Spanje, Valencia13 februari 2016, door Maartje

ABC You, Valencia

Spanje, Valencia, 13 februari 2016, door Maartje

ABC You, Valencia

Update: Na 4 jaar gasten stopt het ABCyou avontuur as we knew it! De mensen achter de B&B dragen de sleutel over (geen idee wat er komen gaat) maar niet voor niets: ze beginnen een nieuwe boutique hotel in Valencia dat begin 2019 open gaat. Even wachten dus, maar dan is het vast en zeker bal in hartje Ruzafa, met uitzicht op het nieuw aan te leggen “Marque Central”, waar het hotel poen gaat. Grote kamers, lichte appartementen, een zonnige tuin met wuivende palmbomen en een helderblauw zwembad. Wij kunnen alvast niet wachten tot januari 2019! 

Waar gereisd wordt, moet getukt worden. De beste tip (die we eigenlijk niet zouden moeten willen delen maar he, we zijn de beroerdste niet) is ABC You. De bed & breakfast wordt gerund door een jong Nederlands koppel dat best wel klaar was met de dagelijkse sleur in het Hollandse en ‘ergens’ een leuke B&B wilden, bij voorkeur in Spanje en het liefst in Valencia. Dat lukte niet en dus trokken de twee er tussenuit, naar Azië. Wat wil het toeval? In de laatste week van hun sabbatical plopt er een mail in de inbox van eigenaar Wouter: of hij en vriendin Daphne interesse hebben om B&B ABC You over te nemen? In Valencia? En om het toeval nog wat groter te maken: de voormalige eigenaar bevind zich op dat moment op hetzelfde Thaise eiland. Kat in het bakkie dus.

Barts-Boekje-ABC You Valencia 2

Na een flinke verbouwing (een en ander mocht best wat meer van nu) was er eind 2013 het resultaat: een moderne B&B slash koffie- en ontbijtzaak. De kamers zijn licht en fris en met her en der authentieke Spaanse details en vintage vondsten. We tippen vooral de twee souterrainkamers verbonden door een privétuintje: perfect voor een minivakantie met vrienden. En ook als ABC You vol is (groot is het er niet), wip dan even binnen voor een bak koffie en een gezellige babbel. ABC You