Nederland, Ameland1 mei 2024, door Sanne Carbaat

Doen en laten wat je wilt bij Little Canvas Escape Ameland

Nederland, Ameland, 1 mei 2024, door Sanne Carbaat

Doen en laten wat je wilt bij Little Canvas Escape Ameland

Als je je natuurfix wilt halen, hoeft dat niet meer in een kleine, oude tent op een lek luchtbed. Niet die ingezakte campingstoelen waarvan je de rest van de dag pijn in je rug hebt. Nee, heus lounge meubilair waar je goed in kunt wegzakken. Als je bij Little Canvas Escape Ameland gaat slapen, heb je luxe, stijl, comfort én je zit midden in de natuur (maar echt middenin hè, in de eerste duinkering en direct aan zee). Het is bij aankomst misschien een beetje zoeken, maar dan zie je de tipitoppen boven de duinen uitkomen en je ziet niks meer van de buitenwereld (al is van alles leuks op loopafstand). Alleen maar groen, duinen, ruisende bomen - de vakantie is begonnen, hoor.

 

Ondernemer Astrid heeft na haar vele reizen over de hele wereld al haar ideeën gebundeld in dit glampingkindje - een plek waar je kunt genieten van het buitenleven en dat gecombineerd met de beleving, de service en de stylish inrichting van een klein boetiekhotel. When you say glamping, you say Little Canvas Escape.

Little Canvas Escape

Little Canvas Escape

Met meerdere Little Escape boeken op eigen naam, kom je met een naam als Little Canvas Escape Ameland natuurlijk heel goed binnen bij Barts Boekje. Terug naar de basis, telefoon uit (of in ieder geval werk op mute) en gewoon lekker niks. Blote voeten in het gras, zandkastelen bouwen, een ochtendzwem en, zoals Astrid het zelf zegt; vooral gewoon doen én laten waar je zin in hebt. Lekker eten? Dat ook! Er zijn zoveel leuke restaurantjes op Ameland en Astrid kent ze allemaal. Al hoef je voor je ontbijt de hort niet op: dat kun je gewoon bijboeken. Wel zo handig. Of je zet je minikeukentje buiten, laat partnerlief de tafel dekken en zo begin je de dag al fresco.

Aankomen en niet meer je tent hoeven opzetten; heerlijk! Dat is allemaal al voor je geregeld. Er is een comfortabel bed (echt heel comfortabel) met allerlei leuke kussens, je hebt een koelkast voor de vino, een klein glamping keukentje en je eigen buitenplek om dus te doen wat je wilt. Mis je iets? No problemo, even appen (er is wifi bij alle tenten) en het wordt voor je geregeld. Ook fijn: je mag alle faciliteiten van camping Duinoord gebruiken, dus als je een patatje wilt halen bij de kantine, ‘s ochtends vers brood bij het ontbijt van de bakker wilt hebben of nog de laatste kleine boodschappen wilt doen bij de campingwinkel, kan dat allemaal daar.

 

Je kunt kiezen uit de Bell Escape (twee personen), de Bell Escape Family (twee volwassenen en twee kinderen) of je gaat voor de Escape Lodge (voor twee volwassenen en drie kinderen). Welke van de drie je ook kiest, je zit (en slaapt) wel goed – in iedere tent heeft inrichting extra aandacht gekregen en dat merk je. Als je toch denkt: ik mis iets, kijk dan nog even verder, want overal is aan gedacht. Een minikruik en fleecedekens voor de frisse avonden, een ophangrek voor je natte zwemgoed en een pracht van een cafétiere.

Happy glampers kunnen verschillende accessoires en hebbedingetjes kopen in de webshop om dat vakantiegevoel (en gevoel voor design) ook thuis nog even voort te zetten. Hebben ze goed bedacht, want met de overvloed aan fijne kussens, leuke kaarthouders, een hele goede tote bag (die je tijdens je vakantie gewoon overal voor mag gebruiken), koffiekopjes, lieve droogbloempjes en whatever else is dit nabestellen een fijne extension van je vakantie.

 

Oh, onze Waddeneilanden. Zo dichtbij huis en zo vaak vergeten. Vanaf nu niet meer doen, want alle vijf de eilanden zijn favoriet. 

Liefde voor detail en het eiland

Liefde voor detail en het eiland

Het is klein, maar fijn, en allemaal praktisch ingericht – er zijn zelfs extra verlengsnoeren voor je campingkeukentje en waterkoker. Precies zo wordt kamperen glamping: als alles waar je misschien tegenaan zou lopen, al is opgelost.

Veel van de spulletjes in de tent kun je op het eiland zelf kopen, Astrid weet precies waar. Een andere toptip van Little Canvas Escape was hoe nu precies het eiland te verkennen. Lopen kan zeker, fietsen maakt het iets makkelijker, maar het leukst en easiest is op een e-chopper! Maxime van echopperverhuur wist alle routes én omdat de choppers elektrisch zijn, mag je gewoon de duinen in. Doei tegenwind, hallo heel eiland doorcrossen!

Vanaf de veerboot is het een half uurtje lopen of tien minuten met de fiets, recht door het centrum van Nes. Of je pakt bus 2, die staat meestal wel te wachten als je pont arriveert. Voetjes kunnen van de vloer bij Beach Club The Sunset en dan is het vooral lekker fietsend of wandelend Ameland verkennen. Goed om te weten: onze vriendelijke viervoeters mogen helaas niet mee naar Litte Canvas Escape Ameland. Voordeel: een stuk minder zand in je tent.

Het seizoen begint nu weer een beetje te lopen, maar je bent nog op tijd als je een weekje bij Little Canvas Escape op Ameland wilt logeren!

Little Canvas Escape Ameland