Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 July 2019
  • 01-05-2018
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid, Eten & drinken, Nederland, Nieuw

Yerba Amsterdam

Yerba Amsterdam

Amsterdam, waar iedere week wel een nieuw restaurant opent. Veel same same but different. Dat kan ook niet anders meer. Bijna alle keukens – inclusief de street food en to go variant – zijn al vertegenwoordigd. Yerba is een nieuw plantaardig restaurant. Another one, ja. Maar – nu komt de twist – waar toch zonder gêne een vlees- of visgerecht besteld kan worden. Houden we van; zo hoeft niemand zich opgelaten te voelen om vrijelijk te kunnen eten wat-ie blieft.

Yerba

Het plant forward concept van Yerba houdt in dat alles plant based gemaakt is. Zo kan de veganist of vegetariër alles eten. En de flexi, pesci of carni desgewenst een mooi stuk vlees of vis - van 100% traceerbare afkomst - naast die prachtige groenten bestellen. Met deze insteek proberen ze iedereen te laten zien dat de plantaardige keuken overheerlijk en mega divers kan zijn. En - op z’n tijd - een verantwoord stukje extra ook goed kan zijn.

De lokale leveranciers van Yerba leveren seizoensgebonden groenten waar de mannen in de keuken hun magic mee doen. Op het menu staan gerechten als kimchi met aubergine miso, gegrilde en ingelegde pompoen, knolselderij uit zoutkorst, gekruide courgette beignets, wilde paddenstoelen tartaar. En nog een hele lijst overheerlijks die meer zijn dan je dagelijkse portie groen. Yerba serveert standaard overheerlijk glutenvrij brood. Waar we heel graag wekelijks een stuk van komen halen voor thuis. En dan de toetjes. We noemen er eentje: silken tofu chocolademousse met zeven zaden chocolade, gekonfijte gember en gezouten laurier karamel. En zo nog enkele waar je met geen mogelijkheid uit kunt kiezen.

In de Ruysdaelstraat – in het pand waar lang Le Garage’s En Pluche zat – opende chef Walter Marskamp en zijn vrouw Sally Mitchel deze nieuwe plantaardige beauty. Walter kwam van Wilde Zwijnen en The Hoxton. Sally werkte eerder bij Staring at Jacob. Noah Tucker en Anthony Josef – bekend van Fraîche en Staring at Jacob – van Fraîche Hospitality starten de boel mee op. Als je van vers eten houdt, houd dan laatstgenoemde naam in de gaten want ze gaan meer tofs doen waar we hopelijk binnenkort meer over kunnen vertellen.

Gezamenlijk koken ze in het zaakje met een warme, basic look - lees; crèmekleur, bricks, hout en planten - zo heerlijk, duurzaam en verantwoord mogelijk. We noemden de seizoensgebonden groenten en verantwoorde afkomst van het vlees en de vis al. Verder wordt er gekookt met het hele product en is er daardoor zo min mogelijk waste. Van de naam Yerba vermoeden we dat deze verwijst naar de passie voor het koken met zeldzame kruiden. En dat is dan waarschijnlijk ook waardoor alles zo mega smakelijk is. Wil je in plantaardige verrukking raken, Yerba is je nieuwste spot.

Yerba, Ruysdaelstraat 48, Amsterdam.
Geopend van donderdag t/m maandag vanaf 18.00 uur. En per 31 maart voor brunch van 11.00 - 15.30 uur.

X,
Nina