19 januari 2022, door Nina van Hilst

Winterdiptips: supersimpele en basic reminders

19 januari 2022, door Nina van Hilst

Winterdiptips: supersimpele en basic reminders

Misschien wel nummer 1 van de winterdiptips: ga op avontuur. Of het dichtbij is of ver weg, een dagje uit, een weekendje weg of een week op vakantie geeft altijd nieuwe energie. Dit is hup uit die winterdip the Bart way. Is zeker niet het enige dat je kunt doen, hoor. Zorg elke dag goed voor jezelf. En dat hoeft je echt geen uren werk te kosten of een ticket naar Verweggistan te kosten. Genoeg bewegen, gebalanceerd eten en wat supplementen hier en daar. Easy peasy. Al maak je van iedere dag een feest: met deze basis reminders als leidraad kom je happy en gezond de winter door. Hieronder onze supersimpele winterdiptips.

 

Natuurlijke en gezonde tips voor het boosten van je weerstand.

Winterfit

Winterfit

  1. Voldoende beweging. Baal niet dat je geen schoonmaakster hebt, maar doe het zelf met de wetenschap dat bewegen goed voor je is. Pak de fiets in plaats van de auto. Dans door de woonkamer. Gun jezelf die wandeling tijdens de lunchpauze. En neem die sportles – éénof vijf keer per week – zo vaak als voor jou goed voelt.
  2. Eet gezond. Het makkelijkste geheugensteuntje hierbij is: eet zo veel mogelijk vers en verschillende kleuren. Verse, gevarieerde producten geven de juiste voedingstoffen.
  3. Neem supplementen. Hoe gezond je ook eet, het winterklimaat zorgt voor extra uitdagingen. We hebben hier in Nederland makkelijk een tekort aan vitamine D en magnesium. Maar ook vetten en eiwitten eten we snel te weinig. En ook deze dragen bij aan mentaal en fysiek goed voelen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij iedere maaltijd eiwitten zou moeten eten? Hoe voeg je die makkelijk toe?
  4. Ga naar buiten. Meer wandelrondjes met koffie of thee dus. Met een lekkere wandeling buiten beweeg je, krijg je frisse buitenlucht én als het even kan, krijg een shotje vitamine D.
  5. Genoeg slaap. Op tijd naar bed doet wonderen.