31 oktober 2016, door Maartje

X Bank Amsterdam

31 oktober 2016, door Maartje

X Bank Amsterdam

En toen had Amsterdam een conceptstore die niet alleen heel hard roept origineel design te verkopen, maar dat ook daadwerkelijk doet. Say hello to X BANK Amsterdam, onderdeel van het fameuze W Hotel. Even geen vintage-vloerkleedjes en hangplanten, neen, X BANK is het epicentrum van Dutch Design. En dat verdient een lintje. De Amsterdamse winkel - een shopping experience noemen ze het zelf, wat wij dan weer niet zo (nuchter) Hollands vinden maar ach - biedt een podium aan de meest invloedrijke, veelbelovende en gevestigde designers van Nederlandse bodem. Innovatief, creatief en met 180 (!) Nederlandse labels op een oppervlakte van 700 m2 (!!) gigantisch.

barts-boekje-x-bank-1

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het beeld- beeldschone pand waarin X BANK Amsterdam huist, het iconische (ex) Kas-bankgebouw, naast restaurant The Duchess (mooi, mooi, mooi) en onderdeel van het W hotel.

Wat hangt er dan allemaal wel niet in de schappen? En wat staat er op de stellingen? Een puike mix van heel behapbare labels zoals @stoned_marble (yours truly is fan van het eerste uur: de marmeren plankjes kunnen door het hele huis en functioneren perfect als bijzettafel op de bankrand, just saying), de lingerie van Love Stories, de spaar-ze-allemaal lakens van Crisp Sheets en geurkaarsen van The House of Opulence, maar ook spannende merken zoals de prachtige handgemaakte kimono's van Geeta M. Talens - daar kunnen we van alles over zeggen, maar die moet je gaan zien (foto rechtsboven), de moderne, romantische (ja, dat kan) jassen van NOT JET en de pyjama voor de hele dag pakken van een andere favoriet Bananatime. Er zijn wisselende exposities en steevast kunst van Freudenthal/Verhagen (ja!) - nog tot 23 november 2016 is de retrospective expo van het modische fotografenduo te zien. Gaan! X BANK