België, Antwerpen20 augustus 2019, door Barts Boekje

de Bart Bouwt top 10 interieurwinkels in Antwerpen

België, Antwerpen, 20 augustus 2019, door Barts Boekje

de Bart Bouwt top 10 interieurwinkels in Antwerpen

Ja hey hallo! Het was dus echt weer de hoogste tijd voor een Antwerps interieurinspiratietripje. And so we did. Want jeetje, wat is en blijft de stad zo dicht bij huis toch altijd weer zorgen voor het ultieme 'echt even weg' gevoelt, en wat blijft het toch een inspirerende stad met de mooiste winkels op zowel fashion- als interieurvlak. Al gingen we deze keer echt alleen voor de interieur shops. Want, misshcien was het je nog niet opgevallen: Bart Bouwt staat weer hartstikke aan! Volg je ons ook al op instagram? Zie hier. Is leuk.

Het Antwerpse aanbod reuze en divers, veel afwisselender – zo denken wij – dan menig Nederlandse stad. Van clean en naturel bij ST VINCENTS tot kleurrijk via eclectisch bij MONIQUE STAM tot tijdloos vintage bij STUDIO ZOO – alle drie favoriet. Vandaar, na flink wikken en wegen, de Bart Bouwt top 10 interieurwinkels in Antwerpen. Let wel: in willekeurige volgorde: alle stijlen zijn immers zo verschillend en iedere zaak is uniek op zijn eigen vlak dus daar konden we onmogelijk een waardeoordeel aan hangen.

(omdat we lang niet alles op 1 dag konden zien, bleven we twee nachten slapen. De eerste bij het stijlvolle HOTEL JULIEN en nacht twee bij het hysterisch mooie boetiekhotel de Witte Lelie. Wat een feest. Snel weer terug)

Graanmarkt 13 antwerpen

Graanmarkt 13 antwerpen

Graanmarkt 13 blijft dé favo winkel van Antwerpen: inspirerend op alle vlakken. Een ‘huis’ is het, met vijf verdiepingen plezier. Eigenaren Tim en Ilse (Nederlanders die jaren geleden hun boel pakten en naar Antwerpen vertrokken om eerst op Graanmarkt 13 te gaan wonen, en daarna hun heil iets verderop in de stad te zoeken, samen met hun kindjes). Tim en Ilse kiezen zorgvuldig wat zij in hun winkel willen verkopen: alleen kleine merken met een (goed) verhaal komen er in. Dat siert ze. En dat is dan ook precies de reden waarom Graanmarkt 13 zo’n geweldig adres blijft.

Ja, de merken die ze verkopen zijn wat prijzig en nee, je loopt er wellicht niet met volle tassen weer naar buiten, maar kijken mag altijd, en ergens even voor sparen is alleen maar mooi: buy less, choose well, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. O, en de koffie is heerlijk!

Als je er toch bent, blijf dan even plakken: het restaurant in de kelder is een van de beste van de stad. Hier creatieve gerechten met veel groente, maar ook wat vlees en vis.

Slapen kan er ook, wat we, uiteraard, eveneens deden, al was het een keer of wat Antwerpen geleden. Echter, het blijft een van de fijnste dingen die je kunt doen in de stad. Wie-wat-waar lees je hier: all time favorite Graanmarkt 13

Monique Stam

Monique Stam

Geen nieuwe zaak, wél een nieuwe locatie! Waar de winkel van Monique nog niet zo lang geleden bijna uit zijn voegen barste van al het kleurrijke geweldigs dat verkoopt, doet de nieuwe, grotere zaak dat… euh.. Ok. Monique Stam in Antwerpen is één groot rammend vol feest voor in je huis. En voor aan je lijf. Stam schuwt geen kleur, noch luxe.  Al kun je er ook slechts een paar tientjes lichter naar buiten lopen. Waarvan acte.

Vinden we vooral inspirerend omdat onze Hollandse interieurs echt best wel wat meer ballen mogen krijgen. Meer kleur. Meer luxe. Meer lef. Hop, o naar Monique en laat je inspireren.

Nog veel meer Antwerpen tips lees je hier: Barts Best of Antwerpen

ST VINCENTS

ST VINCENTS

Vraag ie een willekeurige Antwerpenaar (oke, wel iemand die er een beetje verstand van heeft) naar een van de mooiste winkels van zijn of haar stad, dan zal St. Vincents vast en zeker in een van de antwoordeb voorbij komen. Niet zo gek want het beeldschone ST Vincents  is een droomwinkel én een allemansvriend! Inspiratie ten top, genoeg om over te dromen (en voor te sparen) en ook meer dan genoeg hebbedingen om meteen mee naar huis te nemen.

Alleen al het winkelinterieur zelf beeldschoon: de prachtige linnen tafelkleden, de mooie spiegel met tekst tegen de bakstenen muur, de kleine snuisterijen die her en der nonchalant geplaatst zijn… Zucht.  

Er is vast en zeker weinig dat je niet wil hebben, wedden? (maar nog steeds geldt: buy less, choose well!). Ga, als we iets mogen opteren, vooral voor een van de accessoires van St. Vincents: misschien ook even sparen maar dan heb je wel stijlvol tijdloos klassiek element in huis. St. Vincent is een conceptstore, en dus niet alleen maar een winkel. Je mag er gaan zitten voor een bakkie en een stuk cake. Je mag er zelf je laptop open slaan (al vinden wij het daar toch een beetje te stillig/ ongemakkelijk voor). Vinden doe je de winkel ten zuiden van de Grote Markt.

GAEAT Antwerpen

GAEAT Antwerpen

Gæst Antwerpen, de naam verklapt het al een beetje: hier is niks Aziatisch aan. Nee nee, Gæst Antwerpen is een plaatje van een redelijk strakke designwinkel met vooral veel merken die Scandinavisch design prediken. En natuurlijk heeft de zaak een groot aanbod van ons favo Deense merk HAY. En dan zijn die punten rap binnen natuurlijk. 

Gæst Antwerpen nam in 2015 haar intrek in een voormalig klooster, onderdeel van de kerk in de Kammenstraat. In het klooster shop je tegenwoordig echter tal van indoor en outdoor designmeubelen, verlichting, woonaccessoires & textiel. Plus: de vriendelijke luitjes in de winkel voorzien je graag van professioneel woonadviezen. Tussen neus en lippen door, maar ook uitgebreid en op afspraak.Voor een groot gedeelte van het assortiment kun je ook in de webshop terecht. Lang niet zo leuk als een bezoek aan de winkel, maar dat het gezegd is. 

Studio Zoo Antwerpen

Studio Zoo Antwerpen

We hebben er een hekel aan om je te vertellen wat je wel en niet zou ‘moeten’; je moet immers precies helemaal niks. Maar toch… Studio Zoo Antwerpen is toch eigenlijk wel een must. De kleine, onbekende en fantastische vintagewinkel verkoopt high end jaren 20 designklassiekers. Precies. Een must. De eigenaar heeft in het bijzonder een grote liefde voor Scandinavische design stukken, en dat is dan ook wat je het meest terug zult zien. Okeisgoed. Vinden we namelijk zelf ook smullen.

De eigenaar Maxime tikt zijn klassiekers op de kop in Scandinavië (alle landen, hij maakt er een sport van) en restaureert ze eigenhandig en vol van passie net zo lang tot het meubelstuk in perfecte staat is. Knap. Inspirerend. Duurzaam. Iedere euro waard.

Studio Zoo is oprecht een feest om in rond te lopen. Waarheen? De winkel zit een beetje verstopt in een smal zijstraatje van de ons welbekende kloosterstraat. Zoekt en gij zult vinden.

VIAR

VIAR

Een beetje een antiek- en vintagekenner weet dat er in Antwerpen een straat is die er toe op zijn zachtst gezegd toe doet: de Kloosterstaat. Waar de winkels ook op zondag open zijn. Sterker nog: die dag zetten de meeste winkels hun waar buiten en is het er vreselijk gezellig shoppen. In die straat zit ook Viar, een ruime winkel met vintage antiek en moderne meubels reële (alleluja!) prijzen.

Eenmaal binnen word je stante pede compleet hebberig van al het moois. De eigenaar heeft echte topklassiekers weten te scoren. Bovendien is de winkel heerlijk ruim waardoor je een goed idee krijgt van hoe de meubels bij jou thuis er zouden komen te zien. Wij werden verliefd op de retro tafel met marmeren blad en glazen onderstel. O, en ook op de witte Panton stoelen van Vitra. En… En… En…

Wij werden verliefd op de retro tafel met marmeren blad en glazen onderstel. O, en ook op de witte Panton stoelen van Vitra. En… En… En…

THE RECOLLECTION - OBJECTS OF DESIRE

THE RECOLLECTION - OBJECTS OF DESIRE

Oke, deze kennen we natuurlijk al. Lees maar hier. Maar we zouden onszelf niet serieus nemen als we in een top 10 lijst met de beste interieurwinkels van Antwerpen niet ook The Recollection mee zouden nemen. Duh.

Objects of desire, is hun bijzin, en dat is het! Wat heeft deze winkel een fijne mix van kunst, design, mode, bijzondere boeken, bloemen, plante, beauty producten en meer in huis. Plus: een plek voor aanstormend talent op de bovenste verdieping.

KLOOSTERSTRAAT 15

KLOOSTERSTRAAT 15

Wat een leuke verrassing was kloosterstaat 15.  In het pand bevinden zich een tweetal bedrijven: allereerst is er de tentoonstelling van EDDY van Gestel. De fotograaf toont er zijn  Terra Africana werk, zie ook de grote foto. En er is de winkel van Purdy D Design. Pracht van een combinatie als je het ons vraagt.

En een pracht van een adres: wanneer je door de statige poort loopt, kom je uit op een mooie binnenplaats. Binnen komt je terecht je in een huiselijke ruimte met indringende foto’s van Eddy van Gestel, gecombineerd met warme meubels, plaids en kaarsjes.

Je kunt Bij Kloosterstraat 15 terecht voor meubels en accessoires, om alleen om sfeer te snuiven en inspiratie op te doen voor je eigen interieur. Het liefst kropen we hier even op de bank met een lekker thee’tje en een kleedje naja of een lekker rood wijntje .

EDDY VAN GESTEL – TERRA AFRICANA

Fotograaf Eddy Van Gestel (°1964) leeft en werkt in België én in Afrika. Fotografie is voor hem een zoektocht naar een magische en mysterieuze realiteit waarbij de grens tussen werkelijkheid en impressie vaak flinterdun is. Of het gaat om portretten, natuurfoto’s, stillevens of foto’s van landschappen, ze hebben alle gemeen dat ze hun grafische kracht putten uit de eenvoud waarmee ze in beeld worden gebracht. Van Gestel verwierf internationale bekendheid met A continent in the picture, Afrika XL en To the rythm of the sun. www.eddyvangestel.com.

ESPOO. Antwerpen

ESPOO. Antwerpen

Vlaamse Designlovers gaan sinds jaar en dag naar de Antwerpse Vlaamse Kaai om bij espoo. Antwerpen inspiratie op te doen voor hun interieur. En lang  niet alleen Vlaamse designlovers: de espoo. fans komen van ver.

 

Om hun klanten nog beter van dienst te zijn verhuisde het team eind 2017 naar een groter pand in de Kloosterstraat. Espoo biedt alles aan van verlichting, meubelen tot kleine hebbedingetjes (perfect cadeau-materiaal). De winkel is een mooie grote ruimte waar de meubels goed tot zijn recht komen.

Ze verkopen oa de mooie merken String, Frama, MENU, Danskina, HAY en Fogia.

PAULETTE in t stad

PAULETTE in t stad

Voor al uw kleur in huis: ga shoppen bij Paulette in ‘t Stad inAntwerpen. Vinden doe je Paulette en haar kleurrijke spul aan Sint-Jorispoort nummer 20, het verlengde van de Lange Gasthuisstraat, hartje stad. En de tip? Die kwam van ons alles Emma Peijnenburg, formally knows as onze Antwerpse buddy (maar ze is naar Utrecht verkast – meer vanuit daar snel hier dus!)

 

Lees meer