Engeland, Londen22 september 2022, door Merche Ariza Gallego

Bij restaurant Sucre in Londen eet je Latijns-Amerikaans eten op hoog niveau

Engeland, Londen, 22 september 2022, door Merche Ariza Gallego

Bij restaurant Sucre in Londen eet je Latijns-Amerikaans eten op hoog niveau

In Londen kun je allerlei keukens vinden, maar wij zijn, dankzij restaurant Sucre in Soho, stiekem wel een beetje verliefd geworden op de Latijns-Amerikaanse keuken. Misschien ligt het aan de beeldschone eetzaal, de mooi opgemaakte bordjes of aan het fantastische eten. Wat het ook is, je moet hier een hapje gaan eten en het voor jezelf ondervinden wanneer je in de Engelse hoofdstad bent.

Latijns-Amerikaans eten in Central London

Latijns-Amerikaans eten in Central London

Het chique pand herken je meteen in Soho: witte gevels met gele zonneschermen. Vanaf de straat zie je niet wat een mooi pand er schuilgaat achter de deuren en ramen. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit van al dat pracht en praal.

Natuurlijk zijn we altijd nieuwsgierig naar wat de oorspronkelijke bestemming van het pand was. Wat blijkt nou, het was een muziekschool. Met de akoestiek zit het daarom wel goed. De grote zaal heeft een luxueuze uitstraling, maar voelt tegelijkertijd intiem en zwoel. Grote spiegels, zowel knusse als grote tafels en een bijzondere kroonluchter (je kan je ogen er niet van afhouden).

Wil je nog even de drukte van Soho vermijden? In de kelder van het pand bevindt zich de bar Abajo, waar je naar livemuziek kan luisteren onder het genot van een drankje. Een feest, als je het ons vraagt!

Wat staat er op het menu?

Wat staat er op het menu?

De Latijns-Amerikaanse keuken vraagt natuurlijk om één ding: een open vuur om op te koken. Vanuit je tafel kun je zo de open keuken in turen en kijken hoe de chefs, onder leiding van chef Fernando Trocca, je eten klaarmaken.

Je kan zowel shared dining doen als je eigen bordje claimen, het is maar net waar je zin hebt. De wisselende menu’s met de beste producten resulteren in een feestmaal. Denk aan Peruaanse ceviche van zeebaars, rib-eye met chimichurri en kip a la brasa. Natuurlijk is er ook voor de vegetariërs onder ons meer dan genoeg keuze. Wij krijgen in ieder geval al honger bij de gedachte aan dit restaurant.

Tot slot: waarom wil je naar Sucre gaan?

Tot slot: waarom wil je naar Sucre gaan?

De keuze aan restaurants is reuze in Londen. Toch is Sucre Londen wel een hele bijzondere plek. Je bent voor je gevoel even in een andere wereld, waar het alleen maar draait om lekker eten en sfeer. Het restaurant oogt luxueus, maar is niet onbetaalbaar.

Al is het alleen maar om de schoonheid van de eetzaal te zien dat je een hapje hier wil gaan eten. We kunnen je verzekeren: van het eten ga je garandeert smullen.