Nederland, Den Haag8 januari 2018, door Maartje

Bartine Den Haag

Nederland, Den Haag, 8 januari 2018, door Maartje

Bartine Den Haag

What's in a name? BARTine kon bij voorbaat al niet veel fout doen natuurlijk, maar eigenaren Casper en Nils maken het ook nog eens meer dan waar met hun nieuwe mooie plek aan de Herengracht in Den Haag. Prachtig pand, met binnen heerlijk veel planten en qua interieur niet al teveel poespas. Bij Bartine ga je gewoon zitten voor het menu en de muziek. Wat je op dat menu vindt? Toch wel nét even iets andere gerechten dan elders standaard op de menukaart. Geen simpele avocadotoast, maar briochetoast met crème van knolselderij, pulled confit de canard, een zachtgekookt eitje met zuurkool en wat frisse salade met appel on the side. Of toast met huisgemaakte ricotta en geroosterde rode biet, een kop wortelsoep met yoghurt en sumac (ja, wij moesten ook even googlen) of toast met sperziebooncrème, gebakken champignons, rammenas (we besparen je de Google actie: een soort zwart radijsje) en een zacht gekookt eitje on top.

En dat ziet er allemaal ook nog eens prachtig uit op je bord. Ontbijten kan ook, met Bircher muesli (de term voor overnight oats voordat dat hip werd) met yoghurt, een gepocheerde peer en pistachenootjes. Of neem een stukje amandel, saffraan, sinaasappel cake bij je koffie (of bij je kurkuma latte met amandelmelk en andere gezonde gele kruiden).

 

En dat is niet alles wat een tikkeltje alternatief is aan Bartine: een van de eigenaren speelt in een band en hecht daarom samen met zijn mede-eigenaar ook veel waarde aan de afspeellijst die je op de achtergrond hoort. Relaxte deuntjes (wij horen psychedelische surfrock en een beetje jazz), en in de toekomst biedt Bartine hopelijk plek aan allerlei bandjes op hun podium. Kortom, muzikaal en sfeervol plekje met een top menu. Wij zijn fan.

♥ Marloes