Nederland, Provincie Zeeland10 januari 2023, door Sanne Carbaat

Winkelen in West Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland

Nederland, Provincie Zeeland, 10 januari 2023, door Sanne Carbaat

Winkelen in West Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland

Op vakantie gaan betekent souvenirs meenemen. Of dat nu een groot stuk lokale kaas is of je nieuwe lievelingspak: dat heb je helemaal zelf in de hand, maar er moet en zal wat meegenomen worden. In het gezellige West Zeeuws-Vlaanderen vind je genoeg knusse boetiekwinkels (waar je soms ook nog een kop koffie of een broodje kunt halen), winkels met de leukste (kook)boeken, antiekspulletjes die nooit uit de mode gaan, prachtige vintage-accessoires en ander moois voor in de tas naar huis. Extra leuk is dat alle winkels, shops en boetiekplekken in deze lijst van de kleine ondernemer zijn. Extra veel passie en liefde dus, plus je steunt lokaal. Enthousiast? Komt 'ie:

 

psst: als je er een weekend shoppen van maakt, moet je natuurlijk ook ergens slapen. Dat doe je bij één van deze: 8 x overnachten in West Zeeuws-Vlaanderen.

 

Shop je suf in West Zeeuws-Vlaanderen

Shop je suf in West Zeeuws-Vlaanderen

In Breskens, aan het gezellige Spuiplein, vind je Cocoon Lifestyle. Veel (dames)merken zoals Scotch & Soda, Mos Mosh en Pom Amsterdam, van alles om je outfit mee af te maken en ook allemaal leuk spul voor in huis. Van borden tot thee tot rieten vogelhuisjes voor in de tuin tot servetten voor die ene borrel (je zult het maar nodig hebben). Genoeg te snuffelen bij Cocoon Lifestyle. Cocoon Lifestyle.

Bij Liefs Lies aan de Westhavendam in Breskens sla je twee vliegen in één klap. Ontbijten en lunchen doe je hier namelijk heel goed (en met uitzicht over het water!) én je kunt er allerhande woonaccessoires vinden. Op de kaart vind je goede happen die je thuis niet heel snel zou maken en helemaal niet op de prachtige opgedekte manier zoals ze het in de keuken van Liefs Lies doen. Je kunt er je instagram mee vol gooien. Na het ontbijt/de lunch niet meteen de deur uit gaan, want dan mis je een hoop. Loop nog even door naar de winkel om je zakken te vullen voor thuis. Liefs Lies.

Vintage en Antiek

Vintage en Antiek

Als antiek en vintage je ding is, dan kun je een bezoek aan dorpje Schoondijke absoluut niet overslaan. Hier vind je namelijk (S)old Antiques, een grote winkel waar ze ‘oude meuk’ een beetje liefde geven en daarom een tweede leven. Slagen ze goed in, want je zou bijna je hele inboedel bij het vuil zetten en alles bij (S)old Antiques vandaan halen. Is helemaal niet het idee achter de duurzame insteek, dus houd je in en houd het bij een mooie industriële lamp of een oude letterbox voor aan de muur (heel leuk om te vullen met kleine prullaria die anders zo in een la blijven liggen, maar daar eigenlijk te mooi voor zijn). (S)old Antiques.

Eveneens een parel is Antiek Key in Groede. Een uitpuilend antiekzaakje in dit knusse dorp. Online vind je ze niet hoor, gewoon naar Groede (zo groot is het niet) crossen met een lege auto en gevuld weer naar huis. In dezelfde categorie heb je Ferini in Nieuwvliet, waar je ook heel veel vintage vindt. Bomvol spullen en een soort van galerie/kringloop/vintageshop ineen. Sommige spullen hebben nog een beetje liefde nodig, maar mooi is het allemaal.

In Sluis vind je aan de Beestenmarkt De Eetboetiek. Ooit zat het eetgedeelte en de boetiek in één pand, maar die zijn nu opgesplits (nog steeds heel dicht bij elkaar hoor, voel je bijna niks van. De naam vinden we nog steeds on fleek: je kunt er goed lunchen en ontbijten én slagen voor van alles in je huis. Kijk, zo simpel is het soms. Ook de boetiek is knap met van alles-en-nog-wat, van rieten manden tot stenen vazen tot mango-azijn. Leuk voor in je eigen keuken, en een goede plek om te snuffelen naar presentjes. De Eetboetiek.

 

Een andere goede plek om lekker te struinen is LYO in Oostburg, op de hoek van de Markt. Een frisse en lichte conceptstore waar ze met alle liefde een kop koffie voor je zetten, zodat je lekker verder kunt winkelen. Ook hebben ze hier een Parfum Point Refill: je kiest dan je eigen LYO scent en koopt één keer het flesje en daarna laat je het bijvullen (met dezelfde of een ander – jij kiest!). LYO.

Van al dat shoppen krijg je honger, dus op naar één van deze adressen: de lekkerste en gezelligste horeca in West Zeeuws-Vlaanderen.

Winkels met kookboeken, mooi servies, slalepels waarvan je niet wist dat je ze nodig had, bakvormen waar je zeker niet zonder kunt en meer van dat soort keuken- en eettafelspul kun je gewoon niet voorbij lopen. Nou, precies dat bij Bianca Bonte in Oostburg. Industrieel gezellig, bakkie en plakje cake erbij en voor je het weet is de middag voorbij en je achterbank vol. Bianca Bonte.

Fan van Strandhotel Cadzand-Bad? Ja, zeker! Een woestaantrekkelijk hotel en dat sfeertje kun je makkelijk in huis halen. Hoe? Een bezoek aan The Sunday Hotel Store, gelegen in het strandhotel zelf. The Sunday Hotel Store is een vertaling van wat er nu zo fijn is aan het hotel en dan om mee te nemen naar huis. Het is een beetje in de buidel tasten voor de kleding in de winkel (maar prachtig!), of je houdt het iets liever voor de portemonnee, en kiest een potje lokaal zout. Tussen die twee dingen zit nog van alles knaps en lokaal tussenin hoor, keuze zat. The Sunday Hotel Store