Verenigde Staten, New York14 december 2017, door Maartje

voor 199 euro van Schiphol naar New York

Verenigde Staten, New York, 14 december 2017, door Maartje

voor 199 euro van Schiphol naar New York

Geen grappen: vanaf 7 mei 2018 - dat is 2 dagen voor mijn verjaardag, een hele logische toevoeging aan dit bericht - gaat luchtvaartmaatschappij Norwegian met Dreamliners (dat zijn helemaal geen verkeerde vliegtuigen! Sterker nog: dat zijn hele fraaie en vooral hele nieuwe vliegmachines) van Schiphol naar New York voor het belachelijke lage bedrag van 199 euro. HONDERDNEGENENNEGENTIG euro. Je hebt schoenen die duurder waren.

Dat dit geen broodje aap is, maar écht gaat gebeuren, blijkt uit het feit dat Norwegian deze grap al uithaalt vanuit Londen, Oslo en Parijs. Schiphol wordt de veertiende luchthaven met een Amerikaanse bestemming voor de maatschappij. Holla. Of er een addertje is?

Barts-Boekje-tortaria-nyc

Jawel: die 199 is voor een enkele reis, en je moet ook nog terug, dus dat is 400 euro (NB: maatschappijen als TUI Fly en KLM hebben regelmatig aanbiedingen a 500,- dus zoveel scheelt dat niet, just saying). Daarbij lopen de prijzen afhankelijk van beschikbaarheid op. Maar daar kun je tijdig omheen werken.

Lees ook: 17 x lunchen in New York

Dit zijn de budgetstoelen: voor chiquere, premiumstoelen (eerder instappen, eten inclusief) gaan vanaf  539 euro. Voor je bagage en extra snacks moet je sowieso bij betalen. Maar ach.

Tot slot: voor mei en juni zijn er al geen vluchten meer te boeken a 199,- enkele reis. Maar wie er op tijd bij is, kan voor later in het jaar wel nog een ticket scoren. Moet je doen want dan kun je dus hier heen. Wil je: 24 x favoriete restaurants en bars in New York