Bonaire, Caraïben5 februari 2023, door Maartje

Rustzoekers en foodies op Bonaire? het Bamboo Bonaire Boutique Resort it is!

Bonaire, Caraïben, 5 februari 2023, door Maartje

Rustzoekers en foodies op Bonaire? het Bamboo Bonaire Boutique Resort it is!

We mogen er graag kort over zijn: het Caraïbische eiland Bonaire is wat ons betreft de ultieme niet-nadenken-gewoon-gaan-vakantie-eiland. Period. Het eiland is klein en overzichtelijk waardoor onze FOMO-prikkels tot een minimum gereduceerd worden, het is er altijd (nou ja, bijna altijd) lekker weer en hoewel je het grote aantal Nederlanders als iets negatiefs zou kunnen zien, vinden wij het heerlijk comfortabel, dat ons-kent-ons-gekwebbel in onze moerstaal. Dus ja, we mogen graag op Bonaire komen. En ook ja, we hebben er zo onze favoriete logeeradressen. Reizen we zonder het kleine spul, dan komt er eigenlijk maar één hotelresort in aanmerking: Het Bamboo Bonaire Boutique Resort it is! De allerfijnste plek op het eiland voor zowel rustzoekers als foodies op Bonaire.

 

Eeeen we komen door met nog meer voor wanneer je er bent: Barts Best of Bonaire.

Bamboo Bonaire Boutique Resort

Bamboo Bonaire Boutique Resort

First of all: voor kleine kids is er bij het Bamboo Bonaire Boutique Resort geen ruimte. Niet omdat de lui achter het resort kinderhaters zijn: au contraire! Alle vriendelijke dames (toevallig waren het allemaal dames) zijn dol op kinderen en (deels) zelf ook voorzien van zulks. En juist daarom weten ze hoe heerlijk het is om, wanneer je even zonder bent, niet het gekrijs van het kroost van een ander aan te hoeven horen. Nee, Bamboo Bonaire Boutique Resort is een plek voor rust. En ruimte. En nog meer rust. En lekker eten, dat ook, maar daarover later meer.

Boek je een kamer bij Bamboo Bonaire, dan tref je geen ‘kamer’ maar je eigen huisje voor even, allemaal met privé voortuin en (waanzinnig!) achtertuin a.k.a. de badkamer. Die is buiten ja, en voorzien van plungepool en dubbele douche, helemaal afgeschermd van de buitenwereld zodat je met je blote billen onder de strak blauwe hemel en stralende zon kunt douchen, je toilet maken, rondhuppelen of wat je dan ook graag zou willen doen. Slim zijn trouwens de strategisch geplaatste dakjes zodat je spullen, mocht er toch onverwacht een plensbui komen, gewoon droog blijven. Hulde, en zo geldt dat meer dan eens voor Bamboo Bonaire overigens.

Hulde namelijk ook voor de compacte, maar slim ingerichte kamer: heerlijk bed, compleet ingerichte keuken en steevast een barbecue op de overdekte houten vlonder. 

Slinger je jezelf over een slingerpad door de begroeiing (Bamboo is heerlijk intiem, en al het groen geeft de cabins precies de privacy die je wil) naar het zwembad. Of de trap op, mocht je de gelukkige zijn die de leukste hut van het hele oord heeft gescoord: de boomhut. Vraag er zeker naar als je gaat boeken, and thank us later. Doe je dat, over dat slingerpad slenteren, dan ga je ook zeker het restaurant niet missen. Dat is overigens überhaupt geen optie want het is – en dat zeggen niet alleen wij – het beste restaurant van het eiland: je moet er zeker een maand van te voren reserveren, wil je er aanschuiven. Slaap je bij Bamboo, dan zou je zomaar geluk kunnen hebben: voor gasten doet de staf vaak hun best voor een extra tafeltje in het kleine restaurant.

Chefs

Chefs

En dan tafel je een avond lang subliem bij Restaurant Chefs, een piepklein restaurant binnen de poorten van Bamboo Bonaire Boutique Resort waar alle gasten – dat zijn er maximaal twaalf – aan de chefs table zitten. Die chefs table is een half ronde bar die uitzicht geeft op de kleine open keuken. Vanaf daar komen de gerechten inclusief bevlogen tekst en uitleg je kant op. Feest, zoveel is zeker en niet gaan when life gives you Bonaire is eigenlijk echt geen optie. Ook als je ervoor kiest (maar waarom zou je dat doen?) o niet bij Bamboo te logeren (ah, misschien omdat je met kleine kids bent, oke, dan snappen we het, maar zorg dan voor een avond oppas en reserveer bij Chefs). Alle twaalf gasten aan de chefs table ja, maar mocht je dus geluk hebben en er wordt een extra plekje voor je gecreëerd, dan zou het kunnen zijn dat je aan een hoge tafel zit. De liefde wordt er niet minder om, en het eten ook zeker niet!

Massages

Massages

Tot slot, op nummer drie in de moet-je-doen-op-bonaire (één is Bamboo boeken, twee is Chefs reserveren): zorg dat je op enig moment op de massagetafel terecht komt. De mensen van Het Bamboo Bonaire Boutique Resort werken samen met een paar ongelooflijke goeie masseurs: we dromen er nu nog van.

 

Bamboo Bonaire