10 oktober 2019, door Maartje

Zonnebaden of uitwaaien in Knokke-Heist (Belgie) doe je zo

10 oktober 2019, door Maartje

Zonnebaden of uitwaaien in Knokke-Heist (Belgie) doe je zo

We zijn best behoorlijk dol op de Belgische kust, en waarom zouden we ook niet. Een van de meest bekende kustplaatsen is het heerlijke Knokke-Heist. Een postcode waar je vooral in de zomermaanden wil zijn, maar vlak ook het najaar niet uit! Genoeg fijne adressen om te schuilen en om uit te waaien. En anders sla je deze lijst alvast op voor volgende zomer als het zonnebaden in Knokke-Heist weer van start gaat.

BOETIEKHOTEL ENSO Knokke Heist

BOETIEKHOTEL ENSO Knokke Heist

Nieuw in de categorie boetiekhotels in Knokke-Heist is Enso. Een plaatje in het centrum van de stad. Eigenaren Tim & Tine (nu al leuk) misten nog een hip boetiekhotel (wij ook Tim & Tine, dus DANK) en besloten daad bij woord te voegen. Ze zochten en vonden een pand dat aan  al hun voorwaarden voldeed en creeerden er  aan het Albertstrandhun eigen boetiekhotel Enso Knokke-Heist.

De upgrade van het pand werd door Tim verzorgd, de styling deed Tine. Een top-combi want Hotel Enso is een plaatje. Lees meer: Boetiquehotel Enso Knokke Heist

Bo Raan Knokke Heist

Bo Raan Knokke Heist

Winning is de Thaise keuken van Boo Raan in Knokke-heist: aan het roer van dit restaurant staat een jongedame die de geheimen van de écht goede Thaise keuken van haar oma leerde. Boo Raan is de naam, in het Thais ‘volgens de traditie’, en dat is in dit geval dus echt zo. Ze transformeerde een rijtjeshuis in een rustige wijk van Knokke tot een eethuis verschoond van tierelantijntjes – verfrissend. Er staat een twintigtal gerechten op het menu, waarvan vijf vegetarisch, alles door elkaar te bestellen. applaus voor de prijzen: zelfs als je de cheffin haar gang laat gaan betaal je niet meer dan maximaal 40 euro p.p., inclusief wijnen.

Cocktailbar The Pharmacy

Cocktailbar The Pharmacy

Later op de avond mag je met een gerust hart aanhaken bij de familie Van Ongevalle uit Knokke, iets verderop aan de Belgische kust: vader Jan, dochter hannah en zoon Ran runnen daar namelijk hun cocktailbar The Pharmacy waar het donker, knus en gezellig is. Zelf wonnen de drie – alle drie in afzon- derlijke wedstrijden – prijs na prijs met hun alcoholische shakes, in binnen- en buitenland. hannah werd in 2015 zelfs nog twaalfde in de wereldranglijst cocktailshakers. Dan gaat er iets goed natuurlijk.

Blé d’Or Knokke Heist

Blé d’Or Knokke Heist

Knokke is opgedeeld in twee delen, Knokke-Le Zoute en Knokke-Heist, waarvan de laatste het chicste gedeelte van de mondaine Belgische kustplaats is. in het volksere, als daar al sprake van zou kunnen zijn, Knokke-Heist vind je in een hoekpand al jaren bakkerij Blé d’Or, een adres waar de buurtbewoners en jaarlijks terugkerende vakantiegasten niet weg te slaan zijn. Oké, misschien is het niet het meest fotogenieke adres uit dit boek, maar charmant is de klassieke broodjes- zaak wel. Op het menu ouderwets lekkere baksels van graan, ofwel ontbijt van goud zoals de Blé d’Or-eigenaren zelf graag mogen zeggen. Ga erheen voor een stevige boterham en sla op weg naar buiten meteen een aantal repen Belgische chocolade en wat patisserie in, daar ben je ons later dankbaar voor.

Côte Belge + café ’t Werftje

Côte Belge + café ’t Werftje

Bistro Côte Belge staat in het kleine dorpje Ramskapelle, onderdeel van Knokke-Heist. Een aanrader om meerdere redenen: het grote terras, de knappe koloniale stijl, de ruime openingstijden, veel cocktails, mocktails en gins bereid door een bebaarde barman en een ongecompliceerde kaart vol perfect klaargemaakte klassiekers.

En als je dan toch in de buurt bent… Volkscafé ’t Werftje aan de kaai van Zeebrugge onderging een fikse renovatie, al lieten de eigenaren het aanpassen van de website nog maar even achterwege. Geeft niks: wie dat afschrikt, mag wegblijven: meer garnaalkroketten voor ons. Mocht je wel willen gaan – geen slecht idee – ga dan op zoek naar een verscholen gebouwtje in de haven; het terras is groter dan het café zelf. Dikke kans dat je op een mooie zomerdag even moet wachten, maar doe dat vooral: het kan niet lang duren of een ober, al dan niet met een rauwe kreeft in de hand, komt alvast je bestelling opnemen. Er zijn (garnaal)kroketten uit het vuistje met citroen en peterselie en die zijn perfect. Net als de vers gekookte Noordzeekrab, het trio van schaaldieren (wisselend per seizoen) en de royale kom vissoep.

Pura Vida

Pura Vida

Staat de zon aan? Dan is strandtent Pura Vide de plek waar hip Knokke-Heist hangt. Frederik en Sophie erfden het stukje strand van grootmoeder Sonja en gaven het een make-over in onvervalste Costa Rica stijl. Tropische taferelen in Belgie. Gezellige zithoekjes, exotische cocktails, bamboe en palmbladeren natuurlijk, een een fijne kaart. Pura Vida werkt samen met The Pharmacy en maakt alles zelf: zelfs de siropen.