De leukste spots voor eten & drinken in Carnaby, Londen

Engeland, Londen, 10 mei 2022, door Merche Ariza Gallego

De leukste spots voor eten & drinken in Carnaby, Londen

Shoppen, eten en drinken in Londen: je moet hiervoor in de wijk Carnaby zijn. Je ziet de felle neonlichten van Carnaby Street al in de verte vanuit Regent Street. Deze buurt kenmerkt zich door de vrolijke versieringen, grote winkels én hippe restaurants met keukens uit alle uithoeken van de wereld. Voor Turks eten moet je bij Zahter zijn, heerlijke wijn drink je bij Bar Crispin en voor het ultieme comfort food ga je naar Kanada-Ya. In Carnaby kun je de hele middag ronddwalen en winkels afspeuren naar nieuwe aanwinsten en souvenirs. Het is er altijd gezellig druk, zeker in het weekend valt er genoeg te beleven. Even bijkomen van al dat winkelen? Wij zetten de leukste plekken voor een hapje en drankje in Carnaby op een rijtje voor je.

 

Foto credits: Instagram Zahter, Kanada-Ya, CarnabyLondon, Bar Crispin, Dishoom, Unsplash.

Zahter

Zahter

Dit onlangs geopende restaurant onder leiding van chef Esra Muslu is echt een waanzinnige plek. De Turkse keuken staat centraal in dit restaurant: traditionele gerechten in een modern jasje. Of je er nou heengaat voor ontbijt, lunch of diner: je gaat met een lach op je gezicht en een volle buik weg. Niet onbelangrijk is dat de inrichting van het restaurant super stijlvol is, je voelt je er meteen thuis. 

Kanada-Ya

Kanada-Ya

Al dat shoppen kan je hongerig maken, maar gelukkig is daar Kanada-Ya. Het is de perfecte spot voor een snelle lunch. De sterren van het menu zijn de ramen bowls (het ultieme comfort food, vind je ook niet?). Kies voor de populaire Tonkotsu bowl of een spicy Yuzu bowl. Als je je noodles op hebt gepeuzeld, kun je weer tevreden door winkelen op Carnaby Street.

Dishoom

Dishoom

Deze naam is een bekend begrip voor Londenaren. Je vindt maar liefst 5 verschillende Dishoom restaurants verspreid over Londen, waaronder in Carnaby. Het menu is een ode aan het eten van Bombay en Dishoom heeft een aantal prijzen op hun naam staan waaronder Best Breakfast and Brunch volgens de restaurantgids Harden’s. Hier weet je dat je goed zit!

Bar Crispin

Bar Crispin

We hebben het al eens gehad over restaurant Crispin (weet je nog, dé plek voor echte wijnliefhebbers) maar er is ook een Bar Crispin. In Carnaby vind je de hele leuke en gezellige wijnbar met een klein terrasje. Hier geldt hetzelfde principe als bij het restaurant: heerlijk eten en een lange lijst aan goede wijnen. Meer heeft een mens niet nodig als je het aan ons vraagt!

Kingly Court

Kingly Court

Weet je nog niet zeker waar je zin in hebt qua eten? Kingly Court is in dat geval the place to be. Bij deze foodcourt vind je maar liefst 17 restaurants en bars met elk hun eigen karakter en keuken. De binnenplaats is een ideale spot voor een biertje vooraf, daarna duik je een van de restaurants in. Voor Caribisch eten moet je bij The Rum Kitchen zijn, ontbijtliefhebbers kunnen hun hart op bij The Good Egg en voor een boozy brunch ga je naar Dirty Bones. Kortom: genoeg te ontdekken!