Spanje, Valencia16 februari 2021, door Anne Abendroth

Yours Boutique Hotel, Valencia

Spanje, Valencia, 16 februari 2021, door Anne Abendroth

Yours Boutique Hotel, Valencia

Ha, hier zaten we al een tijdje op te wachten. Na 4 jaar stopt het ABCyou verhaal as we knew it. De mensen achter de B&B dragen de sleutel over maar ze gaan het heus niet rustig aan doen: ze beginnen een eigen boutique hotel in Valencia dat over een aantal maanden (juni 2021) open zal gaan! Een locatie waar je u tegen zegt: dichtbij het historische centrum, maar gelegen in de meer lokale en gezellige wijk Ruzafa. Grote kamers, lichte appartementen, een zonnige tuin met wuivende palmbomen en een helderblauw zwembad. Wij tellen alvast af tot juni 2021!

Yours Boutique Hotel

Yours Boutique Hotel

Waar gereisd wordt, moet natuurlijk ook getukt worden! Een leuke tip (die we eigenlijk nog niet zouden moeten willen delen maar hé, we zijn de beroerdste niet) is Yours Boutique Hotel. In 2013 kwamen de eigenaren, Daphne en Wouter, voor het eerst aan in Valencia en het was liefde op het eerste gezicht. Het mooie klimaat en de relaxte sfeer zorgden voor de ultieme ontspanning en het was tijd om aan dromen te werken (en ze hopelijk uit te zien komen).

Na een paar jaar succesvol het ABCyou te hebben gerund, was het tijd om een stapje verder te gaan: een eigen boutique hotel van de grond af opbouwen. Een plek waar alles samenkomt. De zoektocht naar het perfecte pand viel niet mee. In 2017 viel hun oog op een oude wasserette – je moet toegeven dat dit nogal gaaf klinkt. Toen zij naar binnen gingen, voelde het alsof ze teruggingen in de tijd: er stonden nog meubels van bewoners die lang geleden waren vertrokken. En toen was het moment daar, in 2019 konden ze eindelijk beginnen aan de bouw van het hotel. Al méér dan een jaar werd er gebouwd en tja… Het ziet ernaar uit dat het lange wachten meer dan de moeite waard zal zijn. De 12 serene kamers stralen rust uit, de trappen zijn très chique en die betonnen muren in combinatie met die mooie planten zijn gewoon jaloersmakend. Ook kan je een fiets huren en als een ware Nederlander een rondje door Valencia maken. Voorspelt veel goeds toch?

Kun je niet wachten tot deze nieuwe parel haar deuren opent? Check dan alvast de website.