke lekker. Minstens zo lekker is een verblijf bij Windhoek (what's in a name) Resort Bonaire, een kleinschalig boutique resort waar je gegarandeerd kunt uitwaaien. En uitzonen. En uitrusten, dat ook.

 

Meer Bonaire? Check dan ook Barts Best of: Bonaire

Windhoek Resort Bonaire

Windhoek Resort Bonaire

Chillen, chillen en nog meer chillen. Het Windhoek Resort bestaat uit twaalf kleine villa’s die verspreid in een tropische tuin staan en van alle gemakken voorzien zijn. Hoewel je bij het woord ‘villa’ wellicht denkt aan een reusachtig huis dat veel te groot is voor jou en je inner circle, is dat hier natuurlijk wel wat anders: op het Windhoek Resort vind je knappe maar bescheiden exemplaren met één of twee slaapkamers. Bescheiden qua bezetting; qua comfort is het een ander verhaal. De badkamer heeft een regendouche, de slaapkamer een hemelbed en openslaande deuren naar het terras (lees: je woonkamer deze dagen), en wie zo gek is om op vakantie zelf achter het fornuis te gaan staan, kan zich uitleven in de keuken. Fijn wel: die keuken bevind zich in een aparte ruimte dus geen last van geurtjes of kids die de pannen omver lopen.

 

Proosten onder de palapa

Proosten onder de palapa

Windhoek heeft haar looks en charme niet alleen te danken aan het feit dat ze op een heerlijk eiland ligt. Het resort is namelijk ontworpen door architect Piet Boon, die een onmiskenbare ongedwongen Bali meets Bonaire sfeer wist te creëren. Langs het grote zwembad staat een palapa. Lekker woord, lekker plekje. Onder dit afdak van palmbladeren kun je aan de bar hangen, darten (als dat je ding is), of de schaduw opzoeken wanneer je al nét iets te lang in de zon hebt gelegen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan trekt ons laatste punt je wellicht over de streep: wanneer je een verblijf boekt komt het personeel je persoonlijk ophalen van het vliegveld. Ontspannen begin van een een ontspannen vakantie, toch?

Windhoek Resort Bonaire