Spanje, Ibiza2 februari 2018, door Maartje

Ibiza's coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 3: Finca Siempre Agosto

Spanje, Ibiza, 2 februari 2018, door Maartje

Ibiza's coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 3: Finca Siempre Agosto

En daar is ie dan. De langverwachte nummer 3 van de reeks coolest stays on the white isle… Ibiza's coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 3: Finca Siempre Agosto

Nou ja, coolest voelt een beetje ongemakkelijk om over je eigen ‘baby’ te schrijven - dus oordeel absoluut vooral zelf - want het gaat hier dus echt over (OMG WHAAA) onze échte éigen ‘Gallery & Guestrooms’ op Ibiza, genaamd: Finca Siempre Agosto.

Barts-Boekje- siempre augosto 1

We zullen u eerst even updaten over hoe dat nou allemaal zo gekomen is: sinds vorig jaar hebben wij (a.k.a. Barts Buddy Maud met gezin) het hectische stadsleven van Amsterdam verruild voor een oude finca in the middle of zeg maar gerust nowhere, in het tranquille noorden van Ibiza (iets met kids in de drukke stad, altijd op de fiets door de regen, fantastisch schooltje midden in het bos gevonden, yolo, enz… Je voelt m wel). Een fijn contrast, en toch ook zo logisch: in Amsterdam werkte ik jarenlang als stylist/curator en eventmanager voor verschillende design- & interieurprojecten en al mijn passies en expertises lijken nu samen te komen in dit droomproject.

Het idee ontstond eigenlijk vanzelf toen we deze prachtige eeuwenoude finca betrokken die we al snel omdoopten tot Finca Siempre Agosto (wat ‘voor altijd Augustus’ betekent, want dat is hoe het leven hier voor ons voelt). Ik had zelf natuurlijk altijd al (wie niet?) romantische Ik Vertrek-achtige (maar-dan-met-een-positief-einde) visioenen.

Omdat onze finca twee extra guestrooms heeft, was het snel duidelijk dat dit dan ook echt een B&B moest gaan worden. Uiteraard moest het een plek zijn waar ultiem gechilld kan worden. Maar ook een plek om geïnspireerd te raken; door de rust, de ruimte en de natuur om je heen.

De 200 jaar oude finca is volgens traditionele 'ibicenco' architectuur gebouwd, maar onlangs gerenoveerd en dus voorzien van ruime, luxe badkamers. De authentieke stijl (hoge lichte muren met kleine ramen, houten luiken en dito plafonds) is hierbij in ere gehouden en er is enkel met duurzame en natuurlijke materialen gewerkt. Een fijne basis om de guestrooms en de ruimtes daaromheen te stylen met een mix van authentieke lokale producten i.c.m moderne hedendaagse kunst, design van verschillende textiel- & product ontwerpers, fleamarket finds, bijzondere meubelen, unique pieces, vintage design klassiekers en vondsten van verre reizen.

Barts-Boekje- siempre augosto1_edited-1

THE GALLERY/ SHOP
Naast de B&B heeft Siempre Agosto tevens een soort gallery functie: een organisch platform dat continu in beweging is voor kunstenaars en ontwerpers die hier hun werk exposeren en verkopen. Naast werk dat wij zelf door de jaren heen verzameld hebben (o.a. schilderijen en prints van de hier al eerder vermelde toppers Milou Neelen (die ook nog eens ons fijne logo ontwikkeld heeft) en Kat Klerks, bijzondere flea market finds, verschillende designklassiekers en unieke vintage meubelen) zijn we momenteel ook bezig om samen met verschillende designers exclusieve, unieke producten speciaal voor de B&B te ontwikkelen.

Zo heeft fashion & textieldesigner Sophia Bentoh as we speak super fashionable kimono’s onder de naaimachine liggen en zijn de indigo printmakers van Blueprintamsterdam bezig met waanzinnig bedlinnen. Multitalent illustrator/ designer/ artist Anne Olde Kalter komt hier volgende maand als eerste officiële gast een wel héél spannend project uitvoeren en keramist Marieke Kuijl is uniek ‘marble’ servies voor ons aan het bakken & draaien, waar onze gasten straks hun overheerlijke organic desayuno (Spaans voor ontbijt) op geserveerd krijgen. Kortom: vrijwel alle producten die je in de guestrooms en de ruimtes daaromheen aantreft (tot de servetten aan toe), zijn kleine pièces of art en in de meeste gevallen te koop (hoewel we van dat laatste waarschijnlijk nog spijt gaan krijgen ;-)).

En dit is pas het begin. Want gedurende het hele seizoen zullen er continue nieuwe designers betrokken worden. Werk zal worden verkocht en nieuw werk en/ of nieuwe kunstenaars komen daarvoor in de plaats.

Barts-Boekje- siempre augosto

THE EVENTS
De locatie van Siempre Agosto is ruim opgezet en heeft naast de guestrooms verschillende aeras waar mijn (event)handen van gaan jeuken. Zo is er een grote boomgaard vol met sinaasappel- & mandarijnbomen, waar je onder lichtjeskoorden fantastische table d’hôtes kunt organiseren (met lang gedekte tafels met unieke kleden van verschillende textiel designers en servies van lokale keramiek kunstenaars (sorry, ik draaf door). De enorme rooftop met waanzinnig uitzicht over de hele Morna Valley leent zich uitstekend voor yoga retreats of een workshop van een kunstenaar. En de patio is uitermate geschikt voor een expositie van een nieuwe artist (en dan doen we het vernissage feestje wel bij de poolarea met lounge en outdoor kitchen).

Kortom: die events, die komen er, dat begrijp je. En dan zowel voor B&B gasten, maar zeker ook voor local friends (want wat extra hedonistische leute over de vloer is voor al die kunstenaars natuurlijk ook weer niet verkeerd… kijk, win/win, dubbel check!)

Maar vóórdat al die wilde event plannen gaan losbarsten, zijn wij de komende maanden vooral nog even heel druk bezig om alles voor de B&B gasten voor elkaar te krijgen. De schilderijen moeten worden verscheept, de kimono’s doorgepast, we gaan naar Marokko om in te kopen en naar Milaan voor de designweek. Er moet een selectie aan vintage designmeubelen gemaakt worden, ontwerpers gaan langs komen, kussenhoezen moeten genaaid worden (thanks mam) en we moeten op treasure hunt bij de lokale vlooienmarkt. Afijn, het lijkt écht wel een aflevering van Ik Vertrek. Maar dan veel leuker.

Want wij gaan van dit hele proces inderdaad verslag doen (God behoede me). Niet bij Ik Vertrek, wél hier op jouw eigen Barts Boekje. De komende maanden zul je hier regelmatig updates tegen komen van ‘de making of’ de B&B (of is het niet eigenlijk G&G?) Finca Siempre Agosto. Mocht je dus nog niet zijn afgehaakt, stay dan vooral tuned, want it’s getting even better (en voor wie het nu al aan durft: reserveren kan via fincasiempreagosto@gmail.com)

Wie weet tot over een paar maandjes!
Beso X Maud