Verenigde Staten, New Orleans30 juli 2019, door Maartje

Wishlist material: hotel Maison de la Luz, New Orleans (+ steel de stijl in the meanwhile)

Verenigde Staten, New Orleans, 30 juli 2019, door Maartje

Wishlist material: hotel Maison de la Luz, New Orleans (+ steel de stijl in the meanwhile)

New Orleans staat misschien vooral bekend vanwege de muziek, de dronken lui op Bourbon Street en de over-the-top Mardi Gras-parades... En dat is allemaal niet gelogen. Maar je moet er ook wezen voor het lekkerste eten van Amerika (zo vinden wij tenminste) én voor een van de mooiste, meer creatieve hotels die we ooit zagen en die we zo, hop, naar ons eigen huis willen copy pasten. Het codewoord? Kleur! Oke, en een beetje lef. Doe zoals hotel Maison de la Luz (te vinden aan de overkant van het altijd goed Ace Hotel in New Orleans).

De 6 kleuren van Maison de la Luz in je eigen huis

De 6 kleuren van Maison de la Luz in je eigen huis

Het pand zelf in een historische: het gebouw uit 1908 was ooit een bijgebouw van het stadhuis van New Orleans en is van buitenaf al een lust voor het oog. Al wordt het binnen nog beter vanwege alle design niet-truckjes die zijn toegepast. Niet-trukjes inderdaad: hotel Maison de la Luz is origineler dan vrijwel elk hotel dat we ooit zagen. Smullen. De bar, Bar Marilou, is in een vurig hoogglans rood geverfd en voorzien van diepgroene fluwelen stoelen; de ontbijtbar is bijna volledig marineblauw met en wit en de 67 kamers kregen lavendel-grijze tinten voor maximale ontspanning.

Kernboodschap van het lipstickrood in de bar: als je drama wil, ga dan voor DRAMA. De diepe rode kleur is van vloer tot plafond gebruikt en ook de gordijnen kregen dezelfde tint. Contrasterende banken, stoelen en/of kunst er voor en klaar is je eyecather. Wij denken dat het onze nieuwe WC kleur wordt. Rustig beginnen, maar wel uitpakken zeg maar.

Les Bleus

Les Bleus

Over rustig beginnen gesproken: de ontbijtbar van het hotel kreeg een prachtige kleur blauw en voor de afwisseling zit het ‘m hier juist in de details. Borden, servetten, een printbehang… Alles gecombineerd met kraakhelder wit. Lekker wel. En een mooie referentie naar het nationale voetbalteam van Frankrijk (wist je dat er in New Orleans (ook) Frans wordt gesproken?).

In de Wes Anderson–esqe lobby, bovenste foto, werden de rollers wel weer uit de kast getrokken: diep nachtblauw werd het hier. Prachtig. Wij hadden ‘m thuis in de keuken en ik vrees dat we terug gaan naar deze look nu ik dit weer zie. Beeldschoon en o zo rustig met donderbruin hout en goudkleurige accenten.

Hoe doe je antiek?

Hoe doe je antiek?

Een hoop antiek, met de welbekende dieprode bekleding, het marmer en de donkergroene details, kan al snel stoffig worden. Hoe kan het dan toch dat dit hier bij Hotel Maison de la Luz New Orleans niet zo is? De truc is zilvergrijs. Zilvergrijs? Jawel. Het koele blauwgrijzige geven al het oude iets moderns. Wat fris wit er bij en daar is je oude arty en toch frisse geheel. Kind kan de was doen.

Een andere truc is om juist zwart toe te voegen aan een kamer waar al een hele hoop te zien is. Wit lijkt de veilige optie maar in een kamer vol met kleuren als citroengeel en mandarijnoranje, creeer je juist rust en structuur met wat donkerblauw en zwart. Wordt alles nog lekkerder luxe en eclectisch in a good way van.

Wit lijkt de veilige optie maar in een kamer vol met kleuren als citroengeel en mandarijnoranje, creeer je juist rust en structuur met wat donkerblauw en zwart. Wordt alles nog lekkerder luxe en eclectisch in a good way van.

Lila en Lavendel forever

Lila en Lavendel forever

Moest een tijdje terug alles overal roze, en konden we het niet laten om dat ook in ons eigen huis te doen (en vinden we de tijdloze lichtroze kleuren die het werden nog steeds beeldig), willen we dat roze nu eigenlijk het liefst combineren met het rustgevende lavendel, vooral in de slaapkamers. Zoals bij Hotel Maison de la Luz inderdaad. Van vloer tot plafond, alles zo’n beetje in het zelfde pallet. Hang voor een ton sur ton contrast een schilderij op in lila. Same but different zeg maar.

En als je het niet voor het mooie ervan wil doen, luister dan naar de slaapexperts. Die wijzen allemaal al eeuwen op de  menselijke behoefte aan kalmerende kleuren in de slaapkamer. Wat helemaal niet saai hoeft te zijn, zoals dit lavendelgrijs bewijst. Ook mooi: combineer met een blauw fluwelen hoofdeinde (of dekbed, nog gemakkelijker) en een warme neutrale vloer.