27 oktober 2022, door Nina van Hilst

Farm-to-table bij Wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk

27 oktober 2022, door Nina van Hilst

Farm-to-table bij Wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk

Wacht even, een wegrestaurant én farm-to-table én must visit? Dat is wel een heel ongewone combinatie. Zacht Staal is een kasrestaurant op landgoed Rorik. Geopend in de zonnige, vruchtbare maanden wanneer het eten van het land zo direct (ok wel na wat input van de chef) op je bord belandt. Dit jaar (2022) zijn ze geopend t/m 30 oktober en openen de deuren weer op 30 maart 2023. Dus schuif nog snel aan of volgend jaar weer bij farm-to-table Wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk.

 

Nog een mooi farm-to-table restaurant in Nederland is Terra Wolde in Flevoland.

Zacht Staal

Zacht Staal

Tien versnellingen terug en leven met wat het land ons geeft. Bij Zacht Staal doen ze het. Wanneer het land mooie ingrediënten geeft (dagelijks met de handen in de aarde) zetten ze bij Zacht Staal eerlijke en verse gerechten op tafel. Het principe van farm-to-table is dat wordt gekookt wat van het eigen land of de eigen kas komt. Bij Landgoed Rorik wordt aan een duurzame toekomst gebouwd waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen. Dat wat wordt verbouwd op het landgoed, verwerken ze bij Zacht Staal tot heerlijke gerechten. Verbouwen, oogsten, koken, eten, repeat. Oude waardenen dan weer helemaal van nu. En eet je veel groenten, soms wat vlees, vis en kazen. En zit je er nog mega gezellig ook.

Zacht Staal is geopend van donderdag t/m zondag en reserveren kan uitsluitend voor het diner. Open van maart t/m oktober.