7 november 2022, door Michel + Renske

Zachtstaal – de verrassing van Beverwijk

7 november 2022, door Michel + Renske

Zachtstaal – de verrassing van Beverwijk

Langs de A9 van Haarlem richting Alkmaar vind je bij afslag Beverwijk, na het volgen van een aantal landweggetjes, restaurant Zachtstaal. Een enorm positieve (!) verrassing gelegen in de weilanden op het landgoed van wijntuin Ronja (ook meteen een tip). De priklampjes leiden je zo naar de kas waar heerlijk gekookt wordt. Perfect voor een avond zalig eten en drinken.

Zachtstaal

Zachtstaal

Kom je het landgoed op dan loop je langs een pad met kleurrijke bloemen, rijen met druiven (!) voor de wijn, en zie je in de verte al diverse huisjes staan, waar je overigens ook kan overnachten. Ook staan bij de entree zelf geplukte bloembossen die je voor een habbekrats kunt meenemen (wel voor geld natuurlijk).

Misschien wel het leukste aan Zachtstaal is dat zoveel mogelijk van wat je op je bord krijgt uit de omliggende tuin komt. Zo koken ze bij Zachtstaal volgens het farm-to-fork principe – veel van het landgoed Rorik dus.

De kaart wisselt elke week en het menu wordt op een a4tje ‘s avonds voor je uitgeschreven. Extra leuk. Geen keuzestress bij Zachstaal want het is eten wat de pot schaft. Vier gangen, 42 euro. Geen lastig gedoe dus en altijd goed, vers en lokaal.

 

Wat je dan zoal geserveerd krijgt? Altijd een goede mix van zowel vlees, vis en vega. Waarin je altijd wat kan switchen mocht je bepaalde ingrediënten niet lusten. Geen probleem dus voor de wat kritischere eter.

De wijnen zijn veelal natuurwijnen. Van oranje tot rood, er is van alles te krijgen naar ieder zijn smaak.

Gezien het een kas betreft en het soms wat kouder kan zijn krijgt ieder tafeltje een plaid voor als je het frisser krijgt later op de avond. Vinden we knus!

Als je nog mogelijkheden ziet voor na je menu? Ga voor de kazen. Deze komen van het kaasfort dat zich in Assendelft bevindt, ga je geen spijt van krijgen.

Open van donderdag t/m zondag – in de winter gesloten!