Nederland, Limburg30 januari 2023, door Bo Peters

3x winterkamperen in Limburg

Nederland, Limburg, 30 januari 2023, door Bo Peters

3x winterkamperen in Limburg

Hoewel we gevoelsmatig na januari in één stuk doorrollen naar de lente, is de werkelijkheid anders. De winter is nog steeds in volle gang. Jup. Dus laten we daar dan maar het allerbeste van maken en de winter omarmen. Hoe? Kampvuren, winter BBQ’s en kneuterigheid.  Kamperen is hotter dan hot. Nederland trekt en mass de natuur in, campers zijn je-van-het en kamperen is helemaal herontdekt. Zelfs in de winter. Ons land telt inmiddels – hou je vast – 200 campings die in de winter open zijn.

Verzeker je deze winter nog van een plek bij een van deze drie parels. En wie heeft het dan nog over een winterdip? We zetten hierbij drie must-sees op een rij in Limburg.

Camping BreeBronne (Maasbree, Noord-Limburg)

Camping BreeBronne (Maasbree, Noord-Limburg)

Knappe accommodaties, een omgeving van heb-ik-jou-daar en leuk voor de koters, want: subtropisch zwembad. Stiekem ook leuk voor onszelf. Luxe glampen kan, van een bos- tot aan een watervilla, de keuze is reuze – maar ouderwets kamperen is ook in de winter mogelijk. Met je eigen camper. Ruime plekken, veel natuur en de optie tot schaatsen op het dichtgevroren meer. Meer dan winterkampeerproof, daar bij de Breebronne.

 

Camping BreeBronne

Boutique Yurt Puck (Heythysen, Midden-Limburg)

Boutique Yurt Puck (Heythysen, Midden-Limburg)

Wees snel, want Puck is enkel in de wintermaanden te boeken en zeg nou zelf: wat is er romantischer dan een nacht in deze idyllische yurt. Verscholen in het groen – of mogelijk in deze tijd van het jaar, in het wit. De champagne staat al klaar bij aankomst (douze points voor Puck) en het haardvuur kan, als je wil, al aangemaakt worden. Bij Puck is het niet afzien en bikkelen, het is Glampen met een hoofdletter G. Je duikt na een heerlijke avond namelijk zo je boxpring in. Oh, vergeet vooral niet om door de lichtkoepel heen naar de sterren te loeren. Zeiden we al dat het romantisch was? Psst, toen we het checkten, was het Valentijnsweekend nog beschikbaar. Zomaar een tip.

 

Boutique Yurt Puck

Camping Rozenhof (Vijlen, Zuid-Limburg)

Camping Rozenhof (Vijlen, Zuid-Limburg)

Als we eerlijk moeten zijn, dit is het mooiste stuk Limburg. Hoewel in de winter die glooiende heuvels er niet te vinden zijn, is de kans op sneeuw aanwezig. Geen hippe opsmuk of hysterisch gekleurde speeltuinen bij Camping Rozenhof. Je wordt omringt door de natuur en de natuurlijke elementen. Houden we van. Heb je geen eigen camper, huur er dan vooral een (GoBoony is your new best friend), want hier wil je zijn deze winter. Het restaurant van de camping is ook in de winter geopend, zodat je niet van de camping af hoeft. Vakantiegevoel all over. En dat in januari.

 

Camping Rozenhof