Verenigde Staten, Miami27 februari 2020, door Nina van Hilst

24 uur in Miami en Lennox Hotel Miami Beach

Verenigde Staten, Miami, 27 februari 2020, door Nina van Hilst

24 uur in Miami en Lennox Hotel Miami Beach

Het gebeurde dat we onverwachts een nachtje in Miami moesten doorbrengen, lang in de auto gezeten hadden en we vlug even keken welk hotel betaalbaar was én een hoge beoordeling had. En per ongeluk belandden we in een Bartje. Of we er een interne radar voor hebben of dat het een lucky shot was, het onlangs geopende Lennox Hotel in Miami Beach was a pleasure. Top locatie, heerlijke bedden en badkamer, fijne service, goed restaurant en ontiegelijk knap. Een echte Bart dus. Omschrijven we meteen maar even wat we in die 24 uur in Miami deden. Voor het geval ook jij per ongeluk een nachtje in Miami belandt.

Lennox Hotel

Lennox Hotel

Een vleugje art deco, een scheutje Miami chic en verder heel veel trend en comfort van de 2020’s. En poepie nieuw. De standaard kamers zijn – very American city – niet groot maar wel vol fijns. Zoals gezegd een heerlijk bed en een mooie wit marmeren badkamer. En snufjes zoals de verlichting waar ik niks van snapte. Het restaurant beneden – met klein terras – is fijn. Prettig als je na een dagje ronddwalen écht niet meer de deur uit kunt. Allerfijnst vonden wij de grote patio met heerlijk warm zwembad en lekker brede ligbedden. Een lekkere ruimte waar je met de zon op je toet even helemaal niks hoeft.

(Maar) 24 uur in Miami

(Maar) 24 uur in Miami

Nu hadden we Miami niet echt op ons lijstje staan. En vragen ons achteraf waarom niet. Want Miami is leuk! Beetje New York gevoel met genoeg bruisende stadsdelen te ontdekken. Gemixt met een Spaanstalige relaxed- en warmheid.  Nu is 24 uur natuurlijk veel te weinig maar when life gives you 24 uur dan pak je hem toch? Wij hadden een huurauto maar met een Uber en te voet kom je ook overal. Welke plekjes bezochten wij en vonden we helemaal het aanraden waard?

Ocean Drive

Ocean Drive

Vergane glory die dan toch enorm tof is. Dat is Ocean Drive. Stuk voor stuk zijn de pastelkleurige art deco gebouwen prachtig. Je kunt je voorstellen hoe deze buurt was toen hij nieuw en hip was. De it-restaurants en hotels van toen zijn door de uitgesproken architectuur tijdloos stijlvol gebleven. De terrassen zitten voor de helft vol met overjarige Versace types. En de andere helft mensen die dat prachtig vinden om te aanschouwen. Zo ook wij.

Miami Beach(es)

Miami Beach(es)

Denk je aan een stadsstrand dan heb je daar in eerste instantie niet het gevoel bij dat het echt lekker kan zijn. Wrong in Miami’s geval. Voor een heerlijke strandvakantie kun je zeker wel naar Miami. Met als bonus echt goede horeca die een grote stad met zich meebrengt. De zee is – of voelt althans – heerlijk warm en schoon. Wij kwamen er in de Floridiaanse winter – nog steeds 30 graden – om 09.00 uur in de ochtend. Heerlijk rustig en al lekker warm. Leuk om alle city peeps de dag wandelend met een koffietje of joggend te zien opstarten.

Wynwood

Wynwood

Wereldberoemd zijn de beschilderde muren van de wijk Wynwood. En vooral omdat de leukste, hippe tentjes hier te vinden zijn wat ons betreft als je maar een dag hebt zeker het bezoeken waard. De lekkerste donuts haal je bij The Salty Donut. Een vriendelijk tentje in een blok met meer leuke zaakjes. Vegans kunnen hier ook hun donut hart ophalen. Een doosje van 6 donuts to take away please. Want we hebben maar een dag. En we willen nog vlug koffie – of lunch want die was er ook lekker – halen bij Miam Café. Want die tipte Bart aka Maartje in een eerder bezoek. En als Maartje het zegt…

Meer Miami? Dit is de Best of Miami volgens “ons Maartje”. En als Maartje het zegt…

Restaurants, museum en nog een hotel

Restaurants, museum en nog een hotel

Nog een klein rijtje bonus tips van een Nederlandse local (thanks Joep!). Eten doe je bij Cviche 105. Biologische lunch serveren ze het lekkerst bij Juice & Java. En heb je nog een klein momentje voor een museumbezoekje, hop naar het Wolfsonian. En een andere Miami-vriend (thanks Michael!) tipte het Standard Hotel mét heerlijke spa. Adults only helaas in ons geval met mini erbij. Dus we moeten het maar geloven aan de hand van de vrienden-review “de tuin daar is amazing en hele leuke mensen”. Check. Allemaal voor een volgend bezoekje aan Miami. We’ll be back.