Nederland, Amsterdam15 mei 2019, door Jorien Thijs

Overmorgen is het feest: de Westergas opent op 17 mei

Nederland, Amsterdam, 15 mei 2019, door Jorien Thijs

Overmorgen is het feest: de Westergas opent op 17 mei

Het Westergasterrein gaat verder als Westergas. Nieuwe eigenaren, nieuwe koers, nieuwe naam. De weg kennen we al en zeker weten dat we hier komende zomer weer vaak zullen aanwaaien. Lievelinsgpark met hondje, met kind, met vrienden. Met alles en iedereen eigenlijk.

Nieuw zijn een pop-up gallery in het Meterhuis en in de voormalige ingenieurswoning komt het World Press Photo House. Ook de gevestigde ondernemers openen hun (keuken)deuren: bij de Espresso Fabriek leer je koffie branden en bij Mr Kitchen (van die pindakaas plus lievelingsingrediënten) zijn er interviews met bekende smaakmakers zoals een chef en een wijnschrijver. Ook al zo leuk: een masterclass oesters openen bij Mossel & Gin want inderdaad, hoe open je die krengen? En net open en alleen daarom al het bezoeken waard is natuurlijk het vernieuwde Pacific. Op het menu staan witte asperges van de grill.

Sinds het terrein is overgenomen ligt de focus op verschillende vormen van cultuur. De 17 historische panden moeten samen een creatief dorp vormen, waar non-stop iets te beleven valt. Vrijdag 17 mei opent Westergas met een volgeramd feestprogramma; uiteraard wordt er gegeten en geborreld en verder zijn er workshops en exposities. Pepijn Lanen heeft een audiotour – excuse me: Westergas Liefdesverhaal – geschreven en ingesproken (benieuwd naar!). En de kids kunnen maskers en kostuums knutselen, waarmee ze vervolgens in een bonte optocht door de Pazzanistraat gaan. Feest!

Vanaf 13:00 is het op 17 mei aan bij Westergas.